Positieve, veelzijdige dag, soms even nodig om elkaar los te laten gedurende enige tijd, psychiatrie gebaat bij nadere uitleg…

Haarlem, dinsdag 5 juni 2012 >> Daarnet heb ik in het bijzijn van een groep hulpverleners het een en ander verteld over mijn ervaringen in de psychiatrie. Veel verteld, waaronder ook over het nieuwe signa-leringsplan. Later bedacht ik me dat het misschien wel een goed idee zou kunnen zijn om de mensen hier ook bekend te maken met wat ik eerder heb geschreven, al filosoferende over alles op aarde en daarbuiten, met de bijbehorende videospotjes erbij. Mogelijk kunnen ze er hun voordeel  mee doen. Mensen in de psychiatrie worden behandeld met medicatie en gesprekken, maar het feit dat je met energie toedienen het lijden van mensen nog veel verder kunt reduceren en de kans op het terugkeren van een aantal aandoeningen (zoals bijvoorbeeld ‘stemmen horen’ in je hoofd) zelfs tot een minimum kunt terugbrengen is er helaas nog weinig bekend… Dat geldt eigenlijk ook  voor de bekendheid en de h-erkenning van de eigenschap HSP (high sensitive persons, hooggevoeligheid onder mensen) binnen de psychiatrie. In de achterliggende 26 jaar als ervaringsdeskundige in de psychiatrie heb ik heel veel mensen ontmoet… Bijna ieder ziektebeeld valt ter herleiden tot hooggevoeligheid, althans de negatieve kanten die een dergelijke eigenschap met zich mee kan brengen. Als er doelgerichte therapieen op  vrijwillige basis zouden worden aangeboden, leer je mensen hoe met deze eigenschap HSP om te gaan in moeilijke situaties, waardoor mensen sterker worden, en wat tevens het aantal zelfdodingen onder borderliners zeer aanzienlijk zou reduceren…

Verder hoorde ik vandaag dat ze bezig zijn met een aanvraag voor de open afdeling in De Amstelmere, Amstelveen. Goed nieuws dus en ik zie ernaar uit!

Niet al te lange tijd hierna hoop ik te gaan starten met de afrondende werkzaamheden in mijn huis, zodat het weer helemaal gereed en toonbaar is voor anderen.

Door de nogal turbulente periode 2011-2012 is het wel nodig om mijn leven in sociaal opzicht weer helemaal op de rails te krijgen. Soms is het nodig dat daarbij hechte banden in intensiteit worden onderbroken, dan wel afgezwakt, om wederzijdse groei in een vriendschap mogelijk en gemakkelijker te maken, zeker als je allebei psychiatrisch patient bent. Mijn kennismaking met Floor, vorig jaar september, was niet niks in intensiteit. We zijn niet zomaar vrienden van elkaar, zelfs tweelingzielen. Een dergelijke verbintenis gaat nog oneindig veel dieper, zo ook het gevoel tijdelijk voor een deel afgesloten van elkaar te zijn geweest. Dit gevoel ervaarde ik als bijzonder pijnlijk en kwam tot uiting in een enorme, intense huilbui bij aanvang van deze opname. Maar toch, zo’n tijdelijk afscheid is in dit geval nodig gebleken en komt de toekomst van onze vriendschap uiteindelijk alleen maar ten goede. Elkaar dan loslaten is voor beiden moeilijk, maar nodig gebleken. Ik ervaar dat dat nu weer begint te herstellen, al is ook dit een geleidelijk verlopend proces. Een tijdelijke ‘breuk’ betekent in dit geval alleen maar dat het voor een of beide personen nodig is een bepaald niveau van geestelijke rijpheid (ontwikkeling) te bereiken om het contact later weer gemakkelijk te kunnen hervatten… Wat dit betreft begint mijn bewustzijnsniveau weer in een gezonde verhoogde toestand te herstellen, en besef ik dat het belangrijk is erop te letten dat het ego geen negatieve invloed meer kan uitoefenen op het proces, en wat bijvoorbeeld kan leiden tot een irreeele angst dat onze tweelingzielenband niet weer in zijn oude toestand zal gaan bereiken in de toekomst. Alles is een kwestie van tijd, zo ook dit.

Over tweelingzielen is heel veel te vinden in boeken en op internet, bijvoorbeeld op YouTube. Op mijn videokanaal http://www.youtube.com/mrboudewijn1963 zijn hierover vele zelfgemaakte documentaires verschenen. Helaas blijkt dat een aantal video’s om auteursrechtelijke redenen is weggehaald, mogelijk dat ik later voor een paar euro per maand 30 gigabyte webruimte kan inhuren onder een nog te verzinnen domeinnaam, om langere video’s onder eigen beheer te kunnen plaatsen.

Ik vond het vandaag een prettige dag, en ik zie uit naar Amstelveen…Ik heb ook een nieuwe, gratis webruimte gereserveerd waarop mijn toekomstige website komt met muziek en audio-montageprogramma’s. Dat deze al geaktiveerd is, maar nog niet in gebruik is genomen, kun je zien op het desbetreffende webadres: http://cbdekat.magix.net/public .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: