Rijbewijs voor alle categorieen geschorst voor twee jaar! , gesprek met patienten vertrouwens persoon.

Dinsdag 21 augustus 2012 >> Ja, je leest het goed. Aanvankelijk had ik nog een beetje hoop op het feit dat ik mijn rijbewijs weer zou terugkrijgen. Echter de uitslag van de keuring is op alle punten negatief, dat wil zeggen dat ik pas in april 2014 weer mag autorijden. In eerste instantie had ik nog een beetje hoop erop dat ik nog wel voor een scooterrijbewijs in aanmerking zou kunnen komen, maar bij een bezoekje aan het gemeentehuis van Amstelveen afgelopen middag, blijkt ook dit niet mogelijk te zijn. Echt blij ben ik er niet mee, heb net een nieuwe auto, ben een stuk vrijheid kwijt en het maakt je ook afhankelijker van andere mensen als het om vervoer gaat. Daar ben ik niet blij mee. Ik heb weer eens wat, een nieuw probleem erbij gekregen.

Uiteindelijk is het wel zo dat de oorzaak van die ongeldigverklaring ligt in de psychiatrie, bij mijn vroegere ambulante psychiater die mij toen verkeerde medicatie had voorgeschreven die me onrustiger maakte. Nu ik sinds april een ander middel gebruik, Depakine, voel ik me een heel ander mens. Echter, ik krijg het pas  terug na twee jaar, op  voorwaarde dat ik in die periode geen psychose meer krijg. Ik verwacht dat echter niet, want juist het feit dat ik al vele jaren lang dat verkeerde medicijn heb gebruikt, leidde tot een regelmatige herhaling van psychoses. Ik hoop dat deze woorden overigens ook eens worden gehoord en begrepen door mensen uit de woongroep, die moeilijk doen over mijn terugkeer. Maar ik heb nu niet zo’n zin, na zo’ n dag als vandaag, om daar weer over te gaan schrijven.

Ik wil toch proberen om juridische stappen te ondernemen wat die ongeldigverklaring betreft. Mijn moeder merkte terecht op: “Ja, jij krijgt het dit jaar steeds weer voor je kiezen, een en al ellende en narigheid”. Maar ik laat het er zeker niet bij zitten.

Vanochtend ook een positief gesprek gehad met de patienten vertrouwens persoon, die een aantal zaken voor me gaat regelen. Maar ook hier laat ik me niet verder over uit, en daar heb ik een persoonlijke reden voor. Ik ben dit jaar wel heel erg onrechtvaardig behandeld vanuit allerlei kringen, hoeken en gaten, het begint eindelijk tot het bewustzijn van sommige mensen door  te dringen…

Natuurlijk, een zoveelste teleurstelling, maar toch lukt het me nog altijd om me staande te houden en zelfs om wat afleiding te zoeken. Het zou echter zo fijn zijn als er eens iets positiefs op mijn pad komt, na alle energie die ik erin heb gestoken om vooruit te komen in het leven. Soms moet je dingen leren loslaten, men zegt dan dat de dingen waarnaar je verlangt op den duur vanzelf op je pad komen. Ik hoop het inderdaad, zou bijvoorbeeld al blij zijn als ik weer terug in mijn woning kan, in afwachting van beschermd wonen. De pvp’er vindt gelukkig ook dat ik, aangezien de fout van regelmatig terugkerende psychosen juist bij de vroegere psychiater ligt die verkeerde medicatie had voorgeschreven, nog een kans moet krijgen weer terug te keren, al dan niet voor tijdelijk.

Natuurlijk denk ik nog geregeld aan Flor, aan de afschuwelijke manier waarop zij is misbruikt, en hoop van harte dat ze er mee leert om te gaan, in een zo optimaal mogelijke kwaliteit van leven. Ik mis het contact zeker nog altijd erg, maar heb wel veel meer geduld, en hoop op een toekomstig herstel van ons contact. Niet alle mannen zijn slecht…..

Mijn stemming is desondanks vrij stabiel gebleven ondanks de domper van vandaag. Wat niet wegneemt dat het jaar 2012 veruit het slechtste en meest pijnlijke jaar is tot nog toe in heel mijn leven, met uitzondering dan van de eerste twee weken van januari, toen Floor en ik nog samen waren, toen we nog samen mochten zijn…… Zowel de artsen, als de verpleging als de verkrachter hebben helaas veel roet in het eten gegooid, wat het huidige contact betreft tussen Floor en mij, en voel behalve pijn ook de machteloosheid in deze situatie…

Ik hoop dat ik via de advocaat uiteindelijk een forse schadevergoeding zal ontvangen van de ggz, voor al het Lijden wat de GGZ heeft veroorzaakt in de loop van vele jaren. Het heeft me tot nog toe, behalve heel veel verspilde dagen van mijn leven, ook nog eens twee lieve vriendinnen gekost, een rijbewijs en heel veel ergernis en woede. Terechte boosheid ook vind ikzelf. Bovendien moet ik voor het reizen per openbaar vervoer de komende twee jaar veel extra kosten maken. Ik herhaal nog eens, de ggz maakt meer kapot dan je lief is.

Toch houd ik altijd een lijntje open voor het geval mensen zoals Flor weer een keer contact willen leggen… Dat hoop ik alsnog.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: