Morgen belangrijk gesprek op Walborg, iemand gezien die ik lang niet meer heb gezien.

Amstelveen, donderdag 3 januari 2012 >> Morgenochtend om elf uur een belangrijk gesprek op de Walborg. Dat gesprek is vandaag zo goed mogelijk voorbereid, en ook Rob zal bij dat gesprek aanwezig zijn, mijn mantelzorger. Het gaat in de huidige thuissituatie dat ik met verlof ben erg goed met mij, en ik houd me ook aan de gemaakte afspraken. Ik heb een aantal punten op papier uiteen gezet als vervolg op de lijst met punten die ik in het afgelopen gesprek aan mijn psychiater heb gegeven. Bij dat gesprek zullen aanwezig zijn, de psychiater van de Walborg, de psychiater van de kliniek van de Amstelmere en een sociaal psychiatrisch verpleegkundige. Daarnaast ook Rob en mij. Een grote groep dus. Een van die dingen die wel duidelijk moet worden dat ik beslist geen enkele nacht meer op de Walborg kliniek wil doorbrengen. De sfeer daar vind ik ver beneden peil en zoiets probeert ook mijn gemoedstoestand naar beneden te trekken en onder druk te zetten. Ik ben er wel een beetje trots op dat ik desondanks toch stabiel ben gebleven in die periode dat ik op de Walborg kliniek opgenomen ben geweest. Maar overnachten, nee dat zie ik zeer beslist niet zitten. En waarom zou ik ook, want het gaat goed met mij en kom hier thuis tenminste echt tot rust. Op de Walborg kom ik juist niet tot rust, daar voel ik alleen maar meer en meer onrust op me af komen, en dat is nou niet bepaald bevorderlijk… Ik heb er spijt van dat ik destijds heb ingestemd met het voorstel om mij naar die kliniek te laten overplaatsen, en dat ik niet heb geprobeerd zo lang mogelijk op de Amstelmere te verblijven… Op de een of andere manier bleek dat onmogelijk te zijn, er werd toen enorm veel druk op mij uitgeoefend om naar de Walborg te gaan… En zo zijn er niet alleen van mijn kant, maar ook vanuit de ggz wel degelijk fouten gemaakt.

En verder heb ik regelmatig tussentijds contact met Rob en zie ook mijn moeder zeer regelmatig. Ik help haar geregeld met boodschappen doen en andere klusjes. En zo gebeurde dat ook gisteren, ze kwam mij met de auto ophalen en we reden nauwelijks 200 meter verderop vanaf mijn woning gemeten, toen ik totaal onverwachts een zeer bekende persoon op de hoek van de straat zag staan nabij het begin van de straat waar ik woon, die ik nog ken uit het verleden. Deze persoon stond op een briefje te kijken, misschien op zoek zijnde naar een bepaald adres. Het is dat ik in de auto zat naast mijn moeder en dat we op weg waren naar de supermarkt, want anders had ik nog even kunnen stoppen en die persoon aanspreken. Want er is niks leuker dan mensen die je lange tijd niet meer hebt gezien weer tegenkomt… Wie die persoon is, daar laat ik me nu nog niet verder over uit, misschien later wel.

Verder zijn Rob en ik nog even langs een winkel geweest, een kantoorboekhandel, en daar heb ik een setje nieuwe inktpatronen gekocht voor een van mijn printers. Deze printer gebruik ik regelmatig omdat ik veel schrijf, en in de toekomst alleen nog maar meer wil gaan schrijven, over mijn leven tot nog toe.

Eerder heb ik jullie al eens geschreven over iemand die ik op het internet heb leren kennen, maar door omstandigheden is een ontmoeting er momenteel nog niet van gekomen. Ik wacht hoe dan ook geduldig af, en ik zie wel hoe dat gaat lopen, of en zo ja wanneer die ontmoeting al dan niet zal gaan plaatsvinden. Maar ik laat me er geenszins door ontmoedigen. Ik probeer juist positief in het leven te staan. Ik hoor vaak zeggen dat je dan ook automatisch het positieve naar je toe trekt. Ik ben heel benieuwd wat de toekomst gaat brengen, maar wil wel aktiever gaan worden bij het opzetten van diverse aktiviteiten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: