Problemen met slecht beleid en -behandeling ggz, mindere stemming…

Amstelveen, zondag 12 augustus 2012 >> Morgen is er dan om 10.00u. de behandelplanbespreking. Er zijn veel dingen te bespreken, en heb zowieso veel moeite met de visie van de ggz om mij vanwege mijn rechterlijke machtiging gedwongen in een beschermd wonen projekt te plaatsen, de Walborg als vervolgopname is ook iets waar ik het niet mee eens ben, en met de veelheid aan maatregelen die maken dat ik me eveneens minder prettig voel. Ik denk hierbij aan het ontbreken van vrijheden op afspraak, en het bezoekrecht aan mijn eigen woning. In ieder geval is er 21 augustus nog een bespreking met de patienten vertrouwens persoon, waarmee ik ga praten over de mogelijkheid van een vervolgopname in het Sinai Centrum. Daarnaast zou het misschien ook handig zijn om een advocaat in te schakelen voor wat mijn woning betreft. Het is toch van de gekken dat ik niet eens mijn eigen woning in kan….. Al met al heb ik het gevoel alsof de hele wereld tegen me gericht is en dat ik niet welkom ben op moeder aarde… Letterlijk alles wat ook maar enigszins tegen kon zitten de afgelopen zes maanden, zat tegen. Niet het geringste teken van positiviteit of levensvreugde. Dit wordt voor een deel veroorzaakt doordat ik zo aan het lijntje wordt gehouden waardoor ik geen zeggenschap meer heb over mijn eigen leven, en voor het overgrote deel ook door alle moeilijkheden inzake het contact met Flor. Ik zou al met al weleens willen weten van mensen, wat heb ik in Godsnaam misdaan dat alles zich tegen me richt? Dat zou ik nu weleens willen weten…

Het hele verhaal rondom Flor is bekend, het lijkt erop alsof ze helemaal geen gevoelens meer heeft, en zoiets komt keihard aan na die zo mooie periode eerder dit jaar, een periode waarin we juist zo close waren. Dit alles dankzij de ggz en diegenen die haar verkracht hebben, waardoor er een al dan niet tijdelijke wijziging in haar karakter heeft plaatsgevonden. Maar oh….dat doet zoveel pijn en verdriet!!! En zeker omdat ieder mens maar een tweelingziel heeft, komt dat nog eens harder aan. Een tweelingzielenband is iets wat toegevoegde waarde geeft aan een verbintenis met iemand, en het is niet gemakkelijk om onder ogen te zien dat de kans op herstel van dit contact niet erg waarschijnlijk lijkt, maar ik hoop ergens nog dat ik het te somber inzie. Het blijft een wond die me voor het leven zal blijven achtervolgen en wat het me niet gemakkelijker maakt om nieuwe contacten aan te gaan. Maar dat zal ooit ook voor Flor gaan gelden, zij zal ditzelfde proces gaan meemaken als ze weer heeft leren omgaan met dingen die nu bij haar spelen. Niemand die mij gelooft, maar het is wel een natuurwet die zegt dat tweelingzielen, energetisch gezien, onlosmakelijk met elkaar verbonden blijven. Het lijkt er nu misschien nog niet op, maar ze zal uiteindelijk ook zelf weer gaan inzien dat ons contact, al is het dan wat langer geleden, toch een sterke toegevoegde waarde aan het leven geeft, en dat het zo is bedoeld. Ons ego heeft de neiging om alles overmatig veel te analyseren, maar dat het is zoals het normaliter is, dat is wel een natuurwetmatigheid. Het blijkt ook vaak nodig te zijn dat tweelingzielen ieder eerst nog een aantal buitengewoon pijnlijke ervaringen moeten doorstaan om op een hoger niveau van bewustzijn te komen, alvorens weer met elkaar te herenigen…

Wat niet wegneemt dat dit contactverlies buitengewoon pijnlijk is en ook altijd zal blijven. Er valt wel mee te leven, alleen het doet wel aanzienlijk afbreuk aan de kwaliteit van leven. En dan doet het er ook niet toe of ik beschermd zou gaan wonen, een pilletje meer of minder zou krijgen, nee, de natuur doet toch wel zijn werk. Het zou juist beter zijn om een zo rustig mogelijk leven te leiden, dat wil ook zeggen een leven zonder teveel inmenging van buitenstanders, waar ik helemaal geen behoefte heb. Probleem weer met buitenstaanders is, zij leven vaak min of meer in de Angst, en handelen vanuit hun eigen angsten, die ze indirekt en onbewust op mij projekteren, bijvoorbeeld door mij te dwingen voor een beschermde woonvorm te kiezen, voor de Walborg als vervolgopname, voor een rechterlijke machtiging, en daarnaast gelden er nog een aantal verboden, zowel hier op de Amstelmere waarvandaan ik bijvoorbeeld niet langs mijn eigen huis mag gaan, als in Hoofddorp, van waaruit de contactverboden met Flor zijn opgelegd. Mensen denken dan toch teveel aan zichzelf, begrijpen me niet echt, en ik voel me niet serieus genomen. Het gevolg is ook dat ik me alleen maar nog ellendiger voel, door zo aan het lijntje te worden gehouden. Ik ben dat goed zat!! En erg gezond voor de ontwikkeling van Flor is het nou ook niet bepaald!

Mijn stemming was vandaag dan ook vrij slecht te noemen, het is niet leuk om in Niemandsland te blijven rondlopen, in circeltjes, net als in een echte gevangenis. Maar het verblijf op zo’n kliniek onderscheidt zich eigenlijk maar nauwelijks ten opzichte van een echte gevangenis… Een verdrietige zaak blijft het zeker in verband met Flor, leuke herinneringen, versus verwijdering en contactverboden, een keihard gevoel afgewezen te zijn, al is dat wellicht dan niet zo bedoeld. Wat niet wegneemt dat als dit ooit weer goed zou komen, dat het initiatief dan denk ik hoofdzakelijk van haar kant moet komen, maar het betekent ook dat ze dan alsnog weer van harte welkom is. Dat maakt het leven ook veel gezelliger.

En als mocht blijken dat ik haar definitief kwijt zou raken, dan zal het toch moeilijk worden om voor een andere eventuele nieuwe persoon te kiezen. Tweelingzielenbanden maken de hoogste kwaliteit en hoogste ervaringen van genegenheid en Liefde mogelijk, gebaseerd op onvoorwaardelijkheid, en of ik erin zal slagen om met minder genoegen te nemen wat dit aan gaat is nog maar de vraag… Ik denk dat dat heel lastig, zo niet onmogelijk zal blijken te zijn…, een stapje terug te zetten als je begrijpt wat ik bedoel. En bovendien, de goede eigenschappen en kwaliteiten van Flor, de positieve kanten van haar oorspronkelijke karakter (er vanuit gaande dat dat zich weer gaat herstellen die richting op), nee die zijn nergens op aarde te vervangen door iemand anders, en ook dat is een natuurwet, die zegt dat iedereen maar een tweelingziel heeft… Echter, in het geval van een blijvende contactbreuk zal er pas serieus sprake zijn van een traumatische  ervaring richting ggz in geest, waar niet overheen te komen is, en waarvan het pas na een aantal jaren mogelijk zal zijn om daar enigszins mee te kunnen leven…, in het meest gunstige geval wel te verstaan.

Mijn algehele boosheid betreffende de ggz, maar ook richting de verkrachter, is onmeetbaar groot en sterk. Alleen probleem is, het lost niks op, maar het moet er wel een keer uit, serieus…… Ik vind het heel erg wat haar is overkomen, nog altijd weleens moeilijk te verwerken voor mij… Ik mis Flor nog altijd heel erg. Mensen begrijpen me alleen niet altijd als ik hierover spreek, of trekken er verkeerde conclusies uit, en dat is jammer.

Ik had me dit jaar 2012 heel anders voorgesteld, een positieve omwenteling in mijn leven, en in dat van Flor. De GGZ en de verkrachters van Flor hebben er samen voor zorggedragen dat we alletwee emotioneel het graf zijn ingejaagd en dat het erop lijkt alsof de gevoelens aan haar kant helemaal weg zijn . Maar het kan ook zo zijn, dat er nog wel gevoelens zijn, maar dat ze die ontkent, net zoals tijdens onze gezamenlijke opname. Maar dat eerste kan komen door hetgeen ze heeft ervaren. Dat is echter voor mij, als naastbetrokkene, wel een buitengewoon pijnlijk iets. Nauwelijks te verdragen… Ik heb ten einde raad nog een brief gestuurd over e.e.a. aan iemand uit haar familiekring waarvan ik het adres heb, in de hoop dat dat iets goeds oplevert…

Ik voel me een ongelukkig mens, ik voel de emotie, maar ook de woede in me opkomen, op gezette tijden… Het kan  toch niet zo zijn dat zoiets als Macht zoiets als genegenheid en onvoorwaardelijke Liefde uiteindelijk overwint?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: