Belangrijke, meest recente ontwikkelingen vandaag…

Haarlem, dinsdag 15 mei 2012 >> Het is jammer dat mijn buurvrouw van hiernaast per vandaag is vertrokken naar een lokatie elders, want met haar was inmiddels een leuk vriendschapellijk contact ontstaan. Wellicht dat we ons contact zullen behouden, aangezien ik haar mijn mailadres en mobiele nummer heb gegeven.

Daarnaast nog even langs de dienstdoende huisarts op de afdeling geweest in verband met zware hooikoorts-klachten. Het medicijn daartegen kon voor aankomende nacht helaas niet meer geregeld worden, maar wel voor morgen. Deze keer is de kwaal wel zeer hardnekkig, maar misschien komt dat wel omdat ik normaal gesproken rond deze periode van het jaar niet in dit westelijke gedeelte van Nederland verblijf. De lucht lijkt me hier wat droger dan in Amstelveen, omdat Amstelveen toch op veengrond is gebouwd. Met name gedurende de nachtelijke uurtjes is het heel erg behelpen, zo benauwd je het kunt hebben…

Verder nog een goed gesprek gehad met de eerstverantwoordelijk arts over mijn behandeling. Deze ging er gelukkig mee akkoord dat ik vanaf vandaag onder begeleiding kan en mag gaan wandelen. Wel zo prettig, want ik zit al weken binnen, is ook niet prettig. Afhankelijk van hoe ik me onder de hooikoorts voel de komende periode kan ik ook van deze vrijheden onder begeleiding gebruik gaan maken.

Er is destijds een grote fout begaan, medisch gezien. Ik werd destijds ingesteld op het medicijn Carbamazepine, en dat werkt tegenstrijdig ten opzichte van het medicijn Seroquel, wat dus zijn werking nooit goed heeft kunnen doen. Vandaar ook dat mijn klachten chronisch waren. Ik gebruik nu Dekapine, en de komende dagen zijn bedoeld om, aan de hand van bloedonderzoek, de juiste spiegel te bepalen (en daarmee de juiste dosering Dekapine) van de Dekapine die ik dagelijks nodig heb. Dat is eigenlijk de meest belangrijke reden waarom ik hier nog ben momenteel. Ik verlang heel erg naar mijn familie, naar mijn hond Debby en mijn sociale leven, waaronder ook het contact met Floor valt. Ik ben benieuwd waar Floor momenteel verblijft.

Ik voel me wat grieperig en doe het maar een beetje rustig aan, in de hoop dat de klachten gaan verminderen, want ook deze lichamelijke klachten zijn NIET leuk…

Boudewijn de Kat

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: