Griep, begonnen op 4 november, nog steeds niet voorbij…; overleg met psychiater, maatschappelijk werkster en mijn mantelzorger een absolute noodzaak (om nog meer emotionele schade en -overbelasting te voorkomen)…

Amsterdam, 10 november 2012 >> Afgelopen zondag werd ik van het ene op het andere moment ineens overvallen door een hardnekkig griepvirus. Het is nu bijna een week later en er lijkt nog van weinig verbetering sprake te zijn. Inmiddels heeft mijn moeder er ook last van. Het heerst hier enorm, veel mensen zijn verkouden, dan wel grieperig en het is ook algemeen bekend dat dit virus vaak wel langer dan een week duurt, eerder nog twee weken.

En zo had ik voor afgelopen week veel dingen op het programma staan, maar voelde me zo honds beroerd dat ik er weinig energie voor kon vinden. Wat wel belangrijk is , is dat ik komende week een gesprekje ga hebben met de psychiater en liefst ook nog met de maatschappelijk werkster. Er zijn een aantal belangrijke dingen te bespreken, maar ik dacht er goed aan te doen daarover geen verdere uitlatingen te doen. De ervaring heeft me geleerd dat bepaalde infomatie, zeker in deze fase, nogal eens in verkeerde handen terecht kan komen en dat die informatie verkeerd gebruikt wordt, ten nadele van mij.

Komend weekend in ieder geval wel een nachtje verlof bij mijn moeder thuis en verder zien we wel weer. Ik weet nog wel dat ik vorig jaar omstreeks deze tijd net was overgeplaatst naar de open afdeling op de Amstelmere en dat ik het contact met Floor heel erg miste. Jammer evengoed dat het allemaal zo dramatisch tussen haar en mij is afgelopen enkele maanden terug. Als de situatie anders was geweest in de periode dat we goed contact met elkaar hadden, en als er niet zo veel tegenwerking was geweest in die periode, dan had het heel anders kunnen lopen in positieve zin.

Het positieve is wel dat ik al een aantal maanden tot wederzijds genoegen via internet een contact aan het opbouwen ben wat weleens veelbelovend zou kunnen gaan uitpakken, na een bijzonder dramatisch verlopen jaar 2012.

Er moet nog wel gesproken worden met de maatschappelijk werkster en de psychiater, want er zijn toch veel beleidspunten van hun kant uit die niet alleen ikzelf, maar daarnaast nog zovele andere mensen, veel te ver vind gaan. Er zijn hier grenzen veruit overschreden omtrent hun verwachtingen van mij, en daar zou beter over gepraat kunnen worden, samen met mijn mantelzorger en eventueel ook mensen uit mijn familiekring.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: