Redelijk goed gestemd ondanks vrij drukke periode…

Donderdag 16 augustus 2012 >>Aangezien ik wat beter in mijn vel zit dan lange tijd het geval was, moet dat vanwege onze zielsverwante band ook aan de kant van Flor voelbaar zijn in positieve zin. Als het goed is moet zij daar iets van merken in positieve zin. Wat niet betekent dat ik haar vergeten ben, nou nee hoor. Maar het is wel een kwestie van een belasting voor de ander binnen een tweelinzielenband als de ander maar vast blijft zitten in negatieve denkpatronen en negatieve gevoelens ten aanzien van het leven… Als het goed is voelt ze zich nu wat beter… Toch blijf ik het uitermate vreemd en soms ook pijnlijk vinden dat ons contact zo radicaal stukgelopen lijkt te zijn. Ik kan me zo voorstellen dat dit te maken heeft met de enorme emotionele klappen die ze te verwerken heeft gehad vanwege haar misbruikervaringen, dan wel dat er een andere persoon in het spel is waarmee het wel klikt. Ik vraag me namelijk al langere tijd af, wat is er dan mis met mij? Ik voel me aan de kant gezet als een vuilniszak; dat zou te maken kunnen hebben met het verkeerde beeld wat er omtrent mij als persoon de ronde doet, binnen en buiten de ggz. Gebaseerd op roddels vanuit centraal wonen. Onder de zoektermen van mijn weblog had iemand gereageerd als volgt: ggz nieuw leven. Een nieuw leven beginnen in de ggz? Lijkt me onmogelijk namelijk, tenzij je het geluk hebt iemand ontmoet te hebben waarmee het binnen de instelling wel mag klikken, ofwel, wanneer zoiets je WEL wordt gegund… Ik probeer nu positiever te leven, maar toch is het nog geregeld bijzonder pijnlijk dat ik zo wordt buitengesloten en afgewezen in het contact met Flor. Er was niks negatiefs aan de hand vroeger, en nu ineens……….. Ik houd het er dan maar op dat ze iemand anders heeft gevonden waarmee het klikt, ik zou het anders ook niet meer weten. Pijnlijk, maar ja, wat doe je eraan? Ergens is het in dat mogelijke geval toch niet helemaal eerlijk van haar kant…

Deze en komende week staan er veel aktiviteiten op het programma. Daarmee hoop ik op een meer rechtvaardige en eerlijke manier behandeld te worden hier op de Amstelmere. Een van die aktiviteiten is het zoeken naar een vrijgevestigde behandelaar. Daarvoor moet ik naar mijn waarnemende huisarts, om dat mijn reguliere huisarts met vakantie is. Daarnaast komende week een bezoekje aan het Sinai Centrum en daar een gesprek met de patienten vertrouwens persoon. Volgende week donderdag een intakegesprek in verband met beschermd wonen. Het is me allemaal duidelijk, centraal wonen en de ggz zijn als twee handen op een buik, zei mijn moeder vanmiddag nog. Ik denk dat ze daarin gelijk heeft. In de hele dialoog tussen beide partijen word ik niet gehoord, het gebeurt achter mijn rug om. Ik ben dan ook met spoed op zoek naar een nieuwe behandelaar, vrijgevestigd. Ik bedoel, ik ben zelf ook de moeite waard en iemand met rechten…

Toch is mijn stemming vrij goed te noemen momenteel, maar over de details daaromtrent laat ik me niet verder uit.

Morgen alweer vrijdag, het weekend komt eraan, een heet weekend volgens de voorspellingen. We zien wel hoe het loopt. Ik hoop wel het zelfbeschikkingsrecht ten aanzien van mijn eigen leven terug te krijgen. Het machteloze gevoel wat vanuit zo’n rechterlijke machtigng voortkomt zet mijn stemming de meeste tijd zwaar onder druk, en dat wil ik niet langer…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: