Vrij rustige zondag, weekendverlof tot ma.6 feb. in de middag, gemis aan persoonlijk contact Flor…

Amstelveen, zondag 5 februari 2012 >> Het is alweer avond en ik ben nog steeds thuis in m’n eigen woning. Het maken van een afspraak  met bewoners hier in verband met het komende ontslag lijkt lastiger te zijn dan was voorzien. Rob, mijn enigste vriend, en mijn begeleider van de GGZ worden dit getouwtrek omtrent het plannen van een afspraak zo langzamerhand ook een beetje zat. Hopelijk is er komende dinsdag een oplossing in zicht met betrekking tot de komende bespreking. Aanstaande vrijdag heb ik een behandelplanbespreking en dan hoor ik ook de voorgestelde ontslagdatum. Echter, dat staat los van de datum waarop het gesprek plaatsvindt met bewoners… Ik verwacht zelf de ontslagdatum in de week vanaf 13 februari a.s.

De zondag is vrij rustig verlopen, met dit koude winterweer ben ik vandaag gewoon thuis gebleven en heb veel nuttige dingen gedaan. Mijn eetlust blijft wat minder dan gebruikelijk, maar ik weet dat dat, en een aantal andere dingen, verband houden met het proces wat zich op afstand plaatsvindt tussen mij en Flor, mijn tweelingziel. Dit proces is  ook nodig om uiteindelijk in de toekomst weer samen te komen en een mooie tijd te gaan meemaken.

Echter, in de tussentijd is het wat het contact met Flor betreft wel erg stil en alleen, en wij horen ook eigenlijk niet langere tijd van elkaar geisoleerd te leven. Dat is echter iets wat zich nu langzaam maar zeker aan het herstellen is, en het zou me ook niks verbazen als Flor het contact ook heel erg mist. Maar zo te voelen is de band nog altijd heel erg sterk, dat is ook op afstand vrij geregeld merkbaar. IK mis haar wel heel erg, het persoonlijke contact met haar, haar aanwezigheid…

Het is nu nog op de kop af twee weken totdat het bezoekverbod aan de kliniek in Hoofddorp komt te vervallen. Echter ik vertrouw e.e.a. niet, het spelletje wat er eigenlijk wordt gespeeld over de ruggen van mij en Flor, aangaande het ggz isolatiebeleid, om het zo maar eens te zeggen. HET is niet eerlijk, en vertrouw dit hele gebeuren voor geen cent. Dit gaat ten koste van het welzijn van zowel Flor als mij, een volstrekt verwerpelijke zaak zo’n bezoekverbod. En daarnaast komt ook nog eens dat ik nog altijd geen reaktie heb ontvangen op mijn bezwaarschrift-brief, gedateerd en verzonden op 26 januari, als reaktie op het schriftelijke bezoekverbod van 19 januari jl. Een bezoekverbod ‘op medische gronden’, hoor ik dan weleens zeggen in de wandelgangen… Onzin, integendeel zelfs, een bezoekverbod voor mensen die een diepe emotionele band met elkaar hebben opgebouwd, is zeker voor hooggevoelige mensen zoals Flor en ikzelf, op medische gronden juist hoogst ONverantwoord te noemen. Zo ga je niet met mensen zoals Flor en mij om!! Maar het gebeurt helaas wel…… Hoog tijd om zonodig assertief te handelen richting GGZ Hoofddorp, en zo nodig eens flink boos te worden als zij zo halsstarrig blijven vasthouden aan hun mensonwaardige uiteendrijvingsbeleid richting ons samen…. DIt kan toch zo niet langer?? Wat ik nog het allerergste van deze bezoekverbod-maatregel vind is dat dit ook Flor heel erg raakt en schade doet. Zo’n liefdevolle, onbegrepen en ook sterk ondergewaardeerde vrouw als zij verdient het niet om zo behandeld te worden, geisoleerd van mensen ,  door hen die zich ‘hulpverlener’ plegen te noemen……

Vannacht slaap ik in ieder geval nog thuis, het weekendverlof loopt morgen zo rond een uur of een in de middag af. OM drie uur ga ik dan even mijn hond Debby ophalen bij mijn moeder, voor een bezoekje aan de dierenarts….

Boudewijn…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: