Zeer matige stemming

28 juli 2012 > Afgelopen dag was het wederom bloedheet weer, maar ben desondanks toch even bij mijn moeder langsgeweest. Heb een brief ontvangen van het bedrijf waar ik enkele weken geleden ben gekeurd in verband met het rijbewijs terugkrijgen nu of later. Er zit een formulier bij wat ik kan opsturen, en dan wordt het volledige rapport toegestuurd aan het Centraal Bureau Rijvaardigheid (CBR). Het rapport is nodig voor het cbr om te bepalen of ik het rijbewijs terugkrijg en wanneer preies. Positief is wel dat de psychiater die samen met een arts mij gekeurd heeft een positief rapport heeft geschreven, met een duidelijk positief advies. Mogelijk krijg ik dan het rijbewijs al snel weer terug, met een beetje geluk, en mijn moeder merkte op dat het eindelijk weer eens mee zit voor mij, na alle tegenslag.

Ondanks dit optimistische vooruitzicht aangaande mijn rijbewijs, was mijn stemming vandaag zeer matig te noemen. Er spookt zo nu en dan de gedachte door mijn  hoofd dat Flor in negatieve zin van gedachten veranderd kan zijn aangaande ons contact. Doch, wanneer dat zo zou zijn, dan hoop ik dat het later veranderd. Ik denk namelijk dat ze in een dergelijk geval later heel veel spijt kan gaan krijgen van haar eerder genomen beslissing geen contact meer te wensen. Maar een mogelijke afwijzing zou een regelrechte ramp zijn voor mijn gemoedstoestand en geestelijke conditie. Bovendien, ik heb maar een tweelingziel, en een hele bijzondere, mooie en intelligente vrouw. Zoiemand vind je verder werkelijk nergens anders terug. Maar dat geldt evenzeer voor haarzelf…

Aan de andere kant, soms is het nodig om veel geduld uit te oefenen bij mensen die je tweelingziel zijn. Je past je aan de ander aan en je helpt elkaar ook op afstand, om wederzijdse groei te stimuleren, tot dat een ieders trillingsfrequentie gelijk aan elkaar is geworden. Ik ben boeken aan het lezen die daarover gaan, hoe je met je hart je leven kunt sturen of bijsturen. Werken aan jezelf is het beste wat je kunt doen, en dat heb je ook voor elkaar over.

Door hetgeen Flor is overkomen kan het zijn dat haar ziel een beschadiging heeft opgelopen. Vanmiddag heb ik een boekje besteld bij de boekhandelaar wat gaat over gewonde zielen, en het bevat ook uitleg en oefeningen om die schade weer te kunnen herstellen. Wil Flor weer kunnen gaan genieten van dingen zoals vanouds dan zou ze daar mogelijk weleens baat bij kunnen hebben, bij dat boekje wat ik besteld heb. Voor het hervinden van haarzelf en haar spirituele hoogbegaafdheid en spirituele kwaliteiten is het nodig dat de ziel  weer zuiver is en gezond. Ik wil niet zeggen dat dat nu niet zo is, maar voor het geval dat het toch zo zou zijn dan zou dat boekje weleens een aanvulling kunnen zijn van onschatbare waarde. Het herstellen van een gewond geraakte ziel is letterlijk van levensbelang, zoals duidelijk blijkt uit het boek. Volgende week vrijdag ligt het boek klaar in de winkel.

Soms voel ik nog wel degelijk wat emoties voor wat betreft de misbruikervaringen die Flor heeft meegemaakt. Tegelijkertijd ook een gevoel van algehele machteloosheid, ook al omdat ik waarschijnlijk niet word toegelaten op de open afdeling in Hoofddorp. Het doet me werkelijk ontzettend veel verdriet dat dat zo is. Ik heb niks  kwaads in de zin, integendeel, je mag verdomme nog aan toe je beste vriendin wel weer eens zien na een half jaar tijd? Ik heb een uitvoerige email over e.e.a. gestuurd aan de patienten vertrouwens persoon, die ik begin komende week wil bellen voor het maken van een afspraak. Ik ben het zat, deze pijn van elkaar geisoleerd gehouden te worden is niet in woorden te omschrijven… En toch vind ik het jammer dat Flor nooit iets van zich heeft laten horen. Dat is geen goed teken. Ik heb haar niks misdaan, alleen die vervelende geruchten als zou ik mensen achterna zitten bijvoorbeeld, en misschien ook het feit dat ik vanwege het feit dat ik na mijn vorige opname al heel snel weer opnieuw werd opgenomen en van daaruit geen contact met haar kon onderhouden… Maar het kan ook een soort verlegenheid zijn. Mijn intenties aangaande een bezoekje zijn zuiver positief. En het wordt door onafhankelijke mensen ook geadviseerd om contact te leggen met Flor. Ik hoop dat er spoedig een beter beeld over mij gaat ontstaan binnen en buiten de ggz, want de leugens hebben me al problemen genoeg bezorgd…

Ik zit op dit moment weer eventjes in een stemmingstoestand waarin ik totaal wanhopig ben en verdrietig omtrent een mogelijke afwijzing van Flor. Ik weet ook niet hoe ik zou reageren als dat inderdaad zo zou zijn. Ik denk aan de mogelijkheid van Peggy-achtige toestanden, waarmee ik de zeer langdurige periode bedoel tot anderhalf jaar na haar overlijden, waarin er regelmatig periodes waren dat ik er helemaal geen zin meer in had om verder te gaan in dit leven. Algehele wanhoop toen, de zinloosheid van het leven, en toch geloof ik nog altijd dat Flor en ik voor elkaar voorbestemd zijn. Die energetische band is buitengewoon sterk voelbaar, en daar ben ik blij mee, en met de positieve berichten via telepathie. Mocht zij in direkte bewoordingen geen zin mee hebben in het contact, dan weet ik dat ze dat diep van binnen (gezien de diepgang en dynamiek, de intense vreugde van toen tussen mij en haar) daar weleens anders over zou kunnen denken. Echter in het ergste geval is het zo dat, al lezende in boeken, een deel van de ziel gevoelloos kan zijn, waardoor de persoon die daaraan lijdt geen liefdegevoelens meer kan hebben en geen liefde meer voelt voor andere mensen, of vriendschap. Ik hoop van harte dat dat niet het geval is…

Ik zou eigenlijk nog wel verder willen schrijven maar ik wil nu  wat gaan rusten in ieder geval. Ben druk bezig allerlei boeken te raadplegen die te maken hebben met de menselijke ziel en de samenwerking met het hart… Ik denk dat dat heel goed voor me is om mogelijk nog resterende knelpunten kwa bewustzijn op te kunnen lossen…

Het blijft eeuwig zonde dat de ggz en de verkrachters van Flor zoveel problemen hebben veroorzaakt met betrekking tot het contact tussen mij en Flor, en ik hoop dat dat gaat veranderen, dat ze weer de oude wordt. Ik ben bereid op haar te wachten. Het kan best nog een leuke tijd worden, en gezellig ook, samen leuke dingen doen, uitstapjes ondernemen e.d.

Boudewijn de Kat

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: