Zeer weinig mensen aanwezig op kliniek wegens verlof, goed boek: “De verwonding van de ziel; een programma voor het helen van angst en Lijden”(aanrader), en Tamara van haar angststoornis bevrijd door LTA therapie (verslag)

Vrijdag 3 augustus 2012 >> Ik ben vanmiddag eventjes met mijn moeder weg geweest om de huur van de boxruimte in Aalsmeer weer voor drie maanden te betalen. Daarna even bij de snackbar aan de Kalfjeslaan ijs gegeten en bij de Bruna een boek opgehaald wat ik vorige week via internet had besteld… Daarna ben ik weer teruggebracht naar de kliniek, waar dit weekend wel een uitzonderlijke stilte hangt. Er is bijna niemand aanwezig, veel mensen zijn met weekendverlof.

Ik heb daarnet een stuk zitten lezen in het boek wat ik vanmiddag had opgehaald bij de boekwinkel, en het is zondermeer een aanrader voor mensen die last hebben van hevige angsten, al wat daarmee verband houdt; mensen die lijden aan het leven als gevolg van bijvoorbeeld traumatische ervaringen. Het boek heet “De verwonding van de ziel”, en omvat een programma voor het oplossen van angst en lijden. Het boek leest prettig en is niet moeilijk, en omvat heel veel nuttige informatie en tips, zeker wanneer mensen een ingrijpende ervaring in hun leven hebben meegemaakt die traumatiserend is.

Samenvatting van het boek:

“Sommige levenservaringen slaan een wond in de ziel. Het verlies van een dierbare, een scheiding, tegenslag, enz.enz.enz. Hoe je daarmee omgaat is bepalend voor de rest van je leven.

Deepak Chopra leert ons dat een gewonde ziel altijd te genezen is. Ons ware zelf bevat immers het licht dat door geen duisternis verdreven kan worden. In dit boek geeft hij hiervoor een programma van honderd stappen, dat in honderd dagen doorlopen kan worden. Het is een weg omhoog uit wat wel ‘de donkere nacht van de ziel’ wordt genoemd. Een weg naar evenwicht, vrede en nieuw geluk.

Deepak Chopra is arts en een pionier in het onderzoek naar de wisselwerking tussen lichaam en geest. Zijn boeken over gezondheid, balans, weerstand en meditatie zijn stuk voor stuk wereld-bestsellers.”.

Ik weet niet precies hoe Flor er aan toe is, maar mijn voorgevoel zegt me dat ze ook best weleens wat aan dit boek zal hebben. Om die reden, maar ook om er zelf wat van te leren, heb ik dit boek aangeschaft. Want het is wel zo, als je je interesseert voor iemand, dan interesseer je je ook voor iemand’s problemen, een van de stelregels waar ik al vele jaren vanuit ga. Het boek is uitgegeven door Servire (www.kosmosuitgevers.nl) in Utrecht, ISBN 978 90 215 2278 4 ,en het kost E.19,95. Flor mag het gerust van mij lenen; ik denk dat ze er heel veel aan heeft…

Wat Flor natuurlijk doormaakt wordt dus wel met recht omschreven als “de donkere nacht van de ziel”, misschien wel de beste omschrijving voor de pijn, de afschuwelijke nachtmerrie die ze heeft doorstaan. Toch denk ik dat ze er, zeker in combinatie met dit boek, weer als vanouds uit kan komen, uit deze moeilijke periode. Ook voor mij een nogal eenzame periode, en kan ook de emotie van Flor op afstand meevoelen, wat ook heel natuurlijk is bij een tweelingzielen-verbintenis. Zo neem je als het ware ook een stukje pijn weg van de ander. Maar ik denk ook dat het goed voor haar zou zijn om geregeld wat afleiding te zoeken, door bijvoorbeeld iets leuks te gaan ondernemen, een uitstapje ergens heen bijvoorbeeld, en wil haar daar ook gerust bij helpen ook. Grootste probleem is echter haar angsten, deze kunnen heel hevig zijn in haar situatie. Maar als het te beangstigend voor haar is om bijvoorbeeld hier langs te komen, dan kan ze toch ook iemand meenemen, haar zus bijvoorbeeld. Uit ervaring weet ik echter wel dat het niet helpt wanneer je tegen iemand met hevige angstklachten zegt dat hij of zij niet bang hoeft te zijn. Angsten kunnen een eigen leven gaan leiden, en zeker als het hier om mannelijke personen gaat. Dat valt ook best te begrijpen, al moet ik toegeven dat dat soms wel even naar aanvoelt, aangezien ik haar tweelingziel ben en haar nooit kwaad zou doen. Niemand trouwens op deze wereld. Haar angsten maken het haar moeilijk om me op te zoeken denk ik, als ik me in haar situatie inleef… Ik hoop dat haar situatie gaat verbeteren, zodat we mettertijd misschien ook weer eens samen op stap kunnen gaan ergens heen. Dat mis ik nu best wel heel erg, haar gezelschap, samen leuke, ontspannende dingen ondernemen, zoals dat ooit nog het geval was…

Haar klacht destijds over mij was dat ik niet open genoeg was naar haar toe als ik iets bij haar constateerde wat ik als onprettig ervaarde. Ik kan echter wel zeggen dat dit laatste in positieve zin sterk is veranderd. Ik ben nu veel opener naar andere mensen toe, en dat zal ook richting Flor zijn, zodat dat haar in de toekomst ook meer duidelijkheid zal geven, iets om van te leren…

Angsten:

Andere doeltreffende manier om zelfs extremere angsten te laten verdwijnen is de zgn. LTA therapie. Deze methode heeft al bij veel mensen heel goed geholpen.:

Angsten en het wegnemen van angsten bekeken vanuit de visie van LTA Persoonlijke Ontwikkeling.
Volgens deze nieuw ontwikkelde psychotherapie, bevindt het onderbewustzijn zich in de vorm van een materie rond een persoon. Dit onderbewustzijn bestaat uit miljoenen aparte programmeringen of patronen. Angsten zijn dan het gevolg van patronen met als inhoud ‘angst’ die zich in materievorm rond een persoon bevinden. Indien iemand zich angstig voelt in de buurt van mensen, dan wordt dit veroorzaakt door een patroon met als inhoud: ‘angst voor mensen’. Indien iemand een angst heeft om iets niet goed te doen, dan is dit het resultaat van een patroon met inhoud: ‘je zal het niet goed doen + het gevoel van angst erbij’. Enz. Voor elke soort angst is er een ander patroon (of een reeks van patronen) verantwoordelijk.

Tamara is een Nederlandse vrouw uit Gouda die met de LTA therapie van sociale angsten bevrijd werd die haar leven al zes jaar tot een hel maakten, in die mate dat ze al zes jaar in de ziektewet zat en in behandeling bij een psycholoog was. Ze werd met LTA afgeholpen van haar angsten. Lees haar getuigenis op angst behandeling. Tamara vertelt over haar positieve ervaringen met LTA in een verhaal wat je kunt terugvinden via de link bovenaan deze pagina, onder “Tamara en LTA-therapie” .

Met LTA Persoonlijke Ontwikkeling wordt een patroon laag per laag verbrijzeld tot aan de basis. Eens deze bereikt, is het patroon voor altijd uit het onderbewustzijn verwijderd en kunnen angsten of welke klachten dan ook zich nooit meer voordoen.

Een patroon kan altijd vernietigd worden, dus alle angsten of welke psychische of gedragsproblemen dan ook, kunnen altijd verholpen worden. Het is alleen heel verschillend van persoon tot persoon hoe snel het vooruit gaat.

Met de LTA-techniek wordt iemand op afstand behandeld, d.w.z. dat iemand therapie ondergaat zonder dat hij aanwezig is bij de therapeut. Hoe raar dit ook klinkt, het werkt.
Indien je vanaf nu zonder angsten of andere problemen en met zelfvertrouwen en succes door het leven wenst te gaan, dan kan LTA Persoonlijke Ontwikkeling je daarbij helpen.

zie: http://ltapersoonlijkeontwikkeling.com/angst-angsten/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: