Advies hulpdienst Sensoor, lichte stemmingswisselingen…, bezoekje aan Hoofddorp?

Amstelveen, woensdag 25 juli 2012 > Afgelopen dag was eigenlijk best wel redelijk te noemen over het algemeen. Behalve de namiddag, toen weer een emotionele terugslag, net als op andere kortere momenten op de dag. Maar nu gaat het weer beter in ieder geval. De diepe band met Flor is er in ieder geval nog steeds, en heb ook een reaktie ontvangen per email (mijn email doet het weer!) van de telefonische hulpdienst Sensoor (tel.Sensoor Amsterdam: 020-6758888) voor mensen in psychische nood. Deze is ook per email bereikbaar.

In deze mail wordt geadviseerd om toch eens een bezoekje te gaan brengen aan Flor, dat zou wel het beste zijn. Ik sprak mijn begeleider hierover, ook over de mogelijkheid dat me (net als op 18 januari bij mijn spontane bezoekje aan Spaarnepoort gesloten) wederom de toegang wordt geweigerd. Maar, wat zou dat dan,  vraag ik me dan af, ik bedoel, dan gaat er een wat minder vriendelijke klachtenbrief richting Hoofddorp en schakel ik de pvp’er in, de patienten vertrouwens persoon. Het is belangrijk voor de gezondheidstoestand van ons allebei, zowel van Flor als van mijzelf, om elkaar weer eens te zien met een zekere regelmaat.

Mijn begeleider vertelde me nog dat ik best eens wat mag opspelen en voor mijn belangen opkomen, mochten ze er moeilijk gaan doen over mijn komst. Dat ben ik roerend met hem eens, om daarmee te voorkomen dat ik weer opnieuw psychisch plat word gewalst.

De brief van Sensoor waar ik het over had kun je lezen via de link helemaal bovenaan deze site, onder de titel MACHTELOOS… De belangstelling voor dit artikel, voor mijn blog, en van het verhaal van gisteren, was enorm, een nieuw record, precies 100 bezoekers om precies te zijn. Dank jullie wel voor de belangstelling…

Het lijkt me een goed plan om een keertje met lijn 300 een bezoekje te brengen aan Flor, alleen moet ik daarvoor nog wel even het een en ander uitzoeken. In ieder geval wel op zo kort mogelijke termijn, ik verwacht komende week… Mijn begeleider benadrukte ook dat ik het niet hoef te pikken dat ik aan de zijlijn word geplaatst, geheel machteloos, zonder iedere vorm van contact. Immers, ik heb (zo merkte mijn begeleider op) ook wel degelijk rechten, gezien de bijzonder goede band die ik altijd met Flor heb gehad. Alleen dat verkeerde beeld over mij, dat moet spoedig uit de weg worden geruimd, als zou ik vrouwen achterna zitten. Een intens gemene leugen, uiteindelijk de wereld in geholpen door “vrienden” uit het Centraal wonen projekt waar ik woon… Het roddelcircuit van centraal wonen, dat bestaat echt!

Hieronder nog een kopie van het Sensoor bericht:

*********************************************************************

MACHTELOOS

Rate This

Quantcast(reaktie van hulpdienst Sensoor)

Dag Boudewijn,

Bedankt voor je mail en je vertrouwen! Ik heb met aandacht gelezen wat je hebt geschreven en ik vind het heftig!

Laat ik me eerst even voorstellen, ik noem me Sosca en ben medewerkster van Sensoor. Jouw mail is naar mij doorgestuurd om te beantwoorden, vandaar.

Je schrijft dat je hooggevoelig bent en al 26 jaar ervaring hebt met psychiatrische hulpverlening. Toen je vorig jaar opgenomen was heb je Flor leren kennen en jullie voelden een diepe verwantschap. De begeleiding had bezwaar tegen jullie vriendschap/relatie en Flor werd overgeplaatst naar een gesloten afdeling en jij kreeg een bezoekverbod. Tijdens het verblijf binnen de GGZ is Flor afschuwelijk verkracht. Inmiddels hebben jullie elkaar weer gevonden via internet en heeft Flor te kennen gegeven jou weer te willen ontmoeten.

Al met al voor Flor traumatische ervaringen en voor jou is de wetenschap van haar lijden ook moeilijk te verteren.

Ik kan me zo voorstellen dat je je vreselijk machteloos moet voelen. Spreek je daar trouwens over met je begeleiding en/of behandelaar?

Wat betreft je vragen over gevolgen van traumatische ervaringen, de mogelijke distantie tussen ziel en lichaam als gevolg van, en het effect van zielsverwantschap tussen 2 mensen, helaas…. Ik voel me niet echt in staat om op dat terrein iets verstandigs te zeggen.

Eigenlijk is het een goed idee om binnen afzienbare tijd Flor te bezoeken, met elkaar te praten en er voor elkaar te zijn. Ik denk dat je dan aan de hand van de feiten en je gevoelens ook meer duidelijkheid krijgt over jullie relatie.

Ik hoop van ganser harte dat die ontmoeting voor jou het gewenste resultaat zal hebben.

Veel kracht en sterkte Boudewijn!

Een vriendelijke groet,

Sosca.

******************************************************************************

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: