Artikel van gisteren geplaatst in aparte websitelink, nieuwe fiets, binnenkort bezoekje aan Hoofddorp.

19 juli 2012 >> Het artikel wat ik gisteren heb geplaatst op mijn blog kun je eveneens terugvinden op een link bovenaan de site over eft en ptss en sexueel misbruik. Het blijft toch een pijnlijk iets, ook voor mij, dat Flor zo is misbruikt. Ik probeer haar zo goed mogelijk tot steun te zijn, om haar door deze moeilijke periode heen te slepen… Het lijkt me voor haar wel prettig als ze iemand heeft die zij vertrouwt, waar ze op kan terugvallen en waar ze op kan steunen als ze het moeilijk heeft. Ik vind het helemaal niet erg als zij op mij leunt op moeilijke momenten, dat heeft ze denk ik even nodig, ook als ze tegen problemen aanloopt waar ze hulp bij nodig heeft. Het is beter dat ze wordt gesteund in deze tijden door iemand die haar begrijpt, zoals ik. Al zouden de emoties er tot in haar tenen uitkomen, het maakt me niks uit en dat zou ook beter zijn. Want wat doen ze vaak in de psychiatrie, de gezonde emotie onderdrukken door iemand bijvoorbeeld oxazepam of lorazepam te geven. Zogenaamd rustgevend, maar juist onrustverhogend, en omdat de gezonde emotie stelselmatig wordt onderdrukt komt het trauma van de verkrachting ook vast te zitten in je lichaam. Erg ongezond, want dan kunnen zich alleen maar meer ziekteverschijnselen gaan voordoen in de toekomst!!!  Nee, ik ben wat bezorgd omtrent de medicatie die Flor krijgt, en ik hoop dan ook dat ze later alsnog zal kiezen voor de veel sneller en efficienter werkende hulp vanuit de alternatieve sector, waar vaak helaas zo neerbuigend over wordt gedacht…

Ik overweeg om komende week een keertje langs te gaan daar in Hoofddorp, met bus 300, de sneldienst naar Hoofddorp, en ik zie ernaar uit. Ik vermoed dat ze zich erg alleen voelt daar. Dat kan ik me levendig indenken. Het is een schat van een vrouw en buitengewoon kostbaar, en een tweelingziel. Ons contact heeft iets heel bijzonders en we zijn ook energetisch aan elkaar gekoppeld. Dan heb je ook telepatisch contact, en het feit dat beide zielsdelen een nieuwe eenheid aan het vormen zijn, maakt je dat ook sterker uiteindelijk. Dat geldt binnen deze mooie vriendschap voor ons allebei. En ze is niet de enigste die het moeilijk heeft met wat haar is overkomen. En al heb ik de daarmee gepaard gaande lichamelijke pijn dan niet ervaren, toch is het zo dat ik er geregeld aan moet denken, wat behoorlijk op je emoties kan werken. Dan word ik bijvoorbeeld in de nacht wakker en dan denk je er weer even aan. Maar tegelijkertijd verheug ik me ook op een komend bezoekje aan de kliniek in Hoofddorp, de open afdeling. Ze voelt zich erg alleen, maar datzelfde geldt eigenlijk ook voor mij. Tijd, hoog tijd om daar eens wat aan te veranderen… Het is denk ik beter voor ons om, voor zover mogelijk, ons op de positieve dingen te herinneren, leuke dingen die we in het verleden hebben meegemaakt, en over de toekomstige mogelijkheid om onze diepe vriendschappelijke band te handhaven en allerlei leuke dingen te gaan ondernemen die we allebei leuk vinden. Misschien een goed idee voor ons om daar alvast eens over te fantaseren en na te denken…Een beetje gezelligheid en aanspraak is ook erg belangrijk in het leven… Goed beschouwd heeft zij eigenlijk niemand, en ik in feite ook niemand… Dat ons contact is voorbestemd is niet alleen iets wat ik al wist vanaf het eerste moment dat ik Flor (september 2011) ontmoette, het wordt bovendien bevestigd langs telepatische weg via mijn spirituele gids Peggy, maar zelfs door een medewerker van de GGZ!

Morgenmiddag om vier uur heb ik een gesprek met de psychiater en wil in dat gesprek ook praten over de manier waarop Flor en ik zijn behandeld door de ggz, waar ik erg boos om ben. Daarnaast zal het gesprek ook gaan over de vrijheden aangaande het bezoeken van mijn woning. In tegenstelling tot een eerder geschreven artikel, is het bezoekje aan huis afgelopen week niet doorgegaan door een misverstand. Er was toen te weinig personeel aanwezig op de kliniek om mijn begeleider te laten meegaan naar mijn woning. Nu is afgesproken dat we zaterdag of zondag aanstaande naar mijn woning gaan, en dan kan ik oko meteen mijn dagelijkse vijf uurtjes vrijheden aldaar opnemen.

En vanmiddag ben ik samen met mijn moeder naar fietsenhandelaar Nieuwkerk geweest, en heb daar een nieuwe fiets aangeschaft. Het is een degelijke fiets met iets bredere banden, drie versnellingen en handremmen, en het mooie is ook dat de dynamo tegenwoordig is geintegreerd in de as van het voorwiel. En Gazelle is een degelijk merk wat jaren meegaat. Voor een heel redelijk bedrag is hij ook voor drie jaar verzekerd tegen schade en diefstal. Als hij dus gestolen wordt dan krijg ik weer een nieuwe fiets, ook al zijn de prijzen inmiddels gestegen. En bovendien rust er geen eigen risico op de verzekering. Het is alleen wel even wennen na lange tijd weer eens gefietst te hebben… Nu ben ik ook wat mobieler hier in de stad.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: