Ontslagdatum GGZ opname is bekend, nieuwe video over Nieuwetijdskinderen, droom over Peggy , vanavond lichte emotionele instabiliteit, gewichtsverlies, en over de onzin van datingsites op internet, en het verwachte bezoekje aan Flor…

Ik ben bij het maken van video’s op YouTube niet gebonden aan maximaal 15 minuten speelduur…

 

Amstelveen, donderdag 8 maart 2012 >> Het nachtje verlof van afgelopen nacht verliep verder zonder problemen en ben vanmiddag rond twee uur weer teruggekeerd op de open afdeling. Rond kwart voor drie even een ontspannend uurtje creatief bezig zijn op een ongedwongen manier bij Alie. Daarna ben ik weer naar beneden gelopen en kwam in de grote huiskamer mijn PB’er, mijn persoonlijk begeleider tegen die aan de tafel een krantje zat te lezen. Ik heb samen met de maatschappelijk werkster van de instelling vorige week een aanvraag ingediend voor de ambulante dienstverlening aan huis van iemand van de RIBW (Rijks Instituut voor Beschermd Wonen). Ik heb besloten voorlopig nog thuis te blijven wonen, maar er is wel afgesproken dat als dat niet goed zou gaan dat ik dan alsnog in aanmerking zal komen voor beschermd wonen in Amstelveen, met een tijdelijk tussentijds verblijf op Etta Palm in Hoofddorp. Ik verwacht in eerste instantie niet dat dit laatste nog nodig zal zijn. E.e.a. hangt onder andere af van al dan niet gunstige ontwikkelingen met betrekking tot mijn bijzonder magere sociale netwerk, en de opstelling van medebewoners van het Centraal Wonen projekt waarin ik woonachtig ben in een zelfstandige driekamerwoning… Het zou ook leuk zijn als het aanvankelijk zo mooie en liefdevolle contact tussen mij en tweelingziel Flor, in de toekomst een vervolg zal gaan krijgen. Ik verwacht het niet bepaald, maar een nieuwe tegenvaller op sociaal gebied zou kunnen leiden tot een vrij langdurige, nog zwaardere emotionele Lijdensweg als destijds het geval was na de poging tot zelfdoding van Peggy en haar aardse overlijden in 2010. Peggy was een soulmate, en soulmates hebben ieder een eigen ziel, een zielsenergie die elkaar slechts gedeeltelijk overlapt. Maar evengoed was de klap destijds zo ingrijpend dat een groot deel van het jaar 2010 één aanhoudende en levensbedreigende emotionele Lijdensweg werd, waarvan ik slechts uiterst moeizaam los kon komen. Als zoiets zou gebeuren in het contact met een Tweelingziel, die allebei volledig aan een gemeenschappelijke Zielsenergie zijn gekoppeld, dan kunnen de gevolgen alleen maar nog zwaarder zijn dan in het geval destijds met Peggy. Maar dat zelfde zou echter ook met de andere tweelingziel het geval zijn, in geval van dat een van beiden zou besluiten om het direkte contact te vebreken. Natuurlijk is iedereen daar vrij in een eigen keuze te maken en een eigen weg te bewandelen, maar toch… Ik verwacht dat echter in eerste instantie niet, want de verbinding tussen ons is nog dusdanig sterk en liefdevol dat het wel heel vreemd en raar zou zijn als die verbinding vebroken zou worden….. Flor had ooit ook even dat idee, en ik zag toen hoezeer zij daar emotioneel onder gebukt ging. Ze had een vreselijke, ontzettende huilbui en liet ook merken dat ze er suicidiale gedachten op na begon te houden. Dat zou mijzelf overigens ook overkomen als onze band door wat voor omstandigheden dan ook zou worden stopgezet, beeindigd. Ik kan me een leven, een toekomst zonder het contact met haar gewoon niet voorstellen, ze hoort er gewoon bij. Het zou me niets verbazen als Flor er ook nog altijd dergelijke gedachten op nahoudt….. Van een mevrouw die vandaag vanaf de gesloten afdeling daar naar de open afdeling hier in de Amstelmere was overgeplaatst hoorde ik dat het wel beter met haar gaat. Dat komt volgens mij door onze diepe tweelingzielen-verbintenis, dit maakt steeds meer positieve energie los, ook bij haar en in haar omgeving volgens mij, al gaf die mevrouw wel aan dat de sfeer op de afdeling daar nog altijd bijzonder chaotisch en stressvol is, niet echt prettig voor met name hooggevoelige mensen zoals Flor is. Mocht ze ooit een onderkomen elders zoeken buiten de kliniek, ze is wat mij betreft nog altijd van harte welkom hier in m’n woning; een huisgenotenafspraak die we ooit met elkaar waren overeengekomen kan altijd opnieuw van kracht worden wat mij betreft. Ze zou er heel erg van opknappen, een veel betere en vooral ook gezondere leefomgeving, in alle onvoorwaardelijkheid.

Ik kwam in de woonkamer van de open GGZ afdeling in Amstelveen dus mijn persoonlijk begeleider tegen, die me vertelde dat komende maandag het ontslaggesprek zal gaan plaatsvinden met mijn psychiater op de afdeling. Mijn persoonlijk begeleider van de kliniek neemt dan tijdelijk de funktie van de ambulante hulpverlener vanuit de RIBW over, omdat het enige tijd duurt alvorens ik iemand krijg toegewezen…

Verder vertelde mijn begeleider van de kliniek dat mijn ontslagdatum bekend is! Ik ben wel blij dat ik het al ruim van tevoren weet wanneer dat ontslag zal plaatsvinden. Mijn ontslagdatum is vastgesteld, twee dagen voor mijn verjaardag, namelijk op VRIJDAG 16 MAART 2012 aanstaande… Het was een bijzondere periode en hoop echt dat Flor en ik later het contact weer oppakken waar we het noodgedwongen, als gevolg van een medische fout ten aanzien van HSP mensen zoals Flor en ik zijn, hebben moeten afsluiten waar het gaat om het direkte contact. De band was toen heel diep en bijzonder, en het zou leuk zijn dat het een eveneens leuk vervolg gaat krijgen…

Zeer binnenkort ga ik telefonisch contact opnemen met de verpleging op Spaarnepoort gesloten in Hoofddorp. Ik mis het contact in direkte zin met Flor heel heel erg, haar lach, haar mooie stem en fysieke uitstraling, haar direkte zichtbare aanwezigheid. Zeven weken is het alweer geleden dat ze werd teruggeplaatst naar de gesloten afdeling…… In die tijd heb ik me niet verveeld, ben ook thuis veel creatief bezig geweest en heb ook een explosief en zeer diepgaand en leerzaam bewustwordingsproces doorlopen, waarin ik in twee maanden tijd meer heb geleerd dan in alle daaraan voorafgaande levensjaren bijelkaar opgeteld. Het is de Zielsverbinding, de energie die dit proces in gang heeft gezegd, al is het heel normaal dat je dan soms, zoals nu weer even, een lichte emotionele terugslag ervaart in jezelf. Gevoed door het ego denk ik weer, jezelf afvragen of er niet weer nieuwe tegenvallers op mijn pad gaan komen, ook in de relationele sfeer. Ik laat het maar over me heenkomen, is ook het beste wat je kunt doen, dan dooft het op den duur vanzelf uit. De meeste tijd echter zit ik niet in een dergelijke negatief emotioneel geladen terugval kwa stemming, die in tijd gemeten vaak ook niet zo lang meer duurt. Varierend van enkele minuten tot een paar uur, of korter….. Ik hoop in ieder geval op een leuk bezoekje aan Flor in Hoofddorp, en ik denk erover om morgenavond of anders zaterdag of zondag langs te gaan. Sommige dagen is het echt moeilijk om elkaars direkte fysieke aanwezigheid te moeten missen hoor….. Ook dat is echter niet minder dan logisch in dit geval. Jammer dat de meeste HSP mensen met psychische problematiek, en zeker waar het Nieuwetijdskinderen betreft, door onwetendheid van buitenstaanders, in het ‘verkeerde’ hulpverleningscircuit terecht komen….. Doch ik hoop in de tussentijd met een zekere regelmaat op bezoek te gaan bij Flor en dat ik het ook hoor als zij wordt overgeplaatst naar een andere afdeling, en waarheen natuurlijk…

Wat de uiteindelijke daadwerkelijke bedoeling was van deze bijna afgelopen opnameperiode, zie ik anders dan de hulpverlening hier. Natuurlijk, ik was in het begin enigszins verward, maar dat was eigenlijk al weer snel over in Hoofddorp bij aanvang van de opname. Nee, de uiteindelijke, daadwerkelijke en meest belangrijke bedoeling van deze opnameperiode was wel mijn kennismaking met Tweelingziel Flor. En omdat wij tweelinzielen zijn, verbonden door een gemeenschappelijke Ziel (= energieveld), voelen we alles precies hetzelfde. Het is een ontzettend lieve vrouw, waarom ik zielsveel geef en wat ook iets waardevols aan mijn leven heeft toegevoegd wat ik met geen woorden kan omschrijven. Ze heeft iets toegevoegd aan mijn leven wat ik tot nog toe, al die hieraan voorafgaande vaak zeer moeizame en eenzame jaren, altijd al had gemist… Haar onvoorwaardelijke liefde en hulp die ze me zowel in het direkte contact als op afstand (nu ze is opgenomen in Hoofddorp) geeft is onbeschrijfelijk mooi en ook kostbaar. De tranen stonden net weer even in mijn ogen, van diepe ontroering, toen ik die woorden opschreef….. Ik denk de hele dag aan haar, onze band is heel diep en bijzonder, en ik verlang naar een toekomstig vervolg op ons regelmatige direkte contact zoals dat eerder tijdens deze opnameperiode tussen ons heeft bestaan. Dit alles is ook heel gebruikelijk tussen mensen met een tweelingziels-verbintenis. Dit hele dagen denken aan elkaar komt voort uit iets positiefs, uit diepgaand verlangen naar weerzien en met name een vervolg van de dagelijkse omgang met elkaar. Ook Flor heeft op haar beurt ook enige tijd dingen moeten verwerken , maar ook nieuwe dingen geleerd, en ik heb haar op mijn beurt ook mee geholpen. Zo helpen tweelingzielen elkaar… Echt, het is een schat van een vrouw, die zoveel meer verdient dan ze tot nog toe in haar leven heeft mogen ontvangen. Een van de dingen die we denk ik allebei wel hebben geleerd is om ons niet langer te laten manipuleren door andere zienswijzen van hulpverleners of familie of andere mensen uit onze eigen omgeving. We lieten ons nogal gauw op andere gedachten brengen, en daarmee lieten we ons ook erg gemakkelijk dusdanig manipuleren door anderen, waardoor we ‘de stem van ons hart’ tot voor half januari jl. niet konden volgen, wel datgene wat andere mensen ons vanuit hun EIGEN bewustzijn wilden vertellen… En dat kan heel misleidend zijn, ons doen vervreemden van onze eigen individuele werkelijkheidsbeleving. Liefde is daar een van. De GGZ heeft daar tijdens onze opname veelvuldig misbruik van gemaakt, door te proberen ons afstand van elkaar te doen nemen. Maar liefde, onze onvoorwaardelijke Liefde voor elkaar is altijd nog duizenden keren sterker dan… Macht, uitgeoefend door onwetende mensen met een laag bewustzijnsniveau….. IK hoop dat het zo zal lopen, want ik verlang zelf heel erg naar een intens gelukkig samenzijn met elkaar later… Het verlangen is zo sterk aanwezig dat ik mag hopen dat deze hereniging in de loop van dit lopende jaar zal gaan geschieden. Als ze het in dat medische wereldje op reguliere basis niet langer uithoudt, er is voor haar altijd een andere en veel betere oplossing mogelijk. Deze reguliere hulpverlening, die door zovelen op handen wordt gedragen en tot een soort afgod wordt verheven, is niet echt geschikt voor mensen zoals Flor en ik…

Afgelopen nacht heb ik ook een bijzondere droom gehad die ik me nog gedeeltelijk kan herinneren, zelfs met de beelden erbij. Ik droomde over Peggy en ik was naar haar op zoek. Een vriend vertelde me toen dat ze momenteel niet meer in haar eigen woning in Amstelveen verbleef, maar elders in Nederland. Toen ik die vriend vroeg of hij wist waar ze dan wel verblijft, antwoordde hij dat ik dan – heel typisch – contact moest opnemen met het Nuon, leverancier van gas en elektriciteit. Zij zouden me kunnen vertellen waar ze is. In die droom leefde ze dus nog als aards wezen en was ze dus niet overleden, zelfs niet eens gesprongen op oudejaarsdag. Vreemde droom….. Ik droomde ook dat ik Peggy zelf via de telefoon even had gesproken. Ze was erg verheugd dat het tussen mij en Flor zo klikt en vertelde me dat ze echt al maandenlang vreselijk verliefd op mij is…

Het is in relationele zin eigenlijk niet meer nodig om nog langer te zoeken naar een partner, als je elkaar al hebt gevonden… Pure geldverspilling, zo’n lidmaatschap van een datingsite op internet, genaamd Relatieplanet. Het kost me 85 euro per jaar, weggegooid geld. De energie als eenheid heeft er gelukkig voor gezorgd dat er langs die weg nooit iets als een relatie is ontstaan, omdat ook eerder al ‘bekend’ was dat Flor op mij wachtte, en ik op haar. We waren altijd al bijelkaar, alleen we kenden elkaar nog niet persoonlijk. Ze is behalve erg lief, aardig, serieus maar ook vol humor en diepgang en het schenken van onvoorwaardelijke steun aan andere mensen, gewoon ook een charmante, zeer aantrekkelijke vrouw waar ik diep respekt voor heb, en die in deze dagen nadat mijn hartchakra volledig open is komen te staan, nu al een hele rijke fantasiebeleving met een rijk beeldend vermogen in gang heeft gezet, en volgens mij andersom ook… Nee, dat primitieve gezoek naar een partner langs de weg van het EGO, zoals algemeen gangbaar verworden, is niet de weg voor mij en voor mensen zoals Flor. En bovendien, via zo’n datingsite als Relatieplanet, kun je nooit de Ware tegenkomen op het niveau van tweelingenzielsverwantschap. Om over de diepgang en kwaliteit van een mogelijk daaruit voortkomende relatie nog maar te zwijgen. Vaak relatief instabiele verhoudingen tussen mensen, en daarbij wordt er in wetenschappelijke kringen nog altijd vanuit gegaan dat het menselijk en gebruikelijk zou zijn dat een staat van verliefdheid, een extase is die slechts relatief kortdurend en tijdelijk is. Verliefdheid tussen tweelingzielen echter is een ervaring die blijvend is , ‘eeuwigdurend’ , dus niet iets tijdelijks… Maar mijn ervaring is dat het weinig zin heeft om, daarbij tevens gehinderd door het etiket psychiatrisch patient en arbeidsongeschikt zijn wat je op je rug met je meedraagt, lid te worden van zo’n conventionele datingsite. Soms valt het nogal mee als je een twintiger of dertiger bent, maar als je, naast dat etiket, bovendien nog eens de leeftijdgrens van 40 jaar gepasseerd bent, dan is de kans dat je daarmee een al dan niet tijdelijke partner vindt, vrijwel nihil. Tweelingzielen en soulmates kijken daarentegen niet naar kunstmatig gecreeerde grenzen, in dit geval kwa leeftijd. Leeftijd, eventuele leeftijdsverschillen zijn niet belangrijk. Belangrijk voor hen is “als het hart van de mens maar goed is” , en dat lijkt me persoonlijk ook oneindig veel belangrijker dan je alsmaar te fixeren op leeftijdsgrenzen. Ik ben zelf al ver in de veertig, wat niet wegneemt, los van het bovenstaande, dat mijn gevoelsleeftijd een flink stuk lager ligt, laat ik zeggen zo rond de 35 jaar.

Helemaal aan het begin van deze weblog van vandaag kun je kijken naar een video die ik heb gemaakt over het onderwerp Nieuwetijdskinderen. Peggy was een Nieuwetijdskind, maar Flor is het ook. Dit filmpje is ook bedoeld om het aspekt Nieuwetijdskinderen voor anderen wat begrijpelijker te maken, en dat er meer begrip en waardering gaat ontstaan bij omstanders van Nieuwetijdskinderen… Maar ook zouden mensen in de geestelijke gezondheidszorg er wat van kunnen leren…

De afgelopen periode ben ik, wat ook deel uitmaakt met mijn proces tot het ‘spiritueel ontwaken’ , ondanks dat ik vrij normaal heb gegeten, toch behoorlijk wat kilo’s kwijtgeraakt. Vooral sinds half januari is er in totaal ongeveer acht kilo overtollig lichaamsgewicht af gegaan.

Ik heb nu weer even een avondje verlof. Best wel spannend hoe dat bezoekje aan de kliniek in Hoofddorp gaat verlopen. Ik hoop positief en geen verdere tegenvallers, al is het alleen maar omdat je daar ook weer nieuw negatief Karma mee zou opbouwen. Ik voel me wel een heel ander mens dan ik vroeger was, en als het goed is ervaart Flor dat precies hetzelfde…..

Lieve groeten van Boudewijn de Kat

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: