Bezigheden van vandaag..Over verlangen naar her-vatting contact met Flor, en over ontmoedigingsbeleid.

Amstelveen, Amstelmere B0 > Vandaag een tweetal therapie-onderdelen gevolgd. Mijn therapieschema is op eigen verzoek vrij beperkt, omdat er ook andere, veel belangrijkere dingen zijn om aan te werken op de afdeling. Dit vandaag met instemming van mijn begeleider hier…

Ik mis het contact met Flor zeer regelmatig, en dat zal ook zeker andersom het geval zijn. Ik ben bezig met het uitzoeken en samenstellen van een lijst met telefoonnummers van instanties om te benaderen en om informatie te vragen, in verband met het mogelijke verblijfadres van Floor. Het zou lastig worden als deze klus zou mislukken, maar ga daar vooralsnog niet van uit… Een eerste telefoongesprek met Floor zou wat mij betreft vooral een opgewekt gesprek kunnen zijn, zoals vanouds… Het verlangen elkaar weer te zien en onze diepe vriendschappelijke tweelingzielenband voortzetten is als het goed is iets waar we allebei naar toe leven, erop hopen en proberen te vertrouwen… Maar, zoals ik gisteren al opmerkte, ik geef de moed niet gauw op. Een gesprek is, zeker na zo’n lange periode, ook erg goed voor ons denk ik! Mijn idee en voorstel zal zijn verder gaan op het niveau van eerst, van januari jl. en e.e.a. rustig aan opbouwen… Lijkt me het beste. Ik ga haar daarnaast vanavond of anders komend weekeinde, ook nog een mailtje sturen.. Floor is nog altijd de meest belangrijke en kostbare persoon die er is op aarde…

Ik hoop intussen dat ze van buitenaf, vanuit de hulpverlening niet weer opnieuw ontmoedigend hebben gesproken over het contact tussen Floor en mij, wat nergens op slaat (het contact was juist goed voor ons allebei), want zoiets leidt alleen maar tot nog meer problemen bij Floor en mij, als het gaat om het hervatten van onze mooie en kostbare vriendschap, die alweer vijf maanden is onderbroken… Heel veel mensen nemen dingen die door een hulpverlener worden gezegd vaak ongemerkt (onbewust)volledig over, als zijnde de absolute waarheid, en dat zou in het ergste geval een einde van ons contact betekenen, en een zeer matige kwaliteit van leven. Anders gezegd, het gaat er niet om wat een ander  vindt, maar wat je zelf vindt van bijvoorbeeld een vriend of vriendin. Als je alles wat een ander zegt of beweert maar blijft aanvaarden (ik heb een leven lang ervaring hiermee), dan kom je op een gegeven moment jezelf tegen, en hard ook!! Behandelingen worden vaak te eenzijdig afgestemd op de analyse, op de theorie, niet op de gevoelsbeleving van mensen, en daarmee hebben ze Flor en mij heel erg gekwetst en in de problemen gebracht…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: