MACHTELOOS (deel 2) . Kleine correctie op eerdere berichten: Flor niet opgenomen bij het Sinai centrum.

Amstelveen, zondag 5 augustus 2012 >> Vanmiddag ben ik even op bezoek geweest in het Sinai centrum, hier aan de overkant van de weg. Wat me al meteen opviel is de veel betere sfeer in dat gebouw, veel huiselijker, en de mensen ook veel vriendelijker dan hier. Ik heb nog een hele tijd lang staan praten met de receptioniste die me allerlei vragen stelde over mijn ervaringen bij ggz de Amstelmere/Geestgronden. Ook  vertelde ik haar over het feit dat Flor en ik uitelkaar zijn gedreven door de ggz, en elkaar al ruim een half jaar niet hebben gezien. Ze vond dat een ronduit belachelijk gegeven, en merkte op dat het juist heel gezond en menselijk is wanneer mensen elkaar tijdens een opnameperiode leren kennen. Kortom, de sfeer en het beleid is daar veel beter en menselijker dan hier.

Probleem is echter dat ik verkeerd was geinformeerd over het verblijfadres en de toestand met Flor. Er zitten daar meer mensen met de naam Flor, maar diegene die ik zocht bleek er niet bij te zitten. Blijkbaar dus een misverstand.

Dat betekent natuurlijk wel dat alle vroegere problemen aangaande ons ooit zo mooie contact, van voor het bericht dat ze hier bij de Sinai zou zijn opgenomen, weer volledig zijn teruggekeerd, inclusief een contactverbod/schrijfverbod aan Hoofddorp, waar ze waarschijnlijk nog altijd zit. Hoe dit op te lossen, ik weet het even niet meer. Maar ben wel ontzettend boos op het feit dat de ggz al deze problemen uiteindelijk wel heeft veroorzaakt, inclusief het feit dat Flor de laatste keer dat ik haar probeerde te bellen, niks meer van me  wilde weten. Dit stemt me uitermate verdrietig. Ik ben haar dus kwijtgeraakt, ze wil niks meer van mij weten was het laatste bericht, door contact te weigeren. Ik ben teleurgesteld in de mens, en voel me machteloos, met mijn rug tegen de muur staan. En of dit ooit nog goed komt, ik zie het erg somber in, en dat geldt ook voor de toekomst. OP een enkele uitzondering na ook geen enkele steun aan mensen, waarvoor ik er voor een belangrijk deel weer eens helemaal alleen voor sta. Een breuk in een tweelingzielen-contact voelt zo ongeveer aan alsof je langzaam afsterft van binnen; dat is ook iets wat je je leven lang met je meedraagt, waar je niet meer overheen komt. Beetje koeltjes en heel erg afstandelijk is het allemaal wel, niks gehoord uit Hoofddorp al die tijd, en heb zo’n gevoel alsof Flor nog steeds niks meer van me wil weten. Het contrast tussen vroeger en de huidige situatie is levensgroot, wat Flor en mij betreft. Heeft ze dan helemaal geen gevoel meer naar andere mensen toe? Dit is niet leuk meer, en voel me er heel erg alleen bij. Niet echt vriendelijk en sociaal van haar kant uit… Ben ik dan niet meer de moeite waard om mee om te gaan, of hoe zit dat. Of is er een andere persoon tussengekomen waarmee zij wel vrienden mee wil zijn? Ik weet wel dat ze er niks aan kan doen, maar ze is zo anders geworden, en ik kan het ook niet helpen dat ik een half jaar lang geen contact meer met haar kon (mocht) zoeken. Dat is me opgelegd vanuit de GGZ… Ik vraag me weleens af of er nog meerder mensen in haar omgeving zijn die tegen ons contact zijn… Ik hoop desalniettemin dat ooit bij haar het kwartje weer zal vallen, dat e.e.a. weer bijtrekt, maar leuk is anders. Ik kan niet echt beschrijven hoe ellendig ik me momenteel voel, dat is niet onder woorden te brengen…

De GGZ maakt meer kapot dan je lief is… Ik ben Flor kwijtgeraakt, terwijl ik niks kwaads in de zin heb gehad met haar. Integendeel zelfs… Die verrekte roddels ook vanuit de woongroep centraal wonen, hebben meer kwaads dan goeds aangericht. Hoe ik nu verder ga, ik weet het niet meer… Het leven heeft weinig zin en betekenis meer voor me.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: