Enkele dagen verlof, onvrede over ongezond langdurige opname en ondeskundige behandeling vanuit de ggz.

Amstelveen, 15 december 2012 >> Ja, ik ben sinds afgelopen donderdag, 13 december, voor de tweede achtereenvolgende keer een aantal dagen met verlof bij mijn moeder thuis. Het verblijf op de Walborg bevalt me niet en leidt alleen maar tot hooglopende spanningen, huilbuien en stress, en datzelfde geldt ook voor mijn moeder. Onze gezondheid leidt eronder, en daarbij komt ook dat mijn moeder gisteren een hypo heeft gehad en haar bloeddruk is onder invloed van het ggz beleid veel te hoog.

In het belang van de gezondheid van mijzelf en mijn moeder heb ik al meerdere keren protest aangetekend tegen het langdurige verblijf van mij op de kliniek. Medisch gezien ben ik al sinds mei niet meer psychotisch, maar toch laten ze me nog niet gaan, waardoor er gevangenisachtige toestanden ontstaan, wat een veelgehoorde klacht is op de Walborg. Ik ken daar zelfs al een mevrouw die er al maar liefst drie en een half jaar zit en zich dan ook volkomen terecht hulpeloos en uitzichtloos voelt met betrekking tot haar toekomst en die als logisch gevolg daarvan zeer recentelijk vijf pogingen heeft ondernomen zichzelf van het leven te beroven. En dat noemen ze dan nog gezondheidszorg….

Maar goed, mijn moeder en ik leven onder een enorme druk. Ze willen mij nog tot tenminste oktober, november volgend jaar vasthouden daar op de kliniek, een tikkende tijdbom voor zowel mijzelf als mijn moeder… Ik wil er nu niet teveel over kwijt, gezien het tijdstip van schrijven, maar wilde toch even kwijt dat we het hierbij niet laten zitten. Bij de ggz geloven ze nog steeds in de illusie van de volledige maakbaarheid van de mens vanuit het egobewustzijn. Daarnaast zijn de behandelmethoden nog duidelijk merkbaar erg angstgericht… En angst is geen medische reden om mij hier nog langer vast te houden. Het klimaat op de Walborg is vreselijk, laat mij alsjeblieft naar huis gaan, met hulp van de spv, de ribw zorg aan huis en de thuiszorg. Bij mijn vorige ontslag zou er namelijk een dergelijk trajekt worden gevolgd, maar daar is toen niet aan voldaan, waardoor het weer fout ging, naast het probleem wat er bestond met betrekking tot de medicatie. Als aan die hulpvraag aan huis wordt voldaan dan is de kans op een terugval zeer veel kleiner. Volgens de ggz echter zou er 24 uur per dag toezicht moeten zijn. Maar, lieve mensen, beste hulpverleners, ook al zou er 24 uur per dag toezicht zijn, dan nog is dat geen garantie dat er niks fout kan gaan. Absolute zekerheden bestaan er niet, ook niet vanuit dit kader bezien!!! Er is maar een ding wat zeker is in het leven, namelijk dat je dood gaat…. En daarnaast, ik moet er niet aan denken, aan 24 uur toezicht zoals dat nu het geval is, ik ben hooggevoelig en dat continue toezicht benauwt me enorm en geeft ontzettend veel spanning. Het middel is veel erger dan de kwaal!!!

Het wordt hoog tijd voor verandering, en snel ook, want de spanningen bij mijzelf en mijn moeder lopen hoog op. Komende week volgen er twee gesprekken over het bovenstaande.

Maar goed, vanmiddag ga ik waarschijnlijk weer even langs mijn woning. Ik word vanuit de hulpverlening nog altijd als een klein kind behandeld, omdat ze het me niet toevertrouwen om alleen naar mijn woning te gaan, een ronduit belachelijke situatie. Nee, ik ben over de hele behandeling volstrekt niet tevreden. Om veiligheidsredenen (info zou anders in verkeerde handen kunnen komen) laat ik me hierover niet verder uit. Gelukkig heb ik wel veel steun van een aantal mensen die het, net als mijn hele familie eigenlijk, een belachelijke gang van zaken vinden zoals er met mij en daarmee indirekt ook met mijn moeder wordt gespeeld, wordt omgegaan. Iedere dag is voor ons in de huidige situatie een ware kwelling, gepaard gaande met onrust, stress en nare dromen… Mijn moeder geeft bijna iedere dag duidelijk aan dat ik daar niet in thuis hoor in een kliniek, in de Walborg. Zolang de situatie stabiel blijft zoals nu en er voldoende ambulante zorg is dan gaat het in combinatie met de nieuwe medicatie die ik sinds mei jl. ben gaan gebruiken, juist erg goed. Ik wil mijn rustige leventje weer opnieuw opstarten, zonder al dat getouwtrek van mensen die niet beseffen wat zij eigenlijk aanrichten bij hooggevoelige mensen zoals ikzelf en mijn moeder.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: