Verblijf op Walborg veel te langdurig en beinvloedt stemming negatief… Floor jaar geleden overgeplaatst naar Amstelmere; onze breuk veroorzaakt door verbod op communicatie en daardoor ontstane misverstanden…

Amsterdam, 16 november 2012 >> Het is nu alweer november, vrijdagavond de 16de en daarnet heeft mijn moeder mij weer teruggebracht naar de Walborg kliniek, na een middagje thuis bij mijn moeder. Ik voel heel duidelijk dat het verblijf hier verder niks toevoegt aan de behandeling. Anders gezegd, ik ben allang niet psychotisch meer, al sinds mei jongstleden, maar ik zit hier nog wel, eigenlijk alleen maar door enerzijds de keiharde opstelling van enkele mensen uit de woongroep (niet allemaal; de meesten zijn nieuwe bewoners die me niet kennen en ik hun niet!!), en de passieve houding van de psychiater die zich duidelijk voelbaar onder druk heeft laten zetten door deze mensen. Dat mag niet officieel en het beinvloedt ook het ontslagproces sterk negatief. Met goede hulp aan huis, wat al lang geleden was toegezegd maar niet is nagekomen, kan ik naar mijn vaste over-tuiging van mijzelf en andere mensen die mij goed kennen, en met de huidige medicatie,zonder enig probleem een zelfstandig leven leiden in mijn eigen woning.

Mijn verblijf hier is bedoeld in afwachting van een plek in beschermd wonen, wat lange tijd gaat duren nog. Ze zouden het liefste zien dat ik tot die tijd hier blijf wonen, waaruit ook blijkt hoe weinig inzicht de psychiatrie, maar ook sommige andere buitenstaanders  momenteel nog altijd hebben in mensen die hooggevoelig zijn. Het verblijf hier duurt onnodig lang, zodanig dat het een sterk negatieve impact begint te hebben op mijn stemming en gemoedstoestand, en dat mag toch niet de bedoeling zijn? Het is niet de bedoeling dat ik hier afknap en terecht kom in een nieuwe put, ik wil graag verder in het leven, rust in mijn leven, en dat vind je hier niet op de Walborg, of in welke andere kliniek dan ook. Mensen die de neiging voelen zich overmatig met mijn leven te blijven bemoeien zouden beter zelf eens naar hulp kunnen gaan zoeken. Ik word er verdrietig van dat mensen me niet in mijn waarde laten en mijn eigen visie in volstrekt onvoldoende mate respekteren. Tijd voor verandering vind ikzelf, en heb er ook over gesproken met de patienten vertrouwens persoon, een reuze aardige man, iemand die mij als een van de weinigen wel volledig begrijpt en die me ook gaat steunen in dit moeizame proces. Hoe het ook zei, het vertrouwen wat ik ooit nog had in de psychiatrie is sinds deze opname begon tot het minimale gereduceerd… Ik moet er niet aan denken hier nog bijna een jaar te moeten blijven, daar ga ik emotioneel volledig aan onderdoor. De voortekenen daarvan begin ik nu al te ervaren en dat is NIET leuk! En ik protesteer tegen deze algehele gang van zaken, en vermoedelijk werd de psychiater in de Amstelmere, in de tijd dat ik daar de afgelopen keer was opgenomen, eveneens sterk onder druk gezet van diezelfde bewoners die beweren altijd zoveel betrokkenheid te hebben getoond naar mij toe.

Wat ik nu verder ga doen is iets wat hier niet terzake doet, je kunt beter niet teveel informatie kwijt op een openbare weblog zoals deze, omdat sommige informatie wellicht in verkeerde handen terecht zal komen. En het is ook niet nodig. De steun voor mijn slechter wordende staat van welzijn is wel aan het toenemen, en dat mag dan ook weleens, omdat ik het anders al helemaal niet volhoud…..

Ik herinner me ook nog dat ik vorig jaar omstreeks deze tijd was opgenomen op de Amstelmere kliniek en dat Floor op 16 november werd overgeplaatst naar de Amstelmere. Het leek toen tot aan haar pijnlijke vertrek van 16 januari 2012, voor ons samen een hele mooie periode te gaan worden, ware het niet dat er een hoop tegenwerking bestond en waarschijnlijk nog altijd bestaat met betrekking tot de ontwikkeling van ons contact, vanuit het hulpverleningscircuit. Jammer dat iedere vorm van communicatie na 16 januari dit jaar werd geblokkeerd, want juist goede communicatie over en weer kan een hoop narigheid goedmaken en onnodige problemen verhelpen, dan wel voorkomen. Ik heb er nu weliswaar duidelijk afstand van genomen, omdat er andere zaken spelen momenteel die veel aandacht opeisen, maar mocht er ooit een tijd komen dat zij weer is hersteld uit een diep dal en dan toch weer met mij wil communiceren, dan is zij van harte welkom wat dit aangaat. Ze heeft het zelf ook niet gemakkelijk gehad en een rottijd meegemaakt in haar leven, en dat heeft zij niet verdiend!! Mijn gedrag, het feit dat ik ook na haar vertrek naar de gesloten afdeling in Hoofddorp van 16 januari jl., af en toe iets van me liet horen, werd door haar en mogelijk ook andere betrokkenen totaal verkeerd geinterpreteerd. Het was juist positief bedoeld, met meer dan goede bedoelingen richting Floor en haar familie, als een teken van oprechte betrokkenheid en medeleven met haar. Het werd echter gezien als sterk negatief, en ik betreur dat in hoge mate. Ik hoop dat het inmiddels weer beter met haar gaat. Onze contactbreuk is uiteindelijk wel het gevolg geweest van het feit dat onze onderlinge communicatiemogelijkheid werd stilgelegd, werd lamgelegd. Daardoor zijn er ook misverstanden de wereld in geholpen, en dat is jammer.

Ik ben nu bezig te proberen nieuwe contacten te vinden, dat lijkt ook wel te lukken tot op heden, maar toch is het jammer dat het contact tussen mij en Floor destijds zo abrupt werd kapot gemaakt vanwege een opgelegd contactverbod. Dat op zich al leidde ertoe dat mijn vetrouwen in de psychiatrie tot bijna het nulpunt is gedaald… Iemand met wie ik vroeger bevriend was had soortgelijke ervaringen en gaf het verhaal de titel “Over hoe de moderne geestelijke gezondheidszorg mensenlevens kan verwoesten”…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: