Nadelen van het nieuwe besturingsprogramma Windows 8 , over een van mijn komende websites, toenemende wanhoopsgedachten en–gevoelens…

Amsterdam, 25 oktober 2012 >> Vanmiddag was het een enigszins emotionele middag. Ik werd door mijn moeder opgebeld die me vertelde dat het met mijn hond Debby niet zo goed gaat en dat ze met haar naar de dierenarts zou gaan. Vervolgens heeft ze me van de kliniek opgehaald en zijn we samen naar de dierenarts geweest. Debby rilde over haar hele lichaam, bleek ook koorts te hebben en toen de dierenarts haar maagstreek aanraakte had Debby daar last van. En omdat Debby al een aantal dagen stil is, weinig eet en overmatig veel slaapt, en geregeld ook spuugt, heeft de dierenarts haar een injektie gegeven, in de hoop daarmee te bereiken dat het virus wat zij volgens hem heeft, te helpen genezen. En vanavond heeft ze toch weer wat gegeten, niet echt zoveel als anders, maar als mensen een griepje hebben dan is dat ook niet zomaar in een paar uurtjes over. Het is nu afwachten hoe zij zich verder gaat ontwikkelen.

Verder ben ik mij eens verder gaan verdiepen in de mogelijkheden en de onmogelijkheden in het nieuwe besturingsprogramma Windows 8, wat per morgen, 26 oktober, hier in Nederland op de markt wordt gebracht. Persoonlijk vind ik het verschil met de huidige versie Windows 7 wel erg groot, te groot eigenlijk, zeker voor gebruikers van een desktop computer, een vaste computer. Microsoft heeft zijn aandacht bij het ontwikkelen van dat besturingsprogramma Windows 8 met name gericht op zogenaamde tablet-pc’s, gebruikers van vaste desktop computers zullen het meeste moeten wennen aan de bediening van het programma die echt heel anders is en veel te verschillend ten opzichte van Windows 7. Een van de mogelijkheden die niet in Windows 8 geintergreerd is, is de mogelijkheid om dvd schijfjes, zoals films bijvoorbeeld, op je computer te kunnen afspelen. Daar is dan weer extra, externe software voor nodig die je eerst moet installeren om dvd’s mee te kunnen bekijken onder Windows 8. Ook de bekende, beroemde start-knop links onder in de taakbalk van het scherm is standaard niet meer aanwezig als je de computer hebt opgestart onder Windows 8. Kortom, mijn persoonlijke keuze is dat ik voorlopig in principe nog gebruik zal blijven maken van Windows 7, wat volgens mij persoonlijk nog altijd veruit het beste besturingsprogramma is wat Microsoft ooit heeft gemaakt tot op heden. Ik heb bij het gebruik ervan nog nooit enig probleem ervaren, en bovendien wordt het nog maar liefst vijf jaar lang ondersteund met updates van Microsoft. En zelfs na die termijn van vijf jaar is een goed internet security pakket op je computer al voldoende beveiliging om zonder problemen dit programma windows 7 te kunnen blijven gebruiken, ook op de wat langere termijn. Net zoals je ook nu nog steeds enthousiaste Windows XP gebruikers hebt, een programma wat inmiddels alweer ruim tien jaar oud is!

Intussen ben ik bezig om een nieuwe website verder te gaan ontwikkelen op het onlangs geaktiveerde nieuwe webadres www.mediavanboudewijn.nl . Ik heb de beschikking over ca. 800 cassettebandjes die ik in de loop van mijn hele leven heb gemaakt, zelf samengestelde radioprogramma’s met muziek, gesproken woord, interviews met vrienden e.d., kortom een leuke verzameling audioprogramma’s. Daarnaast heb ik ook nog de beschikking over een aantal gemaakte video-opnames die ik op deze nieuwe site ook wil gaan plaatsen, onder eigen beheer. Op dit adres heb ik de beschikking over maar liefst 30 gigabyte aan webruimte, wat ruim voldoende is om heel veel geluidsmateriaal en video-opnames te kunnen plaatsen onder eigen beheer. De kosten vallen reuze mee, ik betaal voor de registratie van de domeinnaam www.mediavanboudewijn.nl inclusief die 30 gigabyte aan webruimte voor een heel jaar slechts 60 euro, en dat valt heel erg mee. De website draait op een server  van de van oorsprong Deense firma One.com, zie hiervoor www.one.com .

En voor de rest was ik vandaag enigszins emotioneel gestemd, niet alleen vanwege de  toestand van Debby mijn hond, maar ook omdat deze opname in totaal alweer een half jaar duurt, en omdat ik dat als benauwend ervaar met betrekking tot mijn verdere ontwikkeling. Het maakt me op sommige momenten wat wanhopig, mensen geloven me lang niet altijd als ik hen vanuit mijn hart zeg dat ik met goede zorg aan huis heel goed in staat ben om een eigen bestaan op te bouwen in een eigen  woning. Desnoods ben ik daarvoor bereid dagelijks even langs de Walborg of de Amstelmere te rijden voor mijn medicatie, zodat daar niet weer opnieuw onnodige misverstanden uit kunnen ontstaan. Misschien is het ook wel mogelijk dat ik periodiek een depot kom ophalen, dan krijg ik per injektie dezelfde medicatie als in tabletvorm toegediend, maar dan voor een langere periode. Eventueel wil ik zelfs op papier een verklaring zwart op wit zetten en ondertekenen waar het gaat om het dagelijks innemen van medicatie danwel het periodiek toegediend krijgen van een depot, en dat ze me als ik dit zou weigeren mogen komen ophalen voor een nieuwe opname. Een ding is absoluut zeker, ik heb het afgelopen half jaar heel veel geleerd en realiseer me terdege dat geen medicatie innemen een herhaling betekent van de hel die ik dit jaar heb moeten doorstaan. En dat is iets wat ik dan ook tot elke prijs wil zien te voorkomen. Maar een ander niet te onderschatten punt is wel mijn wanhoopsgedachten en wanhoopsgevoelens die ik steeds regelmatiger ga ervaren, wat komt omdat ik er de wil en de energie voor heb om verder te gaan in mijn ontwikkeling,verder wil gaan met het opbouwen van een nieuwe beginnende relatie, en dat zijn van die dingen die het beste werken wanneer je weer in een eigen vertrouwde leefomgeving bent. De opname duurt voor mijn gevoel zo langzamerhand veel te lang, alweer een half jaar, en dat is heel moeilijk in toenemende mate. Mensen zijn het vertrouwen in me kwijtgeraakt, en ik betreur dat diep….., ook dat ik niet overal serieus word genomen in deze wereld die zegt vrijheid en democratie hoog in het vaandel te hebben staan… Ik ervaar eerder nog precies het omgekeerde, alsof ik de touwtjes van mijn eigen leven niet meer in eigen hand heb, deze zijn van me afgepakt… Ik vind dit niet leuk, en zeker niet in deze fase van mijn leven dat ik iemand heb leren kennen waar ik graag mee verder wil gaan in het leven, maar dan niet in de sfeer van een kliniek. Het meisje waar het hier om gaat is zelf trouwens ook verpleegkundige, maar dit even terzijde… Op den duur willen we allebei ook verder in het leven en ook de nachten bijelkaar doorbrengen, en als ons die vrijheid niet zou worden gegund, dan zou ik daar erg boos en verontwaardigd om zijn…

De komende periode wil ik samen met een goede vriend nog een of meerdere gesprekken voeren met mensen binnen de instelling hier. Mijn moeder is ook erg verdrietig om het feit dat ik hier nog altijd zit, en zei vanmiddag letterlijk: “Ik wilde dat je nu eindelijk eens wat meer geluk in je leven mag gaan krijgen, na alles wat je zoal hebt meegemaakt de laatste jaren…”. Want ook zij ziet wel degelijk in dat veel mensen de mens Boudewijn niet echt begrijpen, mensen binnen de woongroep die alles in het werk hebben gesteld om me weg te pesten uit de woongroep, want dit is wel degelijk iets wat dreigt te gebeuren. Het betreft hier evenwel slechts een aantal mensen uit de in totaal 36 huishoudens grote woongroep die een pest aan mij heeft. Ik begrijp best dat die brand-ervaring van einde 2010 voor mensen heel pijnlijk is geweest, ik heb deze brand NIET zelf veroorzaakt, en ten behoeve van mijn emotionele gesteldheid hier nogmaals een dringend beroep op hen die zich daartoe aangesproken voelen, namelijk het dringende verzoek nu eindelijk eens op te houden met het alsmaar blijven lastig vallen met de herinnering uit die tijd. Er zijn namelijk ook grenzen aan mijn kant die zeggen , stop alsjeblieft met het praten hierover, mensen uit de woongroep realiseren zich niet hoezeer ze mij met nieuwe problemen hebben opgezadeld, namelijk gevangenschap in een ggz instelling voor ongeveer een jaar, totdat er een naar hun oordeel geschikte woonplek vrijkomt… Dat gegeven feit is iets waar ik emotioneel gezien steeds zwaarder onder te lijden krijg, waar ik psychisch alleen maar aan onderdoor zal gaan. En nu stop ik met hierover te schrijven…..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: