(artikel bijgewerkt) Schrijfverbod afkomstig van verpleging open afdeling Hoofddorp?, geen verbetering stemming na eerste ontlading emoties in ouderlijk huis…

Zondag 22 juli 2012 >> Daarstraks overvallen door een diep dal van heftige emoties, toen ik hier in het ouderlijk huis was gearriveerd. Een eerste ontlading van emoties na alles wat er is gebeurd sinds januari jongstleden. Toch ben ik nog steeds niet gelukkig en ik hoop dat Flor en ik weer vrienden zullen worden als ze eraan toe is… We kunnen er zelf niks aan doen dat het zo gelopen is, deze gedwongen contactonderbreking, gecombineerd met die brute, intens verdrietige verkrachtingen die Flor heeft ondergaan, wat uiteindelijk eigenlijk ons allebei heeft getroffen. Ook voor mij is dit alles, vanuit een iets ander perspektief bezien, evengoed een traumatische ervaring die ik mijn leven lang niet meer vergeet. En je maakt mij niet wijs dat dat ook niet zo is bij Flor… Toch voel ik me door haar behoorlijk aan de kant gezet, nadat zij de open afdeling had verlaten. Geen enkel teken van leven of medeleven van haar kant, want ze had toch kunnen weten dat ik het in die tijd ook heel moeilijk had met de ons opgelegde contactbreuk. Ook toen al was zij door de verkrachting op de open afdeling al beschadigd… Dit stemt mij somber aangaande de toekomst, wat haar herstel betreft, alsmede een terugkerend contact op dat niveau zoals het ooit was in de toekomst… Zonde, eeuwig zonde, en ik vervloek ook de daders die haar op gruwelijke wijze hebben mishandeld, hebben verkracht….

Gisteren was ik wellicht nogal scherp in mijn uitlatingen, maar de pijn is er dan ook naar, zielepijn, de ergste pijnsoort op psychisch vlak die er bestaat.

Daarnet heb ik, na afloop van die intense en vrij langdurige huilbui, gesproken met mijn moeder, die zelf ook een vrouw is, met veel levenservaring. Het was een goed gesprek, waarin zij zich afvraagt of het niet de verpleging is op de open afdeling in Hoofddorp die dwars ligt, en of ze niet gedwongen werd de aan haar bestemde post aan de verpleging ter inzage te geven… Hoewel ze het natuurlijk kunnen verzwijgen of de waarheid omzeilen, mogelijk ontstaat er meer duidelijkheid na een gesprek met de verpleegpost op de open afdeling in Hoofddorp. Het zou mij en mijn moeder niet verbazen als het juist de verpleging is die aangaande de contactlegging weer opnieuw dwarsboomt. En bovendien was ik in mijn verhaal van gisteren even vergeten dat ik een week geleden een korte reaktie op mijn weblog heb ontvangen, waarschijnlijk van Flor afkomstig, waarin werd gemeld “contactverbod verbroken”… Dat bericht is geheel tegenstrijdig aan het andere bericht, liever geen post meer te sturen… Ik vraag me af of dat verzoek van Flor afkomstig is, ik betwijfel het op dit moment.

Mocht inderdaad blijken dat de verpleging weer opnieuw gaat dwarsliggen, dan ga ik daarover met hun persoonlijk contact opnemen en een dringende klacht indienen…. Het wordt ons wel erg moeilijk gemaakt voor de zoveelste keer om contact te leggen. Het is ronduit absurd. Dit mag dan op medische gronden verantwoord lijken, ons van elkaar scheiden e.d., de pijn die zoiets veroorzaakt is nog vele malen schadelijker voor de geestelijke gezondheid van hsp mensen , dan de aandoening waar we allebei gevoelige voor zijn als hoogsensitieve mensen… En Flor worstelt daarnaast nog met hetgeen ze heeft ervaren, wat me iets lijkt waarin je je heel erg alleen voelt staan. Ze moet zich erg ongelukkig en verdrietig voelen, volgens mijn moeder ook om het feit dat ze mij mist diep van binnen. En andersom ook. Maar veel mensen zijn ten onrechte bang voor mij gemaakt denk ik, omdat ik een slechte invloed op anderen zou hebben. Veel mensen hebben een verkeerd beeld over mij gekregen, een hele kwalijke zaak!!  Wat een belachelijke veronderstelling, die voor geen meter klopt! De GGZ is oppermachtig, houdt geen rekening met diepere verlangens en behoeften van mensen; een uitermate bezitterige manier van omgaan met mensen bovendien… Stelletje angsthazen zijn het soms, waarbij ook nog eens komt dat mijn uitspraken niet worden gehoord en gerespekteerd. Ik ga daar wat mee doen, want ik pik het niet langer…

Mijn stemming is momenteel niet veel anders dan gisteren, al heb ik wel het gevoel langzaam af te glijden richting een emotioneel gekleurde depressieve toestand. Liever gebruik ik daarvoor geen medicatie, omdat ik uit ervaring weet dat dat juist je gevoelsleven afvlakt (algemeen bekend), de gezonde emotie, het ervaren van emoties voel je dan op laatst niet meer, zowel wat betreft positieve emoties als negatieve emoties. Het lost het probleem bovendien ook niet op.Ook een “vlakke” gevoelsbeleving is….iets afgrijselijks!!!!!!!!!!!!!!!

Maak me wel bezorgd om het medicatiegebruik van Flor, deze kan ook een negatieve invloed hebben op haar karakter, haar gevoelsleven. Toen ik haar op 14 maart jl. aan de telefoon had hoorde ik het al aan haar manier van spreken ,en merkte toen al dat ze haar hoogstwaarschijnlijk een hoge dosering ‘rustgevende’ medicatie hadden gegeven.

Iedere vorm van contact is nu geblokkeerd geraakt, en het kan niet anders zijn dat ze goede en leuke dingen die we hebben meegemaakt samen, weer ontkent naar de buitenwereld toe. En als je niet met iemand kunt praten en ook nog niet eens schrijven of op bezoek gaan, ja, dan voel je je met recht…. aan de kant gezet, en dat is (tegen de achtergrond van de mooie band die we ooit hadden met elkaar) niet eerlijk. Dan voel je je gebruikt, alsof er een loopje met je is genomen… Ik hoop van harte dat zij gaat veranderen in positieve richting, dat ze weer vreugde kan ervaren in het leven… Dan geef ik ons contact evengoed nog een zeer grote kans, gezien de ervaringen uit het verleden…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: