Rijbewijs opgestuurd, onverwachts berichtje iemand uit Centraal wonen projekt.., hoop op herstel situatie Flor.

Maandag 9 juli 2012 >> Vandaag een relaxed dagje, waarbij ik me heb afgemeld voor therapie, waar ik even geen behoefte aan had om het te volgen. Binnenkort hoop ik ook de beschikking te hebben over een fiets, zodat ik minder afhankelijk word van mijn moeder, dan wel van het openbaar vervoer binnen Amstelveen. Vanmiddag vergezelde mijn moeder me bij een bezoekje aan de Bruna in winkelcentrum Kostverlorenhof, waar ook een postkantoor is gevestigd. Ik heb daar de brief aan Flor gekopieerd, maar ook mijn rijbewijs. Vervolgens het rijbewijs aangetekend opgestuurd naar het CBR in Rijswijk. Ik krijg het dan weer terug als ik weer mag autorijden. Maar het was niet leuk, deze klus, het inleveren van je rijbewijs na 23 jaar… Pas een nieuwe auto, die vervolgens lange tijd stil blijft staan. En dat alles eigenlijk alleen maar vanwege een verkeerd pilletje, foute medicatie, waar ik uiteindelijk ook niks aan kan doen. Mijn moeder merkte nog op om een schadevergoeding te gaan claimen bij de GGZ. Bovendien, de verzekering van de auto loopt in de tussentijd natuurlijk gewoon door, en kom hoe dan ook voor extra kosten te staan voor het onderhoud aan mijn fiets en het gebruik kunnen maken van het openbaar vervoer… Ik ben echter wel benieuwd voor hoe lang precies ik mijn rijbewijs kwijt ben. Dat hoop ik binnenkort per post te vernemen.

Verder was het lange tijd zo dat het erop leek alsof alle bewoners van het centraal wonen projekt waarin ik woon, vanwege de brand in mijn woning in december 2010, me liever zien gaan dan terugkomen. Echter, vanmiddag kwam er voor het eerst sinds anderhalf jaar een spontaan berichtje binnen op mijn laptop, van iemand uit het centraal wonen projekt die het contact weer wil oppakken… Dat is toch wel opmerkelijk… Dat is in zoverre van belang, dat het misschien niet eens nodig hoeft te zijn dat ik naar een beschermd wonen projekt ga verhuizen. Ik ga de persoon die mij dat spontane berichtje stuurde binnenkort ook weer een berichtje terugsturen. Het is van belang dat de dialoog met een aantal bewoners weer op gang komt…

Daarnaast hoop ik echt op een goed herstel van de situatie van Flor, en ga ik aktief aan de slag met het ondernemen van verdere stappen richting maatschappelijk werk, in verband met de onrechtvaardige manier waarop Flor en ik eerder dit jaar van elkaar werden gescheiden op de open afdeling. Zoiets kan niet en mag ook niet gebeuren, maar het is ons wel overkomen, en daar neem ik geen genoegen mee. Ze zorgen maar voor een passende en bevredigende oplossing, zodat zowel Flor als ik weer gelukkig kunnen zijn, zich gelukkig voelen…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: