Conditie F.sterk verbeterend, gesprek met psychiater…

Amstelveen, donderdag 22 december 2011 afd.B0 >> Onverwachts snel kreeg ik vanochtend te horen dat ik vanmiddag om twee uur een gesprek zou hebben met mijn psychiater hier. Het gesprek verliep positief, alleen heb ik nog geen beslissing genomen omtrent de toekomstige woonvorm, of beschermd wonen of toch weer naar huis. Bovendien heb ik nog niet iedere locatie van beschermd wonen zelf gezien met eigen ogen en heb aangegeven dat ik daar bovendien nog enige tijd bedenktijd voor nodig heb. Ik laat mij alleen inschrijven voor beschermd wonen als het mogelijk is om me tussentijds weer te laten uitschrijven en de inschrijving te annuleren, mochten zich omstandigheden voordoen die daartoe aanleiding kunnen geven…

Verder vroeg de psychiater nog hoe het gaat met me. Heb toen verteld dat ik het goed kan vinden met de mensen hier op de afdeling en dat het op zich goed met mij gaat, alleen dat ik de laatste dagen herinneringen aan traumatiserende ervaringen uit mijn verdere verleden aan het verwerken ben die de afgelopen periode geregeld naar boven kwamen. Dat zijn emoties die ik niet wil onderdrukken, bijvoorbeeld middels medicatie, maar ik liet ze gewoon over mij heen komen. Krijg wel het gevoel dat dit verwerkingsproces op zijn einde is gelopen of in ieder geval dat dit proces op zijn laatste benen loopt. Daarnaast vroeg de pschiater nog hoe het gaat met het contact tussen mij en F. Ik heb haar eerlijk verteld dat ze de laatste tijd nogal druk was, maar heb ook gezegd dat ik sterk de indruk krijg dat ze sterk aan het herstellen is. Dat is ook zo, want kort na het gesprek met de psychiater ging ik naar het therapie-onderdeel activiteitenbegeleiding, en daar zat ik de meeste tijd alleen met Flor, die me hartelijk welkom heette. Ze is ook voor haar doen ongekend rustig geworden, en heeft een hele kleur op haar gezicht de meeste tijd, zeker als we bij elkaar zijn. Dat was de afgelopen perioden nogal eens anders… Maar goed, ze is heel opgewekt en krijg toch echt het gevoel dat onze band alleen maar veel dieper is geworden, zo diep als deze nog niet eerder geweest is. We zijn vaak weliswaar wat stil, maar toch, we voelen ons heel goed en prettig bijelkaar om het zo maar eens te zeggen…….. En dat mag ook weleens want we hebben allebei geen prettig leven gehad tot nog toe…, en het was een lange zoektocht voor ons om elkaar (we zijn tweelingzielen van elkaar) te vinden. Nu maar eens tijd voor een leuker leven denk ik dan….. Zij gaat met kerst bij familie eten en ik waarschijnlijk eerste kerstdag bij mijn moeder……

Groeten van Boudewijn…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: