Gesprekje met F….,en over een leerzaam boek…

Amstelveen, 28 december 2011, B0 >> Afgelopen ochtend en middag even wat minder gestemd, dit veranderde vanavond. Ik was begonnen met het lezen van een erg interessant boek, geschreven door een psychologe over hoe mensen vicieuze cirkels in hun geestelijk leven kunnen oplossen via bewustwording. Verlegenheid, bindingsangst zijn voorbeelden die je daarbij zouden kunnen noemen. En het is ook goed om voor mezelf te erkennen dat ik nu eenmaal ook ‘zwakkere’ punten heb in mijn manier van leven.

Op een gegeven moment nam ik even pauze en vervolgens zat F. in de grote huiskamer op een van de stoelen en ik besloot mijn verlegenheid te overwinnen en naast haar te gaan zitten. Dat vond ze best fijn en ik ook. En er ontstond een gesprekje. Later vroeg ze hoe mijn kamer eruit ziet, daarbij doelende op mijn kamer hier op de afdeling, maar dit laatste wist ik niet. Ik ben toen gaan schetsen over hoe mijn woning thuis eruit zag, een woonkamer, logeerkamer en slaapkamer. Wel leuk om te vertellen is vervolgens dat zij opmerkte: “ Wel erg leuk wat je me daarnet hebt verteld…”

Het is nu alweer laat en ben wat moe, maar morgen weer een dag…

Boudewijn de Kat

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: