Belevenissen op open afdeling…

Amstelveen, De Amstelmere B0, dinsdag 12 juni 2012 >> Vanmmiddag heb ik even bezoek gehad van Rob, m’n enigste en beste vriend. Heel lang met elkaar gesproken over diverse zaken. Het gesprek vond plaats in de kantine, en voor zijn vertrek liet ik hem nog even de veel vrolijker aangeklede nieuwe huiskamer zien op de afdeling. A.S. Zondag komt hij weer langs. Afgezien van mijn moeder en hij is het wat de visite betreft erg stil en levenloos momenteel. Zo bevooroordeeld als zovelen nog altijd zijn in onze maatschappij, mag je als iemand in de psychiatrie niet vaak bezoek verwachten. In de tijd van het contact en de omgang met Floor was het in ieder geval nog meer dan gezellig te noemen., al is het wel zo dat ik in een eventueel vervolg wel wat aktiever ook richting haar wil zijn, waar nodig… Ik ben toch blij dat het telepatische contact stapsgewijs sinds enige tijd weer toe lijkt te gaan nemen… Hoe dan ook, ze is van harte welkom, ten alle tijden… Contactonderbreking is tussen tweelingzielen soms even nodig, maar voor beiden ook moeilijk tegelijk…

Floor verdient een leuker en gelukkiger leven dan tot nog toe gebruikelijk was, en als we weer zouden samen komen dan is intens levensgeluk voor beiden denk ik het meest belangrijke en waardevolle in het contact, intens genieten van al het mooie wat het leven kan bieden. Bovendien worden de kansen op een terugval in psychisch Lijden daardoor ook geminimaliseerd, maar dit is weer een verhaal apart met een langere uitleg… We zijn dan eigenlijk ook vrienden voor het leven……

Binnenkort ga ik het nieuwe signaleringsplan uitgebreid bespreken met mijn PB’er hier ((persoonlijk begeleider, ik noem hierbij geen namen…). De antibioticumkuur die ik gebruik loopt tot en met aanstaande vrijdag, 15 juni, en kan zonodig verlengd worden. Veel mensen weten gerust meer over meer spirituele onderwerpen zoals tweelingzielen, en ook mijn begeleider hier is geinteresseerd hierin en hoopt op een leuk toekomstig vervolg van het contact tussen Floor en mij. Hij was ook diegene die zich destijds nogal ergerde aan een opmerking uit de beruchte brief uit GGZ Hoofddorp richting mij, over het opgelegde bezoekverbod, wat hij zowiezo al niet kon begrijpen en belachelijk vond! Dan zijn ze op de gesloten afdeling op Zuiderpoort in Haarlem toch veel mensvriendelijker ingesteld. Het mag dan zo in de theorieboeken geschreven zijn dat teveel contact tussen patienten schadelijk zou zijn in alle gevallen, wanneer mensen elkaar op een afdeling leren kennen en een diepere vorm van contact ontwikkelen dan behoor je als ggz instelling mensen juist in hun waarde te laten. Er tegenin gaan, mensen ontmoedigen, werkt juist averechts. Daar mag een wetenschapper, analyticus, dan wel een andere naaste persoon zich niet mee bemoeien. Ook bemoeizucht komt voort uit het destruktieve  Ego, en dat kan uitermate kwetsend overkomen op sommige mensen, in het bijzonder hooggevoelige mensen, en dat zijn de meeste mensen die opgenomen zijn ook…..

Groetjes van Boudewijn de Kat

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: