Weekendverlof bij mijn moeder thuis, komende week geen gesprekken met ggz i.v.m. weekje vakantie mantelzorger Rob

Amsterdam, 3 december 2012 >> Rob is een weekje met vakantie en komt volgend weekend alweer terug. Afspraak die met hem is gemaakt is dat er de komende week geen gesprekken kunnen plaatsvinden met mensen van de ggz, totdat hij weer terug is van vakantie. Rob komt zaterdag 8 december weer terug van vakantie. Voor de periode daarna heeft hij toegezegd in principe dagelijks beschikbaar te zijn voor gesprekken met de ggz.

Dit weekend ben ik weer met weekendverlof geweest bij mijn moeder thuis, en dat was best wel weer fijn .We hebben samen een nieuwe printer gekocht voor op de computer bij mijn moeder thuis. De oude printer stamt nog uit de periode 2001-2002, en het was de IP4000 van Canon. Vele jaren lang heeft deze printer trouwe dienst bewezen, echter nu weigert hij iedere dienst. We hebben nu een vergelijkbare printer aangeschaft van hetzelfde merk en deze heb ik dit weekend voor mijn moeder geinstalleerd op haar computer. Ze is zelf niet zo handig in het gebruik van de computer, wat ook moeilijk valt te verwachten van iemand van 81 jaar. Ik help haar met allerhande aktiviteiten op de pc.

Voor de rest heb ik toch besloten om maximaal 1 computer in mijn woning te gaan gebruiken voor het testen van het nieuwe besturingsprogramma Windows 8. Veel negatieve kritieken op gehoord inmiddels, maar of dat echt zo is kan ik pas beoordelen na het zelf te hebben uitgeprobeerd. De upgradeversie kost momenteel tijdelijk zestig euro, maar aan het etiket op het doosje waar de dvd in zit valt toch duidelijk af te lezen dat ze me een volledige versie van Windows 8 Pro hebben gegeven. Ik ga het programma tijdelijk uitproberen ,en laat het er alleen op staan als het echt goed bevalt. Andere mogelijkheid is dat ik van een van mijn computersystemen in huis een dual boot systeem maak, dat wil zeggen dat je tijdens het opstarten van de computer kunt kiezen of je Windows 7 of Windows 8 wilt gaan gebruiken.

Er lijken inderdaad wat nadelen aan de nieuwe Windows 8 verbonden te zijn en de hoop is dan ook dat die nadelen met het verschijnen van Windows 9 over een aantal jaren, of beter nog, bij Windows 8 servicepack 1, weer zullen worden gecorrigeerd. Er zijn met name veel klachten over het ontbrekende, dan wel moeilijk bereikbare startmenu in Windows 8. De toekomst zal leren wat me het beste bevalt, ik verwacht zelf toch nog jarenlang Windows 7 te blijven gebruiken.

Hier op de Walborg kliniek heb ik het helemaal niet naar mijn zin, vooral ook omdat de opnameduur onnodig lang begint te worden, alweer acht maanden. Voor zowel mantelzorger Rob, mijn moeder als mijzelf geldt dat ons vertrouwen in de psychiatrie tot het nulpunt is gedaald. Verder wil ik me hierover niet uitlaten in dit verhaal. Het verleden heeft me geleerd dat sommige informatie in verkeerde handen terecht kan komen en misbruikt kan worden. Dat is ook de reden waarom ik het nu hierbij laat…..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: