Meer hoop op betere tijden.

Amstelveen, maandag 2 juli 2012 >> Vandaag een dagje van bewustwording en meer positiviteit in het leven. Ik volg het therapieprogramma van de afdeling slechts in beperkte mate, een be-wuste keuze, want er zijn belangrijkere zaken om aan te werken, om voor te vechten, in de liefdevolle betekenis van het woord. Blijven schrijven over negatieve ervaringen kan soms wel opluchten, aan de andere kant lijkt het me ook niet leuk voor anderen om over te lezen. Het begint toch wel tot me door te dringen dat je me die positiviteit meer bereikt in het leven. En al is dat niet direkt merkbaar, ik denk dat het toch goed is om zoveel mogelijk hiermee aan de slag te blijven gaan. Negatieve gedachten loslaten, dat is de truc, het minimaliseren van de invloed van het ego. Het ego is bedoeld als een hulpmiddel om lichamelijke aktiviteiten mee te kunnen sturen, wanneer het je leven domineert dan leef je niet echt, je wordt er alleen maar somberder en lustelozer van… Ik kijk en luister regelmatig naar de vele spotjes van youtube die over dergelijke zaken gaan, en die ik heb verzameld op de harde schijf van mijn laptop.

En daarmee is er toch weer een beetje hoop ontstaan als het gaat om verbetering in de toestand van Flor. Als we elkaar weer zouden tegenkomen dan is het de bedoeling dat het een leuke en prettige ontmoeting wordt, net zoals ons contact ooit begon. Ik zie niet in wat erop tegen is om dat contact opnieuw in te gaan. De enigste drempel die het verhinderen kan dat zijn negatieve gedachten bij een van ons beiden, negatieve gedachten die beter uitgesproken kunnen worden, en daarmee opgelost.

Maar ja….. En bovendien wil het niet zeggen dat eventuele negatieve gedachten vanuit je eigen hart komen, maar wat ons juist door anderen (bijv. mensen uit de hulpverlening) is aangepraat, vanuit HUN ego. Ik heb geleerd dat je daar geen genoegen mee hoeft te nemen. Het remt en vermindert je kwaliteit van leven, omdat het in veel gevallen positieve herinneringen en positieve gevoelens kan onderdrukken, kan wegstoppen in je hoofd. Het maakt je passief en ongelukkig. Dat is geen gezonde zaak. Het doorbreken van dit patroon is, ik weet het inmmiddels uit ervaring, heel erg eng in het begin, maar het lijkt VEEL erger dan het is. Het doorbreken kan een mens juist opluchten, en het maakt dat de positieve energie, de positieve herinneringen en gevoelens weer naar boven komen… Als iemand dusdanig gebukt gaat onder negatieve gedachten, dan roept het ook angst op, en dan zie je de positiviteit en leuke dingen van vroeger niet meer in het leven of in een ander mens. Je hecht dan op laatst ook niet meer aan de positieve waarde van zelfs het allerkleinste in het leven wat je tegenkomt of in het verleden bent tegengekomen… Word wakker!!!

Ik wens Flor in de tussentijd alle goeds toe, ik hoop dat je weer goed zal herstellen, en ik hoop dat we later onze bijzondere vriendschap weer kunnen oppakken. Ik schrijf deze woorden niet vanuit ego-gerichte motieven, maar juist vanuit gevoel, vanuit het besef dat je je daar ook zelf weer veel beter bij gaat voelen, net zoals dat contact vorig jaar september begon. Alleen vind ik het wel jammer dat we in de tussentijd niet gewoon kunnen bellen, maar ik vermoed dat je daar nu nog niet aan toe bent… Er zijn misschien dingen waarvan het goed zou zijn om deze te bespreken met elkaar… En tenslotte, ik herinner me nog dat je je begon af te vragen of je nog wel de moeite waard bent en, net als ik op sommige momenten, begon te wanhopen met betrekking tot het leven… Welnu, laat er geen misverstanden over bestaan, want je bent zeker meer dan de moeite waard, in alle opzichten een hele bijzondere en knappe vrouw met paranormale gaven die indruk op me maken… Ik kan je helaas niet direkt (prive)bereiken, maar hoop toch dat we uiteindelijk toch weer op de een of andere manier met elkaar in contact zullen raken als je naar een andere locatie zou verhuizen… Want waarom je opnieuw laten ontmoedigen door een  ‘hulpverlener’ die niet eens beseft hoe waardevol en bijzonder ons contact kan zijn, en wat ze er destijds mee kapot hebben geprobeerd te maken door ons van elkaar tot twee keer toe van elkaar te scheiden? Ik ben ontzettend boos op de GGZ, en ik heb me laten vertellen dat deze grote fout grondig wordt uitgezocht. Van mijn kant heb ik nog een verslag geschreven over  e.e.a., maar dan bezien vanuit een veel dieper hsp (hooggevoeligheids-) perspektief… Goed om die boosheid eruit te gooien… Dan ga ik me misschien nog wat beter voelen, en dan voelt mijn omgeving en jij Flor dat als het goed is ook.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: