Bedroevend en schokkend bericht: Flor alweer verkracht…

13 juli 2012 >> Vandaag is het precies een half jaar geleden dat Flor hier op de Amstelmere te horen kreeg liever afstand tot mij te bewaren; een grote schok voor ons allebei die, zoals bekend, veel schade heeft aangericht. En maandag de 16de is het precies een half jaar geleden dat zij werd afgevoerd richting Spaarnepoort Gesloten in Hoofddorp. Was dit alles maar niet gebeurd, dan had haar leven, en dat van mijzelf, er thans veel zonniger uit gezien. We zijn nu niet echt gelukkig met de situatie.

Ik zat daarstraks even buiten te praten met een Surinaamse jonge vrouw die mij vertelde dat ze Flor ook kent en dat Flor tussentijds opgenomen schijnt te zijn geweest in een kliniek in Amsterdam, in de buurt van het Slotervaartziekenhuis waar mijn vader heeft gelegen en is overleden vorig jaar februari. Ik hoorde dat uitgerekend Flor daar in die kliniek alweer is verkracht. Dit bericht maakt me wederom erg verdrietig, maar ook boos, aangezien dit alles voorkomen had kunnen worden als ze ons eerder dit jaar vanuit de Amstelmere gewoon onze gang hadden laten gaan.

Wat heeft Flor toch een ellendig leven, gaat van kliniek naar kliniek, wat helemaal geen gezonde omgeving is om te herstellen van zoiets als zij heeft meegemaakt. Een meer huiselijke omgeving om in alle rust en zonder bemoeienis van derden, van dit Lijden te kunnen herstellen en tot rust te komen. Ik stuur haar vandaag nog een kaartje. Het is (emotie) een hele lieve meid die toch veel en veel beter verdient dan ze tot nog toe heeft ontvangen in het leven. Jammer dat we al die maanden niet bijelkaar hadden kunnen blijven, en als dat had gekund dan had ik een matras op de grond in haar kamer kunnen leggen, om daarmee te voorkomen dat er iemand binnen zal komen om haar te verkrachten. Dat was destijds ook het idee van Flor, toen ze mij voorstelde om haar matras in mijn kamer te leggen. Alleen, zo’n belachelijke regel dat patienten niet bijelkaar op een kamer mogen verblijven gaat in dergelijke situaties wel erg ver. Daar kunnen ze in deze uitzonderingssituaties ook best rekening mee houden! Ik vind het zo verdrietig ook voor Flor dat ze weer opnieuw is verkracht, wat moet dat ook voor haar een ware emotionele hel op aarde zijn, deze periode. Zoals mijn pb’ er ook zei in een wekelijks gesprek met hem, zou Flor het liefste weg willen uit de kliniek, en daar hoort zij vanwege haar intelligentie-niveau, paranormale gaven e.d., maar ook vanwege haar hooggevoeligheid eigenlijk ook niet te zitten, omdat het herstelproces dan veel langer duurt dan in een meer huiselijke situatie. Wat mij betreft mag ze ook gerust een tijdje in mijn logeerkamer verblijven zodra dit mogelijk is, want haar huidige verblijfsituatie is ook niet echt alles. Dan heeft ze een eigen plekje om in alle rust weer tot zichzelf te komen, dingen te verwerken en tot rust te komen. De energiebalans in een kliniek is, omdat je er met verschillende mensen zit, nooit helemaal zuiver, waardoor herstellen vaak veel langer duurt dan thuis, ambulant…

Flor is echt een lieverd, en het feit dat ze alweer is verkracht is voor mij iets wat mij ook behoorlijk emotioneel maakt, moeilijk te verwerken… Ik hoop van harte dat ze er weer bovenop gaat komen en dat we elkaar weer eens gaan spreken en zien…

In het weekend hoop ik ook een brief te gaan schrijven en versturen aan de open afdeling in Hoofddorp, en volgende week heb ik hopelijk ook een afspraak met de maatschappelijk werkster, naar aanleiding van de mail met bijlage die ik haar eergisteren heb gestuurd. Tijd voor verdere aktie… Ik doe dit alles ook en vooral voor Flor, omdat zij ook slachtoffer is geworden van het wanbeleid hier. Ze is meer dan de moeite waard om voor te vechten, zeker nu ze daar zelf nog niet sterk genoeg voor is, zo verwacht ik.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: