Dagje naar Haarlem i.v.m.intakegesprek ribw, onrustig op afdeling.

Donderdag 23 augustus 2012 >> Vanmiddag ben ik per openbaar vervoer naar Haarlem heen en weer gereisd, in verband met een intakegesprek voor een ribw woning in Amstelveen. De wachttijd is gemmiddeld ongeveer anderhalf tot twee jaar, en de persoon die daarover gaat vroeg zich o.a. af waarom ik niet gewoon terug kan naar mijn eigen woning in de tussenliggende periode. RIBW zorg aan huis kan op korte termijn worden geregeld. Er was iemand bij van de verpleging, maar ik moest haar wel regelmatig corrigeren op een aantal punten. Momenteel zit ik in een fase van verdere bewustwording, plannen maken voor de toekomst, waarbij ik er ook aan wil gaan werken om mijn sociale netwerkje wat uit te breiden. Heb ook uitgelegd hoe het bij hooggevoeligheid werkt, dat ik er niet goed tegen kan als er continu op mij wordt gelet, en ook geregeld behoefte heb aan rustperiodes. Dat is iets wat met name door niet hoogsensitieve mensen niet altijd goed wordt begrepen en onjuist wordt geinterpreteerd, als zijnde een ‘afwijking’.

Het gesprek verliep verder zonder problemen en ook de verpleegkundige die erbij zat was duidelijk verrast door mijn mondige opstelling. Met buslijn 300 weer terug gereden naar Amstelveen en daar op de metro gestapt om even een paar uurtjes bij mijn moeder te kunnen zijn. Maar wat een gedoe zeg, dat reizen per openbaar vervoer. Jaren niet meer gedaan, en er gaat beduidend meer tijd in zitten dan het reizen met je eigen auto, wat er de eerste twee jaar dus niet meer in zit, waarschijnlijk. Ik zeg expres waarschijnlijk, want ik werd vanochtend, voor mijn vertrek, nog gebeld door de advocaat, die me aanraadde om de papieren van het CBR aan hem op te sturen. Hij gaat dan kijken of er toch nog iets mogelijk is om ervoor te zorgen dat ik het rijbewijs alsnog terugkrijg. Ik kan er namelijk zelf niks aan doen dat dit is gebeurd, vanwege het verkeerde medicijn wat ik destijds gebruikte, en wat me heel onrustig maakte. Het nieuwe middel, depakine, werkt veel beter op me, en ben er juist heel rustig door, ook lichamelijk gezien. De advocaat zou me op de hoogte houden, en ook de andere punten die ik afgelopen week per email aan het advocatenkantoor had opgestuurd worden serieus behandeld. Ik krijg daarover nog een gesprek op vrij korte termijn.

Al met al wel een aardig dagje, alleen op de heenreis naar Haarlem bleef de bus wel akelig lang staan bij de halte van het beruchte Spaarneziekenhuis in Hoofddorp, gelegen vlakbij de GGZ kliniek waar Flor volgens de laatste berichten nog altijd verblijft. Maar toch heb ik ergens nog een beetje hoop op contactherstel in de toekomst. De laatste keer dat ik haar probeerde te bellen, eind juni jl., hoorde ik op de achtergrond dat ze nogal hard en koeltjes reageerde. Kan te maken hebben met haar misbruikervaring denk ik. Hier op de afdeling loopt ook een meisje rond met vergelijkbare ervaringen, ze is geregeld niet te genieten voor medepatienten, boos en snel geirriteerd… Zo verdrietig voor Flor zelf ook dat ze zo misbruikt is geweest….. Ook dat heeft ons contact geen goed gedaan, en ben mezelf van geen kwaad bewust. We konden het altijd zo goed met elkaar vinden. Ik mis dat contact nog iedere dag. Er lijkt nog steeds een contactverbod van toepassing te zijn. Iedereen die ik erover spreek vindt dat absurd, en hoogst onrechtvaardig… Ik doe iedere dag een soort gebedje voor haar, dat ze weer snel tot haar positieven komt, dat ze zich weer beter gaat voelen en dat ons contact weer in ere hersteld gaat worden, zoals dat door de natuur ook zo is bedoeld, voorbestemd….. In de tussentijd probeer ik sociaal wel zo aktief mogelijk te blijven, en dat gaat gelukkig, wonder boven wonder, heel aardig…

Ik ben nu vrij moe en maak het vanavond ook niet zo laat…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: