Ergernis omtrent gebruik softdrugs op kliniek open afdeling, ervaringsdeskundigheid aanwenden voor toekomstig vrijwilligerswerk?

10 juli 2012 >> Daarnet heb ik even buiten gezeten op de patio en zag dat er wederom behoorlijk wiet wordt gerookt door enkele mensen, waaronder ook die jonge vrouw waar ik eerder deze week al over sprak. Het is ongelofelijk hoezeer mensen worden verleid tot het gebruik ervan, en niet leuk om te zien hoezeer mensen daar in feite verslaafd aan raken en aftakelen wat hun gezondheidstoestand betreft. Ik maak me daar zorgen over. Enige controle vanuit de hulpverlening is er eenvoudigweg niet. Mensen spelen het heel “ slim” en gaan het pas gebruiken als de nachtdienst begint. Er is dan maar een verpleegkundige op de afdeling die bovendien vanwege zijn funktie nog allerhande werkzaamheden moet voldoen, zoals medicatie uitzetten voor de daarop volgende dag. Ik vind dit geen gezonde ontwikkeling. Je ziet ook heel duidelijk dat de leeftijdsgroep 20- t/m ca.30 jr. het meest gemakkelijk is te verleiden tot het gebruik ervan, en daarmee in dit kader ook het meest kwetsbaar. Oudere mensen hebben meer levenservaring en zie je dergelijke middelen, die niks oplossen en de problemen alleen maar groter maken van het individu, gelukkig nooit gebruiken, omdat ze wel beter weten… Nee, ik ben hier niet blij mee. Hoewel ik en een medecliente het hebben gemeld dat er wordt gebruikt, wordt er dus blijkbaar niet tegen opgetreden. Softdrugsgebruik op een kliniek is streng verboden. Komende donderdag spreek ik met mijn begeleider hier en wil het er dan toch over hebben.

Al surfende over het internet kwam ik een spotje tegen wat ik wel interessant vind, het gaat over de mogelijkheid om je ervaringsdeskundigheid aan te wenden als behandelaar in de gezondheidszorg. Lijkt me een prima idee om toch op z’n minst eens serieus mijn gedachten over te laten gaan. Wel bekijk ik alles vanuit een veel bredere visie dan algemeen gangbaar, maar ik denk dat dat juist heel nuttig kan zijn. Het spotje waar ik het over heb kun je nu gaan bekijken:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: