Positieve ervaringen op de Walborg.

Amsterdam, dinsdag 18 september 2012 >> Vandaag was hier dan mijn eerste dag op kliniek de Walborg in Amsterdam en moet zeggen dat die overstap tot nog toe geen verkeerde keuze lijkt te zijn. De mensen zijn hier vriendelijker, ook het personeel, en de sfeer is ook veel prettiger, niet chaotisch maar rustig. Het heeft eigenlijk meer iets weg van een soort buurthuis dan van een echte kliniek. De Amstelmere ziet er nogal ziekenhuisachtig uit, hier oogt het allemaal veel huiselijker. Wel even wennen aan andere tijden, een ander schema e.d.

Elders in het pand bevinden zich nog meer afdelingen, waaronder ook een gesloten afdeling. Ikzelf zit op de open afdeling sociale psychiatrie, Zuid 1, kamer 2062. Hier vlakbij is ook een leuk ingerichte gezamenlijke huiskamer waar ook gegeten wordt. De groep mensen is relatief klein, hooguit tien mensen.

Standaard heb ik hier tenminste eens per twee weken een uitgebreid gesprek met de psychiater, maar zonodig kan ik in die tussentijd ook terecht bij mijn begeleider die ik vanmiddag hier heb ontmoet. Mijn kamer heb ik al helemaal ingericht, alleen te weinig kastruimte om alle spullen in te kunnen opruimen. Ik hoop dat ze ermee akkoord gaan dat ik binnenkort zo tussendoor eens op bezoek kan gaan in mijn eigen woning en met weekendverlof bij mijn moeder thuis. Heb tijdens het eerste gesprek met de psychiater aangegeven dat ik zeker opensta voor ambulante ribw zorg aan huis, voor later eventueel.

Later deze week hoop ik mijn fiets hier naar toe te kunnen halen, zodat ik wat mobieler ben. Vandaag was ik behoorlijk moe en had geen energie meer om naar buiten te gaan. Het is ook weleens goed om een dag uit te rusten. Voor nu laat ik het hierbij, later volgt er meer informatie.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: