Stemming aanhoudend positief en stabiel, goed nieuws voor Floor.

19 augustus 2012 >> Tegen alle verwachtingen in is mijn stemming al enige tijd aan het verbeteren, en ook stabiel. Helaas denkt mijn psychiater in opleiding daar heel anders over, maar dat komt denk ik ook door de pressie, de druk die er op de GGZ wordt uitgeoefend door medebewoners van de woongroep Centraal Wonen die alleen maar aan zichzelf denken en hun angsten, middels klachtenbrieven, en ook nog eens geheel achter mijn rug om, op mij proberen te projekteren. Keihard beleid dus, en een enorm contrast met de houding van de woongroep in vroegere jaren. In vroeger tijden kwamen de mensen nog bij me thuis langs op visite, waren ze me tot steun, maar nu is er sprake van een houding die haaks daartegenover staat; keihard, en gedreven door een slechte raadgever, genaamd angst, aandringen op het niet mogen terugkeren in mijn eigen woning. Mijn moeder zegt hierover terecht: “Het zijn juist mensen uit de woongroep die professionele hulp nodig hebben, het is niet eerlijk dat ze hun angsten over jouw rug proberen te botvieren”. En daar heeft zij helemaal gelijk in. Ze maken me door dit beleid (en dit geldt evenzeer voor de GGZ) ook ziek, althans, dat proberen ze. Maar ik ben intussen ook veranderd, ten positieve…

Een druk weekje voor de boeg. Morgen hoor ik of, en zo ja, wanneer ik mijn rijbewijs weer terugkrijg, overmorgen een gesprek met de patienten vertrouwens persoon, woensdag een kennismakingsbijeenkomst bij de GGZ Clientenraad, en donderdag een uitstapje naar Haarlem, voor inschrijving met betrekking tot beschermd wonen. Wat dit laatste betreft echter is het wel zo dat er in de tussenliggende wachttijd van twee jaar nog veel dingen kunnen gaan veranderen. Veel mensen denken van niet, maar juist door negatief te denken haal je automatisch ook het negatieve naar je toe. Die valkuil wordt me vaak door derden aangepraat, maar ik trap er niet meer in, daar pas ik voor. Het gaat nu al een stuk beter dan voorheen, maar ik pas er echt voor om die twee jaar op een kliniek door te brengen. Als ze me emotioneel kapot willen hebben moeten ze hier binnen de GGZ vooral zo doorgaan! Ik wil graag verder gaan in het leven, heb zoveel toekomstplannen gemaakt, maar in een kliniek kom ik niet verder, daar blijf ik nagenoeg stil staan in mijn ontwikkeling. Mensen denken mij te kunnen bezitten door me tot van alles te verplichten en eisen aan me te stellen die er alleen maar toe dienen om HUN angsten te verlichten, en mij emotioneel juist het graf in te werken. Want zo voelt dat wel, het gevoel de controle over mijn leven steeds meer kwijt te raken. Dat is ook de reden dat ik hulp van buitenaf heb ingeroepen, maar ik laat me daarover hier niet verder uit…

Ik ben blij dat het beter met me gaat, met een positieve instelling bereik je veel meer in het leven, en genereer je ook veel positieve energie naar je omgeving toe, je meest dierbare personen, waaronder als het goed is ook Floor. Haar moet volgens mij zijn opgevallen dat er een last van haar schouders is gevallen, omdat we vanwege onze zielsverwantschap altijd energetisch en dus ook op afstand met elkaar verbonden zijn. Ik zat langere tijd muurvast in een emotioneel neerwaartse spiraal, maar dat leeft niet lekker en bovendien was ik me er tot voor enige tijd geleden in het geheel niet van bewust dat dat ook een last voor haar is geweest. Ik voel nu duidelijk aan de energie die ik langs telepatische weg terug ontvang van haar, dat ze dat waardeert, maar tegelijkertijd voel ik op andere momenten wel degelijk een onderliggende diepe emotie bij haar die in dit geval niet zozeer met haar verkrachtingservaring verband houdt, maar met het feit dat ze bewust/onbewust ons contact toch wel mist of begint te missen…..

Floor, mocht je dit lezen, ik wil me toch verontschuldigen voor het feit dat ik enige tijd ongemerkt zoveel emoties voelde die ook jou tot last waren. En ik vind het niet leuk dat dat is gebeurd, doch ik hoop dat je ook begrijpt dat ikzelf ook het nodige heb moeten incasseren. Sinds enige tijd is er ongemerkt sprake van een stabiele, geleidelijke opwaartse lijn kwa niveau van welzijn, en dat doet als het goed is toch ook jou goed? Ik doe dit ook voor jou, om je meer lucht te geven, want jij hebt nou ook niet bepaald leuke dingen meegemaakt de afgelopen periode. Ik blijf in ieder geval openstaan voor het geval je later het contact weer wilt hervatten met mij, maar neem je  tijd, doe het rustig aan. Het zou leuk zijn elkaar later weer te ontmoeten, ik heb alle hoop wat dit aangaat zeker nog niet opgegeven, al duurt het nog zo lang… En mocht de mogelijk toekomstige hereniging later toch een feit worden, wat me erg leuk lijkt, dan gaan we dat toch wel groots vieren samen toch? In dat mogelijke geval is er immers heel veel in te halen, toch? Je geeft middels je energie langs telepatische weg aan dat er periodes zijn waarin je ons contact toch wel mist, datzelfde geldt ook voor mij. Echter, het is een kwestie van overleven en leren omgaan met de Macht die de organisatie GGZ op ons mensen uitoefent. Ooit in de toekomst, als de mensheid in zijn geheel tot hoger bewustzijn is gekomen, zal er een tijd aanbreken om een schadeclaim in te dienen bij deze organisatie die niet alleen jou Floor, maar ook mijzelf een heleboel vrije dagen van mijn leven heeft gekost… Veel psychiatrische mensen hebben  het gevoel in een gevangenis te leven, wat door de meeste buitenstaanders echter lang niet altijd goed wordt begrepen……

Flor: > Boudje (emotie), als David, je begeleider terug is van vakantie, zou je dan niet eens met hem kunnen overleggen of jullie samen eens contact kunnen opnemen met de verpleging hier? Ik voel me niet altijd op mijn gemak hier.

Boudewijn: > Ja, dat is wat mij betreft prima. Houdt het verband met je misbruikervaringen, met de manier waarop ze daar met je omgaan?

Flor: > Nee, niet alleen dat, er zijn van die momenten dat ik het contact met jou best wel erg mis, ik zou best wel weer eens met je willen praten.

Boudewijn: > Er geldt echter wel een bezoek- en een contactverbod, alsof we in de middeleeuwen leven… >>>enz…(prive)….>

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: