Goed gesprek met Rob, stille zondagmiddag…, over de ontwikkeling en toestand van Floor…

Amstelveen, zondag 17 juni 2012 > Ik heb daarnet bezoek gehad van mijn beste vriend Rob. Het was een goed en lang gesprek wat ik met hem gehad heb en het was ook heel erg leerzaam voor me. Met deze informatie kan ik weer even verder, en heb een plan gemaakt voor de komende weken.

Op de afdeling was en is het nog steeds rustig, veel mensen zijn met weekendverlof. Met dit mooie weer heb ik veel buiten gezeten in de zon. Nog geprobeerd een video te maken om op youtube te kunnen plaatsen, maar dat is mislukt omdat de lengte van de video te lang was. Ik overweeg nog steeds een eigen website te ontwerpen met veel webruimte, zodat ik op een eigen website video’s onder eigen beheer kan gaan plaatsen.

Een van de dingen die ik de komende periode ga doen is mensen bellen uit het centraal wonen projekt waar ik woon. Het is goed om mijn verhaal te doen en wil een aantal mensen uit het projekt ook uit-nodigen om eens een keer een kijkje te komen nemen hier op de afdeling. Zodat ook zij eens kunnen zien hoe het er hier aan toe gaat en hoe ik er zelf aan toe ben hier. Verder is het ook nodig om een aantal zaken wat duidelijker te maken voor hen, zoals bijvoorbeeld de wijziging in mijn medicatiegebruik en dat dat een sterk positief effekt heeft op mijn manier van leven en handelen.

Mijn stemming is momenteel goed te noemen, en stabiel. Over de andere dingen waar ik mee bezig ben en die er op het programma staan hoop ik een volgende keer meer te vertellen. Dat is bijvoorbeeld een gesprek met het maatschappelijk werk hier op de kliniek, om alsnog mijn verhaal te kunnen doen aangaande de toestanden die er hebben gespeeld in januari jl. die hebben geleid tot de contactbreuk tussen mij en Floor. Het is goed om alsnog mijn verhaal te doen, en zodat anderen ook weten dat ik er een andere visie op nahoud als analytische mensen, aangaande de toestanden van toen. Duidelijkheid verstrekken is altijd goed denk ik.. Flor werd op 16 januari jongstleden om een geheel andere reden overgeplaatst naar Spaarnepoort Gesloten dan vanwege haar aandoening.  De feitelijke reden daarvan is dat ze ons contact hebben lamgelegd voor enige tijd, hebben ontmoedigd, wat bij hooggevoelige mensen zoals Flor en ik, leidt tot zielspijn, zielepijn, de ergste psychische pijnsoort die er bestaat. Ik hoop dit te gaan verduidelijken en haar ook daarmee te helpen…, en mijzelf indirekt ook, omdat we allebei een gemeenschappelijke ziel delen en elkaar ook op afstand haarscherp aanvoelen, via die energie. Als dat contact langere tijd op een laag pitje staat dan heeft dat gevolgen voor de kwaliteit van leven van allebei…

En verder blijft het zoekwerk naar het mogelijke adres van Flor natuurlijk wel doorgaan. Ik hoop dat ze het ook leuk vindt om het contact op een positieve manier (zoals vanouds) te hervatten als zij daar aan toe is. Het is ook belangrijk om elkaar de ruimte te geven. Net zoals zij mij  de ruimte heeft gegeven tijdens de vorige opname en erna om verder te groeien in het leven… Ik wil haar tot steun zijn en helpen, door te proberen het contact weer te herstellen. Dat is de beste manier  om haar en ook ons contact en kwaliteit van leven omhoog te schroeven, duurzaam bedoel ik dus in dit geval. Dan zijn opnames ook niet meer nodig, maar daar heb ik in het verleden al zoveel over geschreven… Het heeft te maken met hogere vormen van bewustzijn. Floor is niet dom, nee, integendeel, ze beschikt over een aantal unieke gaven die echter slechts moeizaam tot verdere ontwikkeling kunnen komen omdat zij zich in een opnamesituatie bevindt, in een kliniek, in een vicieuze cirkel van behandeling op behandeling. Voor mensen zoals Floor zijn er ook andere oplossingen mogelijk die veel duurzamer zijn. Haar in haar waarde laten bijvoorbeeld, haar zelf beslissingen te laten nemen ten aanzien van eigen leven, in plaats van haar te overspoelen met een veelheid aan informatie vanuit de hulpverlening en mogelijk ook andere omstanders, die ertoe leidt dat ze alleen maar meer en langer vast komt te zitten in die vicieuze cirkel. Floor is heel goed in staat in de breedste zin van het woord zelf beslissingen te laten nemen ten aanzien van haar eigen leven; dat bevordert bovendien haar zelfstandigheid en persoonlijke ontwikkeling, en haar gevoel van eigenwaarde. Haar tot vervelens toe manipuleren en op andere gedachten brengen gaat dit proces juist tegen… Zoals er ook met ons contact niets mis is!!

Voor de goed orde, bovenstaande woorden zijn, net als een hulpverlener zijn woorden uitspreekt met goede bedoelingen, voortgekomen vanuit goede bedoelingen, maar ook vanuit levenservaring en 26 jaar ervaringsdeskundigheid met betrekking tot de psyche  van de mens… Daar wordt veel te weinig naar geluisterd is mijn ervaring. Ik betreur dat..

Ik vermoed dat Floor als het gaat om ons contact zich als het ware een beetje lamgelegd voelt, wat ik mij levendig kan indenken! Maar dat geeft niet hoor, want ik ga, zodra ik meer zekerheid omtrent haar verblijfplaats, proberen een keertje te bellen. Een gesprek om even bij te praten, maar ook geen zwaar-wichtig gesprek. Nee, juist niet. Want ons contact was altijd spontaan, vol leven en humor erin, al realiseer ik me dat ook dat iets is wat nog even tijd nodig heeft om te herstellen….. Maar haar in de steek laten, na alle mooie dingen die we in het verleden hebben meegemaakt, nee, dat gebeurt niet. Al spijt het me wel dat ik niet eerder aktiever ben geweest in dezen… Diep van binnen weet zij heus wel, net zoals zovele andere mensen dat al hebben bevestigd die ik erover  gesproken heb, dat er fouten zijn gemaakt vanuit de GGZ en dat we voor elkaar zijn voorbestemd…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: