Andersoortige, positievere inhoud artikelen nieuwe levensfase, meer aktiviteiten in de toekomst…

Amstelveen, 27 december 2012 >> Vandaag ben ik een groot gedeelte van de dag lekker thuis geweest en heb ook nog kort iemand op visite gehad. Al enige tijd ben ik van plan het gevoel op de drempel van een gelukkigere nieuwe levensfase te staan, ook daadwerkelijk vorm te gaan geven. Dit betekent ook dat ik in de nabije en verdere toekomst meer aandacht wil gaan besteden aan artikelen op deze blog met een andere inhoud, veel positiever dan je tot nog toe van mij gewend bent. Daarnaast wil ik ook op sociaal gebied wat aktiever gaan worden, maar tegelijkertijd wel blijven luisteren naar mijzelf. Ik bedoel hier, dat ik niet mijn eigen grenzen ga overschrijden als ik bijvoorbeeld eens even een korte time out wil houden. Dit laatste hoort bij mijn hooggevoeligheid, en heeft niks te maken met iets psychiatrisch. Dit om mogelijke misverstanden en psychische problemen te voorkomen.

Ik denk erover om me in het verenigingsleven te gaan begeven. Zo ben ik al enige tijd lid van de Partij van de Dieren, de Vereniging Basisinkomen en de Vereniging Hooggevoelig Nederland. Daarnaast wil ik ook dolgraag oude hobbies weer opnieuw gaan oppakken, zoals de elektronicahobby en mogelijk dat ik op termijn een cursus ga volgen teneinde een licentie te kunnen behalen als radiozendamateur. Daarvoor is een examen vereist wat je met goede resultaten moet afleggen, wil je voor zo’n machtiging in aanmerking kunnen komen. Maar het lijkt me wel erg leuk.

Hier op internet wil ik met name verder gaan bouwen aan een nieuwe website waarvan al enige tijd een proefversie in zeer beknopte vorm draait op het adres www.mediavanboudewijn.nl . Op dit adres veel videomateriaal, maar ook een uitgebreide selectie van geluidsmontageprogramma’s die ik sinds het jaar 1974 zelf heb gemaakt. Mijn archief omvat ongeveer 800 cassettebandjes, 350 langspeelplaten en 650 cd’s. Ruim voldoende dus voor die nieuwe website in wording.

In het nieuwe jaar hoop ik ook dat mijn liefdesleven een geheel nieuwe en gelukkige vorm zal gaan krijgen. Al een aantal maanden lang heb ik intensief contact met iemand die hier ook in Amstelveen woont, via internet. Het contact is tot nog toe veelbelovend, al weet je dat natuurlijk pas echt zeker als je elkaar eenmaal hebt ontmoet. Ik zie echter uit naar die ontmoeting, en andersom ook. Waarschijnlijk vindt die ontmoeting na mijn aankomende ontslag van de opname plaats. Waarschijnlijk wordt het dan ook mogelijk dat ik aan een aantal aktiviteiten vanuit de GGZ mag gaan deelnemen, zoals bijvoorbeeld creatieve therapie, en muziektherapie. Mijn voorkeur gaat daarbij echter duidelijk uit naar aktiviteiten, georganiseerd door de mij meest vertrouwde GGZ instelling, De Amstelmere, hier in Amstelveen.

Een van mijn computers heb ik sinds kort op experimentele basis draaien onder het nieuwe besturings programma Windows 8. Leuk vormgegeven, maar toch kleven er ook nadelen aan deze software. Het startmenu is moeilijker te vinden, het maken van  complete systeembackups in windows zelf is niet meer mogelijk, er zit geen standaard mediaplayer meer ingebouwd en in de internet explorer, de internet browser, is er nauwelijks nog ruimte voor een lastig benaderbaar favorietencentrum om je favoriete pagina’s in te kunnen opslaan. Zomaar een aantal nadelen van Windows 8, maar voor eenvoudig standaardgebruik voldoet het uitstekend. Het is meer geschikt voor tablet pc’s en in veel mindere mate voor desktop gebruikers, zoals ikzelf bijvoorbeeld. In mijn hobbykamer, waar zich mijn geluids- en videostudio bevindt, draaide de pc ook enige tijd onder Windows 8, echter, deze computer heb ik de afgelopen dagen weer gedowngrade naar Windows 7 Ultimate, 64 bits. Windows 7 wordt, volgens de laatste berichten, nog ongeveer 5 jaar ondersteund, en met goede beveiligingssoftware erop geinstalleerd gaat zo’n programma vaak ook na die ondersteuningsfase van Microsoft, nog jaren lang probleemloos mee. Ziehier bijvoorbeeld Windows XP, veel mensen gebruiken dit 11 jaar oude programma nog steeds. Al gaat mijn voorkeur in dezen toch duidelijk nog altijd uit naar Windows 7, het beste besturingsprogramma wat Microsoft tot op heden ooit heeft gemaakt naar mijn idee.

Mijn allernieuwste computer in de woonkamer heb ik echter wel voorzien van Windows 8 Pro. Voor schrijfwerk, internetten en emailen voldoet het programma uitstekend. En bovendien heb ik nog maar recentelijk de interne harde digitale ssd harde schijf van 120 gigabyte vervangen door een SSD harddisk van 256 gbyte. Tesamen met een processor van de tweede generatie Intel Core i7, maakt dat de prestatie-index, gemeten onder windows 7, uitkomt op 7,6, bijna de maximaal haalbare score van 7,9. Het is een topklasse systeem, en daar zit ook nog een tweede harde schijf ingebouwd, een conventionele mechanische harddisk van 1 terabyte (1000 gigabyte). De processor bevat vier kernen, en datzelfde geldt ook voor de computer in de hobbykamer, alleen deze is van het merk, van de Intel concurrent, genaamd AMD.

Met mij zijn er meerdere mensen niet helemaal tevreden over windows 8. Ik hoop dat Microsoft de meeste klachten serieus zal nemen en de benodigde wijzigingen zal gaan aanbrengen bij het verschijnen van het eerste servicepack van windows 8…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: