Nieuwe video, emoties i.v.m. einde opname, laatste verlofdag gehad…

Amstelveen, donderdag 15 maart 2012 >> Vannacht en gisteren mijn laatste verlofdag doorgemaakt, en heb ook een nieuwe video gemaakt over Flor en mij. In deze laatste twee dagen voor mijn ontslag stromen er wel wat emoties door me heen. Dat komt omdat ik deze opname van een andere kant bezien ook voor geen goud heb willen missen, vanwege de kennismaking met mijn tweelingziel Flor. Dan komen herinneringen weer naar boven, de  gedachte dat als de omstandigheden op de open afdeling beter waren geweest dat er waarschijnlijk iets heel moois was gebeurd, al is het wel zo dat onze band zich een aantal weken voor de overplaatsing van Flor terug naar Spaarnepoort gesloten in Hoofddorp, wel enorm sterk heeft verdiept. Het is jammer dat door onhandige opmerkingen van de hulpverlening Flor en ik totaal waren ingestort, maar ook het bezoekverbod dat me vanuit de hulpverlening in Hoofddorp was opgelegd heeft de diepgang van onze band, zo lijkt het, geen goed gedaan. Ik hoop van harte dat zich dat in de toekomst weer gaat herstellen, maar het kan ook zijn dat ik het te somber en verkeerd inzie. Ik mis het direkte contact met haar best wel, maar, hoewel dat niet gemakkelijk is altijd, toch maar een stapje terug doen misschien. Is beter zo, maar de emotie is wel degelijk voelbaar. Zo jammer dat de sfeer tijdens haar opnameperiode in Amstelveen zo gespannen en chaotisch was. Nu is dat gelukkig heel anders.

Toch hoop ik op een herkansing later, wel erg onzeker als het gaat over het feit dat ons contact wel blijft voortbestaan. Ik hoop dat van harte…

Flor gaf aan tijdens het telefoongesprek, dat ze waarschijnlijk al die tijd heeft gedacht dat ZIJ een slechte invloed op mij zou hebben gehad. Nee, Flor heeft juist een positieve invloed op mij gehad en nog steeds. Het contact heeft heel mijn leven totaal veranderd in positieve zin, ook kwa niveau van bewustzijnsontwikkeling. Ik hoop dat ze verder zal aansterken. Heel jammer dat het uiteendrijvings-beleid van de GGZ, althans op dit moment, ertoe heeft geleid  dat onze band verzwakt lijkt te zijn. Dat stemt me verdrietig, behoorlijk verdrietig. Maar misschien is het beter om toch een stapje terug te zetten even..

Straks ga ik weer terug naar de open afdeling, voor een ontslaggesprek met mijn psychiater..

Boudewijn de Kat

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: