Sfeer op afdeling goed, wel saai en ongezellig, en gebrek aan sociale leven en contact met Floor…

Haarlem, donderdag 17 mei 2012 >> Het is vandaag alweer Hemelvaartsdag, rustig hier op de afdeling, het personeel vraagt zich steeds meer af in hoeverre zij nog van betekenis kunnen zijn voor mijn behan-deling, omdat ze ook daadwerkelijk zien dat ik erg op mezelf ben en goed mezelf kan redden binnen de instelling. En zo is het natuurlijk ook, ik bedoel, de medicatie bevalt me goed, kan goed overweg met de mensen op de afdeling, maar verlang ook wel steeds meer naar huis, naar een nieuw sociaal leven, waarbij ik ook hoop dat Floor het leuk zou vinden om weer het contact op te bouwen. Doordat mij langdurig foutieve medicatie werd voorgeschreven viel ik steeds in herhalingen, en dat verklaart bijvoorbeeld ook dat ik hier nu noodgedwongen ben opgenomen. In het verleden is dit alles er voor een belangrijk deel voor verantwoordelijk geweest dat het opbouwen van een sociaal netwerk vrijwel onmogelijk is geweest. Dit verklaart waarschijnlijk ook nog een van de weinige resterende angsten dat dat weer opnieuw staat te gebeuren als je begrijpt wat ik bedoel.

Toch probeer ik positief te blijven en is er iets wezenlijks in mij verandert wat zegt, dat wanneer liefde eenmaal zo bedoeld is dan zal het ook ooit gebeuren zoals je het hebt gehoopt. Dat het wederzijds is is wel duidelijk gebleken. Langzaam maar zeker stromen ook de herinneringen en gedachten weer terug in mijn hoofd aangaande Floor en mijzelf; ontwikkelingen die veelbelovend waren, en wat mij betreft nog altijd zijn… Enigste probleem is eigenlijk nog de onzekerheid aangaande het adres waar zij nu verblijft, waardoor het me het leggen van nieuw contact langs schriftelijke weg, de meest goede reaktie lijkt, althans op dit moment van schrijven… Ervaringen binnen ggz regionen leerden me dat ze daar over het algemeen niet zo happig zijn om het geven van tips waar ex-patienten na hun ontslag, dan wel overplaatsing, naar toe zijn gegaan. Om privacy-redenen weliswaar begrijpelijk, maar als vriend en vriendin zijnde….niet zo handig…

Floor en ik hebben best wel veel meegemaakt, en ook leuke dingen. Het gaat te ver om in dezen in details te treden, maar zo vroeg ze me op een gegeven moment of ze een keertje mocht overnachten bij mij, en liepen we op een gegeven moment hand in hand ergens over straat door Amstelveen. Jammer alleen dat de situatie, kennismaking in een zieke toestand, erg ongunstig was. Maar de Liefde was en is er nog steeds. Dat weet je dan ook van elkaar! Zo lijkt het me erg leuk om haar bijvoorbeeld voor te stellen eens een aktiviteit te gaan ondernemen, dagje uit bijvoorbeeld, maakt niet uit wat. Het contact met haar is heel waardevol en kostbaar, en loopt ook veel gemakkelijker in een geestelijk betere situatie…Daarnaast zie ik er ook naar uit om mijn huisje eens zo veel mogelijk klaar te krijgen kwa inrichting van de woning… Diverse kasten, stellingkasten, staan al klaar om inelkaar te worden gezet en te worden ingericht in de woning.

Op zich kan ik me aardig redden hier, maar tegelijk mis ik het contact met Amstelveen, mijn vertrouwde leefomgeving, mijn moeder, Floor en mijn hond Debby best wel, en vraag me dan ook af wat een langduriger verblijf hier op de afdeling nog toevoegt aan mijn toestand. Ik ben best heel optimistisch en vrolijk ingesteld, en ook de vrijheden onder begeleiding verlopen uitstekend. Het liefste zou ik dan het liefste direkt naar huis gaan. Waarom? Simpelweg omdat ik mij daar op verheug, er naar uit zie en er ook sterk genoeg voor ben. Ik kan best begrijpen dat anderen daar mogelijk nog anders over denken, maar ik ben geen klein kind meer en verdien een gelijkwaardige positie in deze wereld in plaats van een ondergeschikte. Ik wilde dit toch even kwijt….

Lieve groeten van Boudewijn de Kat

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: