Betere stemming, bezoekje aan Flor in Hoofddorp na komende week…

8 september 2012 >> Gelukkig is mijn stemming over het algemeen weer aan de beterende hand, het is een proces van ups en downs. Mijn wens is om niet teveel energie te steken in het streven naar de goede dingen, en om te proberen uit te gaan van het principe dat als je dingen laat gaan dat je dan op den duur automatisch datgene op je pad krijgt waarnaar je verlangt. Maar het ego is hardleers, ik heb daarvoor ook de hulp gevraagd van spirituele gidsen. Krampachtig nastreven van doelen is een handelen vanuit het ego en het kost bergen met energie.

Wat niet wegneemt dat ik het wel noodzakelijk en ook gewenst zou vinden om alsnog een bezoek te gaan brengen aan Flor op de kliniek in Hoofddorp, en om dat met een zekere regelmaat, indien mogelijk, te herhalen. Dat zou goed zijn voor ons allebei, al blijf ik het buitengewoon treurig voor haar vinden dat ze vermoedelijk lange tijd gedacht zal hebben dat ik haar afwijs, omdat ik nog nooit langs ben geweest, behalve dan die ene keer op 18 januari, toen ik echter werd geweigerd binnen te komen in de kliniek, en waarop ik een bezoekverbod kreeg. Maar ik wijs haar helemaal niet af, integendeel zelfs, ik heb al die tijd maar wat graag geregeld willen langskomen, alleen de omstandigheden lieten het niet toe, en dat heeft me nog nooit lekker gezeten. Integendeel, ik was daardoor, door die gevoelens van machteloosheid en contactgemis dusdanig geemotioneerd en in de war geraakt dat ik weer opnieuw moest worden opgenomen dit jaar. En daarbij gebruikte ik ook nog eens verkeerde medicatie, zoals dat op de gesloten afdeling Zuiderpoort in Haarlem werd ontdekt door de psychiater.

DE tijd met Flor was de mooiste tijd uit heel mijn leven, en dat heeft zij toen zichtbaar ook zelf zo ervaren. Er zijn tal van misverstanden de wereld in geholpen, voor een belangrijk deel geroddel vanuit de woongroep, maar ook door de psychiatrie zelf. En bovendien werd mij te verstaan gegeven dat Flor al die contactverboden zou hebben ingesteld, waar ik eigenlijk sinds kort geen barst meer van geloof. Bovendien, ik heb ze nog niet uit de mond van haarzelf horen uitspreken, altijd ging dat via via. Ik hoop dat die langdurige contactonderbreking niet voor onherstelbare schade heeft gezorgd inzake het contact met haar, en daarnaast hoop ik ook dat ze e.e.a. nu wel beter begrijpt, en dat er geen andere, nieuwe vriend tussen is gekomen in die periode. Dat zou eigenlijk ook niet helemaal fair zijn en heel veel pijn doen, mede gezien de abrupte manier waarop Flor en ik uitelkaar zijn gehaald in januari tot op de dag van vandaag, we hadden toen al een hele diepe band met elkaar die nooit verbroken is geweest, waarvan ik hoop dat ook Flor het alsnog leuk zou vinden om in de toekomst het contact weer rustig aan op te bouwen. Ik zal haar in alles blijven steunen en wil haar ook regelmatig gaan opzoeken. IK was maandenlang niet bij machte om langs te gaan, dat werd door zovelen ontmoedigd, ook door het recentelijke schrijfverbod…

De eerste keer neem ik dan iemand mee, en dat is Rob, mijn beste vriend, dit voor het geval ggz weer met een nieuwe ‘verrassing’ komt als ik daar op bezoek wil gaan. Ik denk er toch ook goed aan te doen om dit, gezien de onrechtvaardige behandeling vanuit ggz in geest de afgelopen periode sinds januari, aan mijn advocaat kenbaar te maken.

Ik heb ook het mailadres van Flor weer gevonden, en zal haar op korte termijn een klein mailtje sturen, waarvan ik hoop dat ze dat als prettig en hoopgevend zal ervaren. In dat mailtje kondig ook de datum aan waarop Rob en ik van plan zijn om even langs te gaan. Dat zal dan waarschijnlijk na de komende week het geval zijn. Ik hoop echt dat het contact uiteindelijk weer in ere hersteld zal worden op het niveau zoals de natuur dat met ons heeft bedoeld…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: