Morgen verjaardag Debby, en leven vanuit een positievere levensinstelling…

Amstelveen, 28 juni 2012 >> Morgen is het alweer vrijdag, de 29ste, en dat betekent ook dat mijn hond Debby jarig is. In haar jonge jaren werd bij haar de diagnose cardiomyopathie vastgesteld, een ernstige hartspierziekte. De deskundigen meenden toen al van tevoren te kunnen bepalen dat Debby toen nog slechts een levensduur van twee weken zou hebben. En inderdaad zag het er toen ook even niet goed uit voor haar. De meeste honden met deze aandoening worden niet veel ouder dan hooguit vijf jaar.

Echter, Debby is dus morgen jarig en echt al een hoog bejaarde oude dame. Ze wordt dan alweer 13 jaar! Natuurlijk, ze slaapt veel, loopt niet meer zulke lange stukken buiten, heeft zo haar ouderdoms-kuren, maar eet nog goed en heeft nog zin in het leven. Het is wonderbaarlijk, want ze heeft in haar leven al heel veel te verwerken gehad, zoals bijvoorbeeld het overlijden van haar nichtje Daisy in oktober 2009, mijn echtscheiding in de herfst van 2007, op 17 december 2010 die vreselijke brand in mijn woning, en in 2007 ook een zware baarmoeder-operatie met 50% kans op overleving. De baarmoeder moest toen worden verwijderd, omdat er een fikse ontsteking in zat, en dat is voor een hond met een hartafwijking niet zonder risico.

Wonderbaarlijk is ook dat haar medicatie onlangs zelfs nog wat is verlaagd, de plasmedicatie, en er is volgens de dierenarts, Dr,Mentink, geen vocht meer hoorbaar achter haar longen. Gezien haar leeftijd is het echter toch wel belangrijk denk ik om er toch rekening mee te gaan houden dat ze nu toch op een leeftijd is gekomen dat ze ook vanwege ouderdomsredenen kan komen te overlijden. Zou wel erg zijn, want het was altijd een soort maatje van me, een beetje gezelschap om me heen. Als dat wegvalt, wat natuurlijk een keer staat te gebeuren, ja, dat zal niet makkelijk zijn…

Maar een medisch wonder is het zeker. Een taart met 13 kaarsen, en die mag ze van mij allemaal uit blazen. Ik wens haar alvast een leuke verjaardag en hoop haar binnenkort weer eens te gaan opzoeken. Ze verblijft momenteel bij mijn moeder thuis…

En voor de rest wil ik toch proberen weer op een positievere golflengte te komen, kwa manier van leven en vooral optimistischer denken met betrekking tot het leven en gebeurtenissen. De vele spotjes die er op internet zijn te vinden die daarmee verband houden, spotjes die ik voor een deel ook zelf heb gemaakt, helpen me daarbij. Ik hoop daarmee mijn energieniveau te versterken, datgene wat ze ook wel je trillingsfrequentie noemen, wat overal voelbaar is. Het is een kwestie van bewustzijn en van daaruit handelen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: