Belangrijke aktiviteiten tijdens verblijf hier op de Walborg, i.v.m. geschiedenis en misverstanden rondom Flor, inzage in mijn dossier.

Toepasselijk liedje in verband met Flor, de leukste vrouw ooit in mijn leven die door een vreselijke misbruikervaring vervreemd is geraakt aangaande het ooit zo mooie zielsverwante contact tussen ons. Ze is door die ervaring wezenlijk veranderd, heeft vreemd genoeg een hekel aan mij (aan mannen denk ik) gekregen, terwijl ik haar nooit enig persoonlijk leed heb bezorgd en haar altijd met respekt en begrip heb behandeld. Ergens hoop ik dat het contact ooit nog goed gaat komen in de toekomst. Ik hoop dat ons afscheid slechts een tijdelijk afscheid zal zijn, wat niet wegneemt dat de ggz hoofdverantwoordelijk is voor de breuk tussen ons, zoals bleek toen we op 16 januari 2012 nogal hardhandig uitelkaar werden gehaald. Dat heeft de hechte liefdevolle relatie tussen ons uiteindelijk totaal geruineerd, een fout die ik de organisatie ggz in geest ook nooit zal kunnen vergeven…..

 

Amsterdam, 18 september 2012 >> Nog even een klein berichtje, een van de eerste dingen die ik tijdens mijn verblijf hier op de Walborg ga doen is het schrijven van een brief aan de psychiater hier over de toestanden die er nog spelen, en dan met name gericht op het wanbeleid vanuit de ggz richting Flor en mij, wat onze relatie uiteindelijk ten gronde heeft gericht. De pijnlijkste ervaring ooit in mijn leven tot nog toe. Het mogelijk verkeerde beeld wat er binnen de ggz en daarnaast mogelijk ook bij veel andere mensen leeft (incl.Flor), is de wereld in geholpen, enkele jaren geleden in gesprekken tussen bewoners uit de woongroep Centraal Wonen waar ik nog altijd woon, en mijn ambulante psychiater van de ggz destijds. Er zijn toen helaas ook een aantal verzonnen feiten, oftewel roddels, uitgesproken die volstrekt niet op waarheid berusten, maar die wel bekend zijn geworden elders, en waarschijnlijk ook vermeld in mijn dossier. Vandaar ook dat ik ga vragen of ik mijn dossier mag inkijken hier… Ik wil dat er naar alle betrokkenen toe een correctie moet gaan plaatsvinden aangaande de verkeerde, volledig uit zijn voegen gerukte negatieve beeldvorming omtrent mij. Daarnaast zou het ook eerlijk zijn als de ggz zijn fouten aangaande het separatiebeleid tussen mij en Flor, wat nog altijd speelt, eerlijk toegeeft, haar excuses zou aanbieden aan zowel mijzelf als aan Flor, en een bijdrage zou leveren aan het herstel van het vertrouwen van Flor richting mij.

En, over roddels gesproken, hier even een gezegde, afkomstig van mijn moeder, die het feit dat dit alles tussen mij en Flor is gebeurd, heel erg betreurt en er emotioneel eveneens nog altijd heel veel moeite mee heeft:

“Het ware te wensen, dat alle mensen, met al hun gebreken, eerst eens naar zichzelf keken; dan zouden zij het praten over andere mensen wel laten…”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: