Redelijke stemming, hoop op herstel contact Flor, verzoekplaten…

Amstelveen, woensdag 4 juli 2012 >> Hierboven heb je kunnen luisteren naar twee verzoekplaatjes, eigenlijk speciaal bestemd voor Flor. Het was vandaag een vrij warme dag, op mijn kamer hier is het bloedheet en ik slaap maar onder het laken, want een deken is veel te heet. De woensdag is altijd een vrij rustige dag, en ben vanmiddag nog even naar winkelcentrum Groenhof gelopen, een ijsje gegeten en een lekker schrijvende pen gekocht voor het schrijven van een lieve brief aan Flor bijvoorbeeld. Maar het was onaangenaam warm buiten.

Mijn emotionele gestemdheid was vandaag vrij redelijk, alleen ‘ s avonds een klein dipje, omdat het natuurlijk ook zo kan zijn dat ik Flor nooit meer zal zien of spreken. Dat risico zit er natuurlijk in, waarbij de ggz uiteindelijk de grote veroorzaker zou zijn van het leed. Want de pijn bij een blijvend verlies van onze bijzondere vriendschappelijke band zou ondragelijk groot worden, maar uiteindelijk ook voor Flor zelf. Ik probeer echter positief te blijven in dezen en er is zeker nog hoop op betere tijden wat dit betreft. Het zou juist een leuke en positieve nieuwe kennismaking worden tussen haar en mij, al begrijp ik maar al te goed dat Flor ook het nodige te verwerken heeft, na alles wat haar is aangedaan. Ik geef nog steeds erg veel om haar en ook onvoorwaardelijk. Het is een buitengewoon lieve vrouw met vele kwaliteiten, zoals deze er, vanwege onze zielsverwantschap, ook verder nergens anders iemand is op aarde. En nu ik toch over het onderwerp Liefde praat, het woord Liefde wordt nog maar al te vaak op een hoop gegooid met sexualiteit. Dit laatste is echter niet juist. Als je liefde voelt dan voel je dat vanuit het karakter, vanuit de persoonlijkheid en uitstraling van de persoon waarom het gaat, sexualteit staat daar in wezen geheel buiten! Mijn verlangen naar het weerzien met Flor is sterk, maar ik probeer zoveel mogelijk geduld uit te oefenen… Ik kan het mis hebben, maar, terugdenkend aan het feit dat ze me laatst niet wilde spreken over de telefoon, ik denk dat ze nog behoorlijk overhoop ligt met zichzelf. Mochten er van haar kant uit dingen zijn betreffende mij, dan zou het juist zo goed zijn voor onze verstandhouding, om erover te praten. Wat is er mis met een goede vriendschap. De omstandigheden zijn wel veranderd en bovendien heb ik de afgelopen maanden ook niet stilgezeten als het om het werken aan jezelf gaat. Enigste punt is nog mijn enorme boosheid en woede omtrent het ggz beleid wat uiteindelijk alle problemen, ook in het huidige contact met Flor, heeft veroorzaakt, en wat ook deze huidige opname nodig heeft gemaakt. Heb nog geen reaktie ontvangen van hun kant op mijn verhaal, bezien vanuit het veel bredere en diepere perspektief van hooggevoeligheid…

Morgen is het donderdag, eveneens een vrij rustige dag. Ik denk dat ik morgenmiddag naar mijn moeder ga, op visite. Ik heb nog steeds vijf uren vrijheden per dag, en deze kan ik dan mooi besteden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: