De samenwerking tussen GGZ en Centraal Wonen Amstelveen, Waarom ik en zovele anderen niet gaan upgraden naar de nieuwe windows 8 (verschijnt 26-10)

Amsterdam, zondag 21 oktober 2012 >> Vandaag wel een aardige dag gehad. Het afgelopen weekend was ik met verlof bij mijn moeder thuis en heb gisterennacht een nachtje bij haar in haar woning doorgebracht. Dat was een groot succes. Zaterdagmiddag nog een aantal uren met Rob samen in mijn woning geweest, maar twee keer vier uurtjes per week is eigenlijk wel heel sumier, erg weinig. Rob en ik, en nog zovele andere mensen die ik ken, hebben grote moeite met het beleid wat er wordt gevoerd vanuit de ggz, die volgens mij duidelijk een soort van samenwerkingsverband is aangegaan met de bewoners van de woongroep Centraal Wonen Amstelveen. Veel beleidspunten voelen aan alsof dat afgesproken werk is tussen de ggz en centraal wonen. Mensen realiseren zich echter niet wat voor een zware emotionele belasting dat is voor zowel mijzelf alsook mijn moeder, wij allebei, en ook mijn beste vriend zo langzamerhand het gevoel geeft dat al dat gezeur nu maar eens afgelopen moet zijn. Verder, over de verdere details laat ik me op deze openbare blog liever niet uit, omdat informatie mogelijk dan in verkeerde handen zou komen. Mijn vertrouwen in de mensheid is tot bijna het nulpunt gedaald. De verharding van de moderne samenleving is voor hoogsensitieve mensen zoals ik bijna dagelijks vrijwel overal om mij heen duidelijk voelbaar, en daarom probeer ik dergelijke contacten ook zoveel mogelijk te vermijden, omdat me dat veel te veel energie kost en omdat ik mijn tijd wel op een betere manier kan gebruiken…

Ik had onlangs wat problemen met mijn nieuwe laptop computer. De oude begon steeds meer problemen te geven en uiteindelijk toch maar een nieuwe aangeschaft, een Toshiba met 17 inch beeldscherm laptop pc. In eerste instantie had ik bij het gebruik steeds last van blauwe schermen en ben er uiteindelijk mee terug gegaan naar de winkel. Na een dagje testen kwamen ze erachter dat het koelsysteem niet naar behoren funktioneerde, en heb toen gratis een splinternieuw inruil-exemplaar van dezelfde laptop weer mee naar huis gekregen. Wel een goede service van de zaak Paradigit, waar deze laptop vandaan komt. Het apparaat werkt nagenoeg geruisloos en storingsvrij, en ben er erg blij mee. Ondanks de upgrademogelijkheid naar het nieuwe besturingsprogramma Windows 8, wat op 26 oktober a.s. zal verschijnen hier in Nederland, heb ik, net als zovele anderen, toch besloten om deze keer niet te gaan upgraden naar deze nieuwe versie van windows, die duidelijk eenzijdig is bestemd voor tablet-gebruikers, en minder geschikt is voor laptop- en zeker voor desktop-gebruikers. Het programma Windows 7 vind ik persoonlijk nog altijd het beste besturingsprogramma wat Microsoft ooit heeft uitgebracht. Een van de nadelen van de windows 8 is het startmenu, dat in zijn geheel is verdwenen, net als windows media centre. Maar er vallen nog zovele andere redenen te bedenken waarom ik liever bij windows 7 blijf. Vergeet ook niet de spotjes hierboven te bekijken, als je wat meer informatie wil hebben over de verschillen tussen windows 7 en 8.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: