Gemiddeld verloop Zuiderpoort Gesloten…

Na een goede nachtrust ontwaken, je even wat opfrissen, sigarteje roken in de daartoe bestemde ruimte, kop thee erbij en dan naar de verpleegpost lopen voor je medicatie. Daarna weer terug naar mijn slaapkamer, omdat ik mijn hobbies niet kan uitoefenen hier (computers worden gedeeld, daartoe in beperkte mate internetmogelijheden en computerwerkzaamheden). Een aantal uren slapen, daarna weer wakker worden en misschien nog niets meenemen en consumeren in de lunchruimte.

Dit laatse is niet altijd mogelijk, omdat de maaltijden hier op tijd gebaseerd zijn, zoals eigenlijk het hele moderne leven in deze ” beschaving” .Soms heb je geluk, soms niet, en ga ik weer bovenop mijn bed liggen om wat te slapen. E

n wanneer ik dan wordt opgehaald uit mijn kamer voor een gesprek met een hulpvelener, dan is het vaak valse hoop koesteren omtrent de toekmost, omdat er meestal toch uitkomt dat je niet daadwerkelijk serieus wordt genomen, ofwel, anders gezegd, dat andere mensen te angstig zijn een medemens vanuit een veel hogere staat van Bewustzijn, met rust te laten, oftewel in zijn of haar waarde te laten. Dat betekent dus nog langer blijven op de afdeling. In de namiddag dan maar weer even op bed gaan liggen, het slapen maakt dat de dagen niet zo lang duren. Pijn en verdriet in overvloed, omdat er niet daadwerkelijk naar je wordt geluisterd, dat je eigen ideeen niet echt serieus worden genomen, zowel door de hulpvelening als door andere omstanders in je eigen omgeving.

Eenzaamheid en wanhoopsgedachten, aan de orde van de dag, zelfmoord, eigenlijk liever wel, de gedachten eraan, omdat je niet in je waarde wordt gelaten. Ja, het avondeten is goed geregeld hier, maar daarna weer medicatie, kijken of een van de computers in ieder geval even vrij is om iets te schrijven, me te kunnen uiten naar de buitenwereld toe, daarna vaak weer een korte avond-nachtrust….om de tijd te doden, gevangen zittend in een systeem wat op Macht is gebaseerd. Hulpverleners weten dat ook, maar ondernemen geen aktie. Is ook wel begrijpelijk, omdat dat anders hun baantje zou kosten. Dit alles betekent uiteindelijk wel dat ze onbewust hun eigen positie (het uitoefenen van hun funktie, waarvoor zij betaald krijgen en kunnen overleven) ver verkiezen boven het welzijn, het leven van hen van wie zij in de illusie verkeren daadwerkelijk te houden.

En zo kabbelt de avond maar door, met goedkeuring van alle deskundigen, familieleden en vrienden, die het beste met mij bedoelen, maar me niet echt begrijpen, en ook niet kunnen begrijpen. Dit laatste is overigens helemaal niet belangrijk, om je te kwalificeren ten opzichte van anderen (zie spotjes op YouTube), zolang je ZELF maar voelt dat je op de goede weg zit. En dan vindt men het nog gek als je je jarenlang opgekropte emoties en  gevoelens van verontwaardiging en onvrede jegens de wijze waarop samenlevingen zoals de onze funktioneren, er op een mensvriendlijke manier uitgooit door een krachtige, impulsieve dreun op het tafelblad, zonder ook maar de minste intentie van tegen mensen gerichte boosheid. Onbewust richt ik mij in deze reflexmatige bewegingen tot de SITUATIE, dus NIET op mensen, op het mensenleven zelf. Ieder mens is van nature, omwille van zijn aard, even uniek en gelijkwaardig ten opzichte van een ander levend wezen. Het is alleen zo jammer en verdrietig dat zovelen nog altijd een ” slapend ”  bestaan verkiezen in een tevens zeer lage staat van bewustzijn,  ver boven een veel gezondere staat van wakker-bewustzijn.

En zo probeer ik nu al maandenlang mijn hogere staat van bewustzijn wat overigens ook een helaas vaak onbegrepen veel hogere kwaliteit van leven mogelijk maakt, te integreren in het dageljikse leven, ook in relatie tot andere mensen. Maar anderen menen dat er altijd maar een verklaring (liefst nog een wetenschappelijke verklaring) noodzakelijk is om een ander mens te kunnen geloven, of liever gezegd, te durven vertrouwen. Want hoe kunnen mensen die zichzelf niet echt vertrouwen, nu een ander mens daadwerkelijk vertrouwen. Velen, zo ook wetenschappers, denken vaak dat ze over zelfvertrouwen en inzcht beschikken, het spijt me toch te moeten concluderen dat dit lang niet in alle gevallen ook daadwerkelijk zo is .Wij mensen leren overmatig veel te vertrouwen op datgene wat |BUITEN onszelf ligt, in plaats van In onszelf, in plaats van zich eens op zichzelf te gaan verdiepen. Dat gebeurt vaak niet, en ik betreur dat.

Ik hoop van harte dat er gauw een einde komt aan deze opnameperiode. Mijn toekomst ligt niet hier, maar in Amstelveen, en bovendien verlang ik erg naar mijn lieve vriendin, die ik al sinds 16 januari jongstleden moet missen. Hij of zij die aan de waardigheid, aan de geloof-waardigheid van dit hele verhaal twijfelt zou ik alleen maar kunnen adviseren, laat een ander mens in zijn of haar waarde, verbeter de wereld en begin allereerst eens bij een nadere kennismaking en verdieping in JEZELF. Dit is niet kwaadbedoeld, integendeel zelfs. Ik geef om ieder mens, ieder mens is in staat zichzelf uit de misere te helpen, uit de innerlijke chaos vol aangeleerde tegenstrijdigheden, welke geworteld liggen in een verkeerde interpretatie van het Christendom…. Kijk anders ook eens naar de spotjes op mijn videokanaal op YouTube, adres: http://www.youtube.com/mrboudewijn1963 .

Hartelijke groeten van Boudewijn de Kat

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: