Allertheid met betrekking tot mogelijke bijwerkingen medicatie, opvallend rustige dag, hardnekkige verkoudheid…

Haarlem, vrijdag 18 mei 2012 >> Ja, vandaag wederom een erg rustige dag op de afdeling, enkele gesprekken met artsen en psychiaters, maar ik stond zelf niet op de lijst van gesprekken deze keer. Na de lunch ben ik even een tijdje gaan liggen ter ontspanning, en daarna werd ik aangesproken door een verpleegkundige in opleiding die een werkstuk had gemaakt over het gebruik van medicatie in niet ingewikkelde mensentaal, en daarover de dialoog wilde aangaan met een aantal mensen op de afdeling. Een goed boekje ,en heb ook een extra exemplaar meegekregen om aan mijn moeder te geven. Het is ook goed wanneer patienten goed geinformeerd zijn over de voors en tegens van medicatie. Ikzelf heb weinig te klagen tot nog toe, al zijn er wel enkele zaken waarover ik het een en ander te vragen heb aan de psychiater… In dat geval hoeft er niks veranderd te worden aan de dekapine, eerder aan de Seroquel dosering per dag, volgens de bijsluiter die ik op het internet aantrof. Ik gebruik bovendien maar liefst 800 mg. Seroquel per dag. Heel veel medeclienten vinden dat erg veel, te veel, en als door een kleine verlaging van de dosering Seroquel sommige bijwerkingen zouden worden opgelost dan is dat voor mij wel veel prettiger…..

Straks ga ik nog even mijn moeder bellen. Het is een stil weekend deze keer, ik verwacht geen bezoek dit weekend, en je zou kunnen zeggen dat ik me soms ook stoor aan bepaalde dingen hier, waarbij ik steeds denk, wat doe ik hier eigenlijk nu nog, ik voel me al langere tijd uitstekend. Hoe dan ook, ik hoop voor begin komende week een afspraak te kunnen maken met de psychiater in ieder geval.

Een medeclient is vandaag jarig, en is het op de Amstelmere nog zo dat een jarige een geheel eigen verjaardagsmenu mag uitkiezen, hier op Zuiderpoort mag iedereen in de feestvreugde mededelen. Anders gezegd, ik heb gehoord dat er vanavond friet met kip en appelmoes wordt geregeld. Ik ben benieuwd.. Maar, daarnaast, als ik eerlijk mag zijn, ben ik liever thuis, weer thuis na voor mijn gevoel wel een eeuwigheid….

Lieve groeten van Boudewijn de Kat

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: