Saaie zondag, rust op afdeling, werkzaamheden thuis..

Zondag 20 mei 2012 >> Vandaag is het een erg stille dag op de gesloten afdeling, weinig nieuws en weinig te beleven. Misschien dat ik zodirekt even ga vragen of iemand even mee wil gaan voor een wandeling buiten. Gisterenavond werd ik voor de tweede keer die dag uitgenodigd door een verpleeg-kundige een wandeling buiten te maken. Dat was best plezierig, en de man vertelde in het kort ook over zijn priveleven. En zo hoort het ook. Er waren tijden dat mensen, werknemers, een strikte scheiding aanlegden tussen enerzijds hun privéleven en anderzijds het werk zelf. Binnen de GGZ zie je steeds duidelijker dat die kunstmatig tot stand gekomen afscheiding tussen privé en zakelijk is komen te vervallen… Dat leeft ook prettiger en verandert meteen de sfeer op de afdeling…

Ik zit hier even in de aktiviteitenruimte, onder de mensen, en dan merk ik op dat de mensen die hier nu zijn, dat deze nieuw zijn en nog lang niet uitbehandeld zijn. Dat kan soms storend werken, en ik negeer deze signalen van “claimerig” gedrag als het gaat om het uitlenen van spullen..

Maar het is ook leuk om me bezig te houden met de inrichting van mijn woning; een plattegrond van de woning, van alle kamers, zit in mijn hoofd, ook hoe ik de lege ruimtes erin het beste kan indelen met diverse meubelstukken. Ik verheug me op deze bezigheden  thuis, los van enige opname-sfeer. Onder ambulante behandeling zijn is wat anders en ook beter voor mij….

Daarnaast heb ik ook diverse andere plannen, waaronder het opzetten van een videokanaal met veel webruimte, om leuke video’s gemakkelijker, d.w.z. onder eigen beheer, te kunnen plaatsen. Daarnaast ook een uitgebreid radiokanaal op internet, waarin programma’s opgeslagen liggen in het gecompri-meerde bestandsformaat wma-pro (64kb./sec. of 128 kb./sec.). De kosten vallen allemaal reuze mee. En ik heb er zin in…

(zie ook artikel van gisteren…)

Lve.groeten,Boudewijn de Kat

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: