Gesprek met patienten vertrouwens persoon…

Amstelveen B0, dinsdag 24 januari 2012 >> Vanmiddag heb ik een telefonisch gesprek gehad met de patienten vertrouwens persoon van De Amstelmere en het hele vehaal uitvoerig verteld. Ze sprak van een bijzonder lastige situatie die er is ontstaan, zeker nu mij per brief een afdelingsverbod voor de gesloten afdeling op spaarnepoort in hoofddorp is opgelegd, maar dan wel op oneigenlijke gronden. Er wordt in deze brief ook beweerd dat ik een slechte invloed op andere patienten zou hebben. Dat is nogal een beschuldiging die heel hard aankwam toen ik het las. F. en ik hebben nooit problemen gehad en hebben ons contact rustig aan opgebouwd. Bovendien heeft zij zelf me een aantal keren hartelijk bedankt voor alle steun die ik haar had gegeven…

De eerste stap is nu het aanschrijven van de persoon in Hoofddorp die die brief aan mij had geschreven en ondertekend, dingen zo goed mogelijk uitleggen. Want er heersen blijkbaar nogal wat misverstanden omtrent mij als mens…. En dat is, behalve pijnlijk, ook volledig onterecht… Mijn wens is dat deze onterechte beschuldigingen worden rechtgezet en het afdelingsverbod wordt vekort, en wellicht ook wordt ingetrokken. Marga merkte nog op, jullie hebben een diepe emotionele band met elkaar, Flor en jij, en er schijnt ook een klachtenprocedure mogelijk te zijn voor naastbetrokken personen van clienten die in de ggz zijn opgenomen. Marga zou mij daarover nog berichten…

Ik hoop verder in de loop van de avond nog een gesprekje te hebben met mijn persoonlijk begeleider op de afdeling hier. D. is er straks weer, want deze brief zit me, ook in het belang van Flor zelf, erg hoog….

Mijn conditie is over het algemeen vrij matig dezer dagen, veel emoties en daarnaast ook fysiek een periodiek optredend lamlendig, weinig energiek gevoel in de spieren. Een slap gevoel en daarbij ook het gevoel het contact en de aanwezigheid van F. momenteel erg te missen. Wel  blijf ik proberen regelmatig naar mijn woning te gaan. Ik heb nu vrijheden op afspraak, de vier uurtjes vrijheden zijn van de baan sinds kort… Ik hoop gauw weer op bezoek te kunnen bij Flor en dat deze hele toestand rondom het afdelingsverbod is opgelost.

Boudewijn de Kat

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: