Hoop op positief telefoongesprek…

Amstelveen, B0 De Amstelmere, kamer 5, 20 juni 2012 >> Vandaag was een dag die reuze meeviel. Om 11u.arriveerde mijn advocaat en de vrouwelijke rechter omstreeks half twaalf. De advocaat slaagde erin om de duur van de rechterlijke machtiging te beperken, in te korten. Als het goed blijft gaan dan is een rechterlijke machtiging niet meer nodig later. Voordeel is wel dat er nu over het algemeen soepeler kan worden omgegaan met het uitbreiden van vrijheden, verlofdagen en dergelijke. Dat zou me goed van pas komen.

Eerdaags hoop ik contact op te gaan nemen met Floor en ik hoop van harte op een goed gesprek, zoals vanouds. Niet alleen maar minder leuke dingen, maar vooral ook positieve dingen. Bij succes kan ik dan voorstellen om nog eens terug te bellen en later, zodra ik daarvoor voldoende vrijheden heb, haar te gaan opzoeken. Ze heeft me tijdens ons laatste gesprek in maart jongstleden voorgesteld en gezegd dat ze liever persoonlijk contact met mij heeft, zonder anderen erbij. Dat wil ik nu ook zo graag. Ik durf er een lief ding om te verwedden dat haar zielepijn de echte oorzaak is waarvoor ze nog opgenomen is. Dit hoop ik ook te gaan bespreken hier op de Amstelmere, om de verkeerde beeldvorming omtrent haar terugplaatsing naar Spaarnepoort in januari jongstleden te corrigeren. Door regelmatig contact, zowel persoonlijk als telefonisch zal haar toestand zienderogen verbeteren, want ze is niet erg gelukkig. Ik voel wel aan de energie dat ze dingen gelezen heeft die ze erg waardeert en mogelijk ook oplucht. Want een contactonderbreking, van buitenaf opgelegd en in gang gezet, is natuurlijk nooit goed voor een tweelingzielenverbintenis. Het put beide personen volledig uit op den duur. Vandaar ook mijn recentelijke opnameperiode in Haarlem (voor een deel daardoor veroorzaakt, en door een medicatiefout), en het feit dat Flor, naar ik heb vernomen, nogal vermagerd is. Ik heb er alles voor over om haar bij te staan en waar nodig te steunen, desnoods als het later mocht gaan om het aanbieden van woonruimte, als huisgenootjes…

Ook bij haar zitten er heel veel opgekropte emoties, die verband houden met onze contactbreuk. Een opeenhoping van emoties is erg ongezond, zo voel ik dat zelf ook, en bij haar heeft het blijkbaar nogal wat gevolgen voor haar eetpatroon en lichaamsgewicht. Hoog tijd om haar bij te staan en hoop spoedig over voldoende vrijheden te beschikken om eens op bezoek te gaan. Ik wil haar helpen en bijstaan, maar dan op de goede manier, zoals het hoort, met respekt voor al datgene wat in haar binnenste leeft. Dat werkt in het geval van hooggevoelige mensen bovendien zoveel beter dan therapieen en reguliere behandelmethoden die mijns inziens veel te ver zijn doorgeschoten in een eenzijdig theoretische benaderingswijze van de psyche. En dat terwijl de emotie, de ziel die aan ieder individu gebonden is minstens net zo’n belangrijke rol meespeelt. Het bijzondere van tweelingzielen is dat ze allebei EEN gemeenschapelijke ziel delen, een energiebron, en het is niet gezond als tweelingzielen elkaar eenmaal gevonden hebben in het leven, voor langere tijd gescheiden van elkaar moeten leven. Dit hoop ik ook te verduidelijken, mocht het ooit tot een gesprek komen hierover…

Laat ik er maar vanuit gaan dat het weer goed gaat komen met mij en Flor, dat is wel mijn streven en hartewens, dat er een situatie gaat komen dat we ons allebei echt gelukkig voelen. Want op deze huidige manier werkt dat echt niet en leidt het voor ons beiden alleen maar tot meer ellende en klachten… Ik hoop dat ons komende gesprek een succes zal worden en het contact weer zal herstellen…, wat dan weer positief uitwerkt met betrekking tot onze geestestoestand, ons niveau van welzijn…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: