Beste wensen voor iedereen; matig gestemde oudejaarsviering op B0

Langs deze weg wens ik iedere bezoeker van deze weblog een gelukkig en voorspoedig 2012 toe. Ook in het nieuwe jaar hoop ik vele berichtjes te gaan plaatsen en hoop ook voor wat mijzelf betreft dat het een beter jaar gaat worden dan 2011 is geweest.

Kwa hapjes en drankjes is er vanavond voor de patienten goed gezorgd, maar wel weinig mensen op de afdeling. Toch vond ik de stemming op de afdeling vanavond nogal tegenvallen. Tijdens het avondeten viel dat eigenlijk heel erg mee en F. zat schuin tegenover mij en was aanvankelijk vrolijk gestemd, had een kleur op haar gezicht en had het ook nog even over Peggy. Vanavond zou ze daar nog wat dieper op ingaan maar dat is niet gebeurd vanavond. Bepaalde momenten van de dag vond ik haar nogal somber gestemd, en stond duidelijk zichtbaar te piekeren op sommige momenten. Ze vindt het zo jammer dat haar zus moeilijk doet over haar terugkeer in de woning van haar zus. Dit zou het bovendien vergemakkelijken voor ons om na de kliniekperiode contact met elkaar te kunnen onderhouden. Het werd me eigenlijk wel duidelijk dat ze later helemaal niet naar een kliniek in Utrecht wil gaan voor lange tijd…

We willen graag verder in ons leven in ons contact, en hopelijk komt daar een acceptabele oplossing voor. Mooiste voor haar zou zijn als ze bij haar zus kon terugkeren. Ze voelt zich een slecht mens, wat ik me goed kan voorstellen, maar ze is beslist geen slecht mens, integendeel zelfs. Ze is heel bijzonder en heeft een gezonde kijk op het leven en spirituele dingen….

Vanmiddag was ik nog even in mijn woning en daar kwam goede vriend Rob nog even langs… Hij raadde aan nog even te wachten met het praten met F. over mijn logeerkamer als mogelijke oplossing voor haar woonprobleem. Ik zou haar zonder problemen onderdak kunnen bieden in mijn logeerkamer….. Toch vraag ik mij af of ik er nog veel langer mee moet wachten om het met haar te hebben over de voordelen van Centraal Wonen. F. kan, zoals ze ook zelf aangeeft, goed voor zichzelf zorgen in een eigen woning, maar mist alleen wel een aktiever sociaal leven. Ik vraag mij af, zou Centraal Wonen niet iets voor haar zijn… Heb laatst in het kort iets aan haar verteld over mijn woning en ze vindt dat wel erg interessant…

Groetjes van Boudewijn de Kat

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: