Uitbreiding vrijheden en overig nieuws…

Amstelveen, 22 juni 2012 >> Vandaag een redelijk gestemde dag; het kan slechter, maar ook beter dan het vandaag ging. Gesprek gehad met de psychiater, en hoorde dat ik volgende week dinsdag een behandelplanbespreking krijg en donderdag een familiegesprek. Verder is afgesproken dat de drie uurtjes (3 x 1 uur) vrijheden worden uitgebreid naar vijf uur per dag. Hoe ik deze vijf uren besteed (bijv. 1 x 5 uur of 1 x 2 uur en 1 x 3 uur vrijheden per dag) is aan mijzelf om dat te bepalen. Van mensen die uit Spaarnepoort komen hoorde ik wel dat het nadeel hier is dat je, zoals in mijn geval, een keer die vijf uur vrijheden krijgt. Op Spaarnepoort schijnt het zo te zijn dat als je bijvoorbeeld vier uurtjes weg bent geweest, dat je dan daarna weer opnieuw vier uurtjes vrijheden kunt opnemen.

Vanmiddag heb ik nog een paar uurtjes gerust en mijn stemming was vanmiddag het beste. Vanochtend en vanavond weer wat minder. Eerdaags kan ik van de vrije uurtjes gebruikmaken door bijvoorbeeld eens bij mijn moeder te gaan eten, als ze dat leuk vindt en er ook zin in heeft natuurlijk. Ik bedenk me weleens hoe knap eigenlijk hoe ze zich houdt sinds het overlijden van mijn vader, vorig jaar februari. Het is natuurlijk wel zo dat ik, wat direkte familie- en andere contacten betreft, verder geen broers of zussen heb en dat ik, als mijn moeder later komt te overlijden, dat ik er dan in velerlei opzichten in feite helemaal alleen voor sta in het leven… Dit laatste heeft voordelen, maar ook nadelen.

Vanavond heb ik wel nog even geprobeerd om contact op te nemen met Flor, maar zij was op dat moment niet aanwezig op de afdeling. Ik heb mijn nummer achtergelaten in ieder geval. Dan krijgt zij zelf ook de ruimte om terug te bellen al dan niet. Best wel spannend, want het zou jammer zijn als het contact schade heeft opgelopen. Een goed gesprekje zou goed voor ons zijn, en dat hoeft helemaal niet zo zwaarwichtig te zijn, nee, maar er valt best nog veel te bepraten met elkaar. Ik kan altijd proberen of ik haar later alsnog kan bereiken… Maar het blijft heel heel jammer dat ons contact toen we nog samen waren, wat heel leuk en spontaan verliep, zo ontwricht is geraakt door toedoen van anderen. De mooie herinneringen aan toen zie ik nog regelmatig voor me, en mijn diepste wens is dat het later alsnog een vervolg gaat kennen. Zo’n mooi vriendschappelijk contact als met haar, nee, dat vind ik nergens anders meer in het leven…..

Ik ga zodirekt nog even mijn moeder bellen en het weekend staat weer voor de deur. Veel mensen zijn met verlof… Ik hoop op en werk aan een beter weekend dan de dag van vandaag was voor me..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: