Telefoongesprek morgen of weekend, eerste erkenning omtrent eigenlijke reden “scheiding” Flor en mij in januari jongstleden.

Amstelveen, 22 juni 2012 > Gisterenavond nog een uitgebreid gesprek gehad met mijn persoonlijke begeleider op de afdeling. Een van de punten die daarin werden besproken zijn de situatie van Flor en mij sinds ons gezegd werd beter afstand van elkaar te nemen, wat voor een effekt zoiets heeft op ons contact en het welzijn. Dit gekoppeld aan mogelijk gewichtsverlies bij Flor duidt er al op wat de effekten zijn van maatregelen die in de theorie heel logisch lijken, maar die in de praktijk uitermate schadelijk kunnen zijn, wanneer je bijvoorbeeld twee mensen die om elkaar geven (en nog altijd nu denk ik) uit elkaar probeert te halen. De begeleider erkende dat en ziet ook wat ik bedoel te zeggen. Enige mate van erkenning dus…

Ik hoop spoedig over voldoende vrijheden te beschikken om eens bij haar langs te gaan. Niet alleen goed voor haar, maar ook voor mijzelf. Het moet mogelijk zijn de schade weer te herstellen, daar ben ik van overtuigd, met een beetje geduld… Omdat we zo’n diepe band met elkaar hebben voel ik me toch ook wel verantwoordelijk voor haar, althans in die zin dat de enigste die verandering in haar situatie kan brengen, dat ben ikzelf… Ik geef zielsveel om haar en vandaar ook dat ik aktie ga ondernemen. Beter later dan nooit, en ik ga in ieder geval vanavond (vrijdag) of anders het weekend, even bellen naar de afdeling waar ze nu volgens zeggen verblijft… Ik wil er altijd voor haar zijn, ook als het om humor en andere zaken gaat, een nieuwe draai geven aan daar waar we in januari noodgedwongen zijn opgehouden, en ik hoop ook dat ze verder niet zoveel last zal houden van de ervaring van haar misbruik op de open afdeling hier… Dat moet ongelofelijk pijnlijk voor haar zijn geweest, ondragelijk…, lichamelijk en geestelijk.

Ik ben zelf ook erg veranderd door de medicatiewijziging, veel rustiger, meer relaxed, ook in mijn spieren. Die stress, inwendige spanningen heb ik niet meer sinds ik ben overgestapt op het medicijn Dekapine…

Verder kan ik je nog zeggen dat ik vandaag bij de kapper ben geweest, en dat was hard nodig.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: