Toegenomen vertrouwen in goed verloop komend bezoek aan Flor op korte termijn, nieuwe bril een succes, en video ptts(nl)

(Daarnet heb ik allereerst een van de songs van Elton John op mijn vorige weblogartikel van gisteren verwijderd omdat ik deze niet passend vond, en vervangen door een nummer van de Scorpions.)

Zaterdag 4 augustus 2012 >> Daarnet even gesproken met een medepatient op de afdeling, over diverse zaken, en voor de rest is het hier vandaag uitzonderlijk stil geweest. Ongeveer acht opgenomen patienten hier zijn aanwezig, de rest denk ik met verlof. En de afgelopen middag heb ik ook bezoek gehad met Rob. Hij raadde me aan om voet bij stuk te houden als het gaat om de komende behandelplanbespreking die ze hier toch proberen doorgang te laten vinden op 7 augustus aanstaande. In de uitnodigingsbrief staat heel nadrukkelijk vermeld dat ik iemand mag meenemen die mij begeleidt. Dat het voor hun teveel gedoe is om in het systeem te duiken om een nieuwe afspraak te plannen is geen geldig excuus, en bovendien ook tamelijk arrogant. Zo van “Wij bepalen hier wat wel en niet gebeurt”…

Maar goed, rond kwart voor vier kwam mijn moeder me even ophalen om een bezoekje te brengen aan de opticien in winkelcentrum Groenhof, waar ik ruim anderhalve week geleden twee nieuwe brillen had besteld, een gewone bril en een zonnebril op sterkte. Mijn ogen waren iets vooruitgegaan, en er zitten in beide brillen ook zogenaamde bifocale glazen, dat wil zeggen een gedeelte om ver te kunnen zien, en een stukje in de onderkant van het glas om te kunnen lezen, zonder steeds de bril af te hoeven zetten. Ik heb ze nu in huis en het bevalt uitstekend, alleen een klein beetje last gehad van hoofdpijn, maar dat is algemeen bekend als je een nieuwe bril draagt met een andere glazensterkte. Je ogen moeten daar even aan wennen, zich op dit nieuwe glazensterkte afstemmen. En met fel zonlicht is het wel zo prettig om de zonnebril op sterkte te dragen. Veel rustiger aan je ogen vooral… Wel een dure grap met die bifocale glazen, maar het is dan ook een investering voor minimaal twee jaar. Het is raadzaam om iedere twee jaar mijn ogen te laten testen op eventuele afwijkingen en wijzigingen in de glazensterkte. Van de verzekering krijg ik ongeveer  70 euro terug van het bedrag.

Op korte termijn wil ik een bezoekje gaan brengen aan Flor, en ik hoop dat het een prettig bezoekje gaat worden. Mocht zij eventueel er niet zijn dan kan ik het altijd later nog eens proberen natuurlijk en eventueel een berichtje achterlaten. Ik heb wel meer vertrouwen gekregen in een goede afloop van dat bezoekje. Flor en ik hadden immers al een goede band met elkaar opgebouwd in de periode voordat zij op brute wijze werd verkracht. En omdat ze voor mij heel bijzonder en kostbaar is heb ik ook heel veel geduld met haar bij het hervatten en het verdere verloop van ons contact. Ik zou het vreemd vinden als ze afwijzend zou reageren, en zou ook niet weten waarom. We hadden altijd goed contact met elkaar. Dat we elkaar ruim een half jaar niet meer hebben kunnen zien en gedurende die periode uit elkaar werden gehouden is en blijft een hele domme, pijnlijke fout vanuit de GGZ. En daar blijf ik bij, d.w.z. ik neem geen woord terug van die laatste uitspraak! Ze realiseren zich heus  wel hoezeer ze, door ons uitelkaar te halen, ons allebei hebben gekwetst tot in de ziel. Echter, het goede zal altijd overwinnen, de positieve band tussen ons die altijd goed aanvoelde en ondanks alles sterk is gebleven het afgelopen jaar. Ik zal haar altijd tot steun zijn in het contact, hoe moeilijk ze het ook heeft in de toekomst. Echter ik ben geen opdringerig type mens, geduld is een schone zaak, maar tegelijk ook belangrijk om de communicatie levendig te houden, met een zekere regelmaat eens bij haar langs gaan, en er dan ook voor elkaar te zijn. Dat is pas een echte, goede vriendschap, gebaseerd op gelijkwaardigheid en onvoorwaardelijkheid, met respekt voor andermans problemen… Ik houd jullie op de hoogte, alleen privezaken tussen mij en Flor blijven tussen ons, en wil daar dan ook geen melding van doen in mijn weblog. Ik hoop dat haar herstel voorspoedig zal blijven verlopen en denk dat ze goed zit op de plek waar ze nu verblijft. Ik heb alle geduld met haar, en zo hoort het ook te zijn als je oprecht om iemand geeft…

Misschien kunnen we dan mettertijd, als ze zover is en als ze er zin in mocht hebben, weer eens een dagje uit ergens heen, zoals ik al eens eerder heb gezegd. Want je mag toch wel zeggen, zeker in combinatie met bijzondere ervaringen van ons vroegere contact, dat hier sprake is van een hele mooie en bijzondere vriendschap voor het leven, voor altijd… Tweelingzielen komen elkaar niet zomaar tegen. Dat is zo voorbestemd, zoals dat wel wordt genoemd.

En mocht de ggz  daar weer moeilijk over gaan doen, over ons contact, dan komen ze wel in de problemen, met mij in dit geval. Flor is erg alleen, ikzelf ook, maar we kunnen goed met elkaar overweg. Maar Flor heeft ook veel meegemaakt, teveel narigheid, en dan is het wel fijn voor haar als er iemand is die voor haar een steuntje in de rug kan zijn, iemand die 24 uur per dag en 7 dagen per week voor haar klaar staat in periodes dat ze het moeilijk heeft, iemand die zelf ook vaak misbruikt is geweest in het verleden en daar ervaring mee heeft. Bovendien zijn we zielsverwant van elkaar. Wie dat contact opnieuw zou proberen te verstoren vanuit de ggz, kan rekenen op problemen met mij. Ze heeft die steun denk ik ook hard nodig, en verdient een gelukkige toekomst. Dat gaat haar lukken ook. Ik heb daarbij veel geduld met haar, maanden, jaren, dat is niet belangrijk. Wat wel belangrijk is, is dat ze zich beter gaat voelen, dat ze op me kan rekenen, dag en nacht. Want ik geef zielsveel om haar, en hoop dat ze gespaard blijft voor PTSS. Het is mogelijk om daaruit te komen, maar vraag me af in hoeverre ze na haar periode op haar huidige locatie nog last van klachten blijft houden. In dat geval zijn er ook nog oplossingen mogelijk. Maar daarover heb ik al eerder geschreven…

Komende week ga ik ook praten met mijn huisarts over mijn verzoek de ggz vaarwel te zeggen en onder behandeling te gaan van een vrijgevestigde hulpverlener, psycholoog of psychiater… Ik ben het hele GGZ circus, gebaseerd op Macht, zo langzamerhand behoorlijk zat….., net als mijn moeder en mijn mantelzorger Rob.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: