8 oktober 2012, een nieuwe zwarte dag in mijn leven…

Amsterdam, 9 oktober 2012 >> Vandaag vond er op de Walborg een bespreking plaats met de arts, enkele bewoners uit de woongroep Centraal Wonen en mijn moeder en Rob. Het gesprek verliep in negatieve zin heel anders dan was voorzien, en er werd ook duidelijk dat de psychiater en de aanwezige buren uit de flat als twee handen op een buik met elkaar samenwerkte. Ik was nergens in het gesprek, totaal overspoeld door negativiteit van hun kant, met name dan vanuit de aanwezige buren. Ik ben tijdens het gesprek tot twee keer toe kwaad weggelopen, en ook met recht. Het is vreselijk als andere mensen zeggenschap krijgen over jouw eigen leven, en dat ik in dit geval niet kan terugkeren naar mijn woning. Een groot probleem, want het is lang wachten op een nieuw huis, en ben toch echt niet van plan om al die tijd opgenomen te blijven in de kliniek. Ik weet van  mezelf dat ik er dan emotioneel totaal aan onderdoor ga. Ik ben opgenomen om te herstellen van de moeilijkste gebeurtenissen in heel mijn leven, en heb er heel hard voor moeten vechten om die levens-vreugde weer terug te winnen. Dat was enige tijd ook gelukt, maar sinds vanmiddag heb ik echt het gevoel weer terug te zijn bij het begin, dat wil zeggen, ze hebben me door hun harde opstelling wel weer opnieuw beroofd van mijn levensvreugde. En verder was ook hier weer duidelijk merkbaar, de voor zovelen onzichtbare kloof tussen hoogsensitieve mensen enerzijds en gewone mensen anderzijds. Het omgaan met niet hoogsensitieve mensen is heel heel erg lastig. HSP mensen zien de wereld vanuit een hogere bewustzijns-toestand, wat komt door hun prikkelgevoeligheid, en het is onmogelijk voor een buiten-staander die niet die hsp ervaring kent en dus ook niet op een gelijk niveau van bewustzijn zit , om mij echt te begrijpen. Maar het verdrietige is dat ik telkens weer opnieuw word meegezogen in hun negatieve energie en negatieve gedachtenstroom; ik voel dit al mijn hele leven lang, en dan voel je je heel alleen op de wereld staan.

Het was voor Kim ook een schok om te horen wat er vandaag is gebeurd, ze had het daar zelf ook behoorlijk moeilijk mee. Als we elkaar binnen hopelijk niet al te lange tijd gaan ontmoeten en we willen dan eens een nachtje bijelkaar zijn, dan kan ik haar waarschijnlijk geen slaapplekje aanbieden. Dan hoop ik maar dat ik bij haar kan overnachten, alhoewel ik eigenlijk wel van mening ben dat als het inderdaad helemaal serieus tussen ons is geworden, dat dat de situatie wel verandert. Dan zou het wel te gek voor woorden zijn als een psychiater ons zou gaan verbieden om nachtjes bijelkaar te zijn. Ik wil graag verder gaan in dit contact en Kim wil dat ook dolgraag, maar ze was niet blij te horen wat er vanmiddag is gebeurd, is besproken. We communiceren al een aantal maanden via een website, heb al een uur geen berichtje retour ontvangen. Maar ook aan haar manier van schrijven merkte ik vanavond dat zij er ook erg mee zit wat er is gebeurd. Wat er is gebeurd is niet alleen mij aangedaan, eigenlijk ook Kim, tegelijkertijd. En dat is ook logisch want op emotioneel vlak hebben we een band die ongelofelijk sterk is… Ik hoop dat dat wat er vandaag is gebeurd verder geen negatieve en vertragende uitwerking zal hebben op het verdere verloop van het contact tussen haar en mij… Als dat wel het geval zou zijn dan weet ik in ieder geval wie daar verantwoordelijk voor zijn. Kim is denk ik nu behoorlijk overstuur door e.e.a.

Tja, gisteren, 8 oktober, tevens de verjaardag van Flor, een zwarte bladzijde in mijn leven. Nu is het in de vroege uurtjes op 9 oktober 2012, dat betekent dat ik vandaag precies drie jaar geleden Peggy leerde kennen, helaas overleden in februari 2010.

Ik probeer de positieve lijn weer op te pakken, zij die kwaad hebben gedaan vandaag krijgen hun straf nog wel denk ik. Er zal ooit een tijd komen waarin de hele wereld verlost zal zijn van alle vormen van kwaad, letterlijk van alle aardse problematiek. Dan zal iedereen op een veel hoger niveau van bewustzijn zitten, en zal niemand erom rouwen als ik dan alsnog een flinke schadeclaim ga indienen als gevolg van verkeerde behandelmethoden binnen de ggz; de ggz die niet is gespecialiseerd in hooggevoeligheid, en het wordt niet voor niets zo vaak op diverse websites over hooggevoeligheid gezegd dat mensen met hsp beter niet verstrikt kunnen raken in het reguliere ggz bolwerk. Dit werkt namelijk vaak averechts, maar probeer dat nu maar eens duidelijk te maken aan een buitenstaander dat dat ook inderdaad zo is. Dat inzicht zal pas later gaan ontstaan in wat wel de Nieuwe Tijd wordt genoemd…. Ik had al die keren beter in een privekliniek kunnen verblijven, omdat de behandelmethoden daar heel anders lopen. Al met al ben ik heel wat kostbare tijd van mijn leven kwijtgeraakt aan opnames. Mensen geloven me ook niet meer als ik zeg dat ik er heel hard voor zal blijven vechten om stabiel te blijven nu….

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: