Ontmoeting goede vriendin in januari, positieve uitkomst gesprek geneesheer-direkteur ggz.

Amsterdam, 21 december 2012 >> Al sinds augustus jongstleden heb ik via internet contact gelegd met Kim (33), een nieuwe vriendin die eveneens in Amstelveen woonachtig is en werkt als verpleegkundige. In die maanden van intensief internetverkeer met elkaar leer je elkaar tot op een bepaald niveau wel kennen, en dat gevoel is wederzijds zeer positief, en nu is er bij ons allebei op emotioneel vlak al een diepere band voelbaar. Eergisteren stelde ze voor om in de komende januarimaand een afspraak met elkaar te maken voor een ontmoeting. Dan mag ik me verheugen op een leuke kennismaking en een uitgebreide massage. Eindelijk na lange tijd ook weer eens goed nieuws dus. Want ja, tot nog toe was het jaar 2012 in wezen een groot drama, maar dat geldt eigenlijk voor de geheel periode 2009 t/m 2012, drie bijzonder slechte en pijnlijke jaren, vol met ziektes bij mensen om mij heen, overlijdensgevallen en een goede vriendin die zelfmoord pleegde, evenals een goede vriend. Het wordt tijd voor een ommekeer. Veel mensen hoorde ik de afgelopen dagen praten over 21 december, dat op deze dag het einde der tijden nabij zou zijn. Welnu, ik geloof daar geen barst van, geloof nog veel eerder op een ommekeer in positieve richting, maar dan op wereldniveau. Dat zal weliswaar nog niet onmiddelijk zichtbaar worden, want alles is nu eenmaal een proces waar tijd voor nodig is, maar we gaan wel hele andere tijden tegemoet in alle opzichten.

Kort geleden, afgelopen dinsdag, hebben mijn mantelzorger Rob en ik een bijzonder positief gesprek gehad met de geneesheer-direkteur van de ggz. Over het resultaat laat ik me ook hier liever niet al te veel uit (dat kan altijd later nog bovendien), wat ik wel weet is dat het gesprek heel goed was verlopen, dat er een plan is ontworpen en nog verder aangescherpt gaat worden in overleg met mijzelf, om herhalingen en verdere opnames te voorkomen. Onder deze voorwaarden ga ik hier dan binnenkort eindelijk met ontslag.. Ik voel me hier helemaal niet gelukkig, niet thuis, en de opname heeft eigenlijk al veel te lang geduurd, ongezond lang. Daarnaast heeft mijn moeder daar heel erg onder geleden. Voor ons allebei een hele opluchting dus. DE geneesheer direkteur, de allerhoogste baas van de ggz, ziet medisch gezien geen enkele reden meer me nog langer opgenomen te houden. De mogelijkheid van het maken van een overstap naar het in aanbouw zijnde beschermd wonen gebeuren blijft daarbij voortbestaan.

Zoals ik net opmerkte, voor mijn moeder is dit ook een hele opluchting, haar bloeddruk bleek recentelijk echt veel te hoog te zijn, gevaarlijk hoog zelfs, van alle zorgen en spanningen. Inmiddels lijkt haar conditie wel te verbeteren. Een ding is zeker, het is mijn moeder, en zal, zo lang als zij nog te gaan heeft, zo goed mogelijk voor haar proberen te zorgen en haar bijstaan, ook in praktische zin, met allerhande bezigheden. Zolang als ik hier opgenomen ben kan ik veel minder voor haar betekenen dan eigenlijk goed zou zijn, en dat zat mij de afgelopen periode ook niet altijd echt lekker.

Wat mijzelf betreft, er is een heel goed plan ontwikkeld om nieuw problemen te voorkomen, en daarnaast heb ik, behalve vanuit de ambulante zorgverlening van de ggz en de toekomstige ribw zorg aan huis, heb ik ook erg veel steun aan goede vriend en mantelzorger Rob, waarmee ik meerdere keren per week contact onderhoud. Hij houdt ook een aktief oogje in het zeil.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: